Reklama

Panická porucha 5

evakrk (Po, 18. 12. 2006 - 22:12)

Tana, promiň, ale už jsem dnes zdůvodňovala svůj invalidní důchod, vrať se asi o 3 stránky zpátky. Není mi dobře něco vysvětlovat znovu.
Dobrou noc.

tana (Po, 18. 12. 2006 - 22:12)

eva kr, prečo inv. dochodok, to koli PP? Aj ja mam PP už 8 r s prestávka teraz sa mi to zhoršuje ale žijem.
Miss, aj ja som s babom aj s pp prežila tehotenstvo a dalo sa teraz ked som netehotna je to horsie.

Martina - vánoč (Po, 18. 12. 2006 - 22:12)

Co se týká Vánoc, tak se snažím vklidu a bez shonu a zatím to funguje, jak hodiny. Zíta upeču ještě 4. druh cukroví a končím, ukllízet se může stále dokokola, tak to nechávám volnému průběhu. Čeká mě tu koš motérek mého muže ... K tomu mě pěkně zlobí záda, ale tu historickou či ducovní knížku si také nezapomenu denně otevřít. Je to má druhá potrava a balzám na tělo i duši. Výborný je historický román spíše pro ženy, ale znám i kluka, co ho četl - Plamen duše od B. Woodové, z duchovních knížek - teď budu darovat jednu a tak jsem do ní nahlédla - vyšla sice r. 2002, ale je dobrá - je jako kalendář, na každý den v pár odstavcích posáno moudro na určité téma, knížečka se jmenuje Vlídná povzbuzení na každý den, J. Schultz.

Martina - vina, (Po, 18. 12. 2006 - 22:12)

Jak je písemné vyjadřování těžké! Špatná výchova je jen hrstka písku, na poušti jsou i jiné duny, které zapříčinily to, proč se cítíme tak či onak. Myslím, že je to dost pochopitelné a nemusí se to tu zdůrazňovat. Pro polopatické vysvětlení - ti rodiče jsou ta hrstka písku, ta kostička z celé mozaiky. Ibri oprosti se a nebuď vztahovačná. Čeština je mnohovýznamový jazyk, tak se s ním můžeme pohrát a ne se slepě držet mantinelů :) Tzn., že si může kdo chce přeskočit kam chce, hl. aby to mělo nějaký logický význam.

LUCKO, BLAHOPŘEJI TI, ŽE SE TAK PŘED DĚTMI OVLÁDÁŠ. TO JÁ SE TEPRVE UČÍM, JDE TO, ALE ZTĚŽKA - HL. SE UČÍM NEKŘIČET. V SOBOTU JSEM SE ALE PO DELŠÍ DOBĚ NEOVLÁDLA A VYNADALA MÉ MATCE, KDYŽ SE MNĚ DOŠLA POCHVÁLIT, JAK NAŠEHO SYNA NACPALA PĚTI PÁRKAMI. BYL ALE U TOHO I MŮJ MUŽ A TOHO SE MŮJ KŘIK DOTKL. ON NEŽ BY SE UKÁZAL VE ŠPATNÉM SVĚTLE, RADĚJI MÉ MATCE ODKÝVE I 3. SVĚTOVOU. ALE JÁ ŘÍKÁM, ČEHO JE MOC, TOHO JE PŘÍLIŠ. TUTO DEBATU S NÍ VEDU STÁLE DOKOLA A ONA TO STÁLE DĚLÁ NASCHVÁL. PŘÍŠTĚ JÍ ŘEKNU, AŤ DÁ SYNOVI TŘEBA KONTEJNER PÁREK, AŤ SE TŘEBA POZVRACÍ A MOŽNÁ SI TO KONEČNĚ ZAPAMATUJE. /Jinak syna živíme já s manželem, ale od mého taťky byl naučený u bábiny a dědy snídat o víkendu, tak to tak zatím stále tak všelijak funguje./

PERNÍKOVÁ CHALOUPKA
Jako tříletá jsem byla s taťkou na zájezdu, byla tam dřevěná perníková chaloupka. Jeden spoluúčastník mě postrašil, že jak nebudu chtít jíst zeleninu, tak baba jaga přiletí. Týdny jsem pak doma usínala ze strachem pod peřinou. Ale toto bylo necitlivé strašení. Slovo úchyl je samo o sobě děsivé podobně jako baba jaga, záleží na citlivosti podání i věku a vyspělosti dítěte.

VELCÍ PSI
Nikdy jsem se nebála psů, dala bych jim i ruku do mordy. Ale jednou jsme šli s manželem pozdě v noci, rozběhl se za námi německý ovčák, jak přidával do klusu, tak jsem se šíleně polekala a strachy vyskočila na popelnici. Vlčák si mě ovšem vůbec nevšiml a běžel dál. Od té doby když jdu se svým menším psem na vodítku a vidím velkého, tak se zase bojím, že ten velký napadne našeho menšího. Řekla jsem si, že se toho strachu musím zbavit, tak se učím poznávat charaktery okolních pejskařů a jejich psů. Už vím, na koho co asi platí, ale je to nevyspytatelné. Někdy se situace i vymyká a obvykle klidného psa má majitel co držet, abych já s mým psem vklidu kolem prošla.

Ibri (Po, 18. 12. 2006 - 21:12)

Pajko,Lucko, dobrý.. jen mi to nedalo na to nereagovat. :)
A opět si dovolím nesouhlasit,tentokrát s Johanzem. V tom že rodič odhalí šikanu dřív než přeroste v něco co napáchá škodu na duši dítku. Myslím,že se o tom rodiče dovědět prostě nemusí.
Kolikrát se stává,že se rodičové tak lopotí a pachtí kdovízačím,že "přehlédnou" že jejich dítě má problémy,že bere drogy, proč by nemohli přehlédnout šikanu? Ne každé dítko a v pubertě obzvlášť má k rodičům takovou důvěru aby se jim s tímto svěřilo. Vypadám jako kverulant, tak se na mě nezlobte. :))

JOHANZ (Po, 18. 12. 2006 - 21:12)

MÍŠO JA CHCI TAKY FOTKY MOŽNÁ SI JEDNOU JEŠTĚ OTEVŘU NĚCO MÁLÉHO AŽ BUDU V DŮCHODU A BUDU SE NUDIT TEĎ ZBÍRÁM ZKUŠENOSTI V HOTELU....

JOHANZ (Po, 18. 12. 2006 - 21:12)

VŽDYT JSEM TO PSAL CITLIVÁ POKOŽKA ŽENY CHYSTAJÍCÍ SE RODIT MŮŽE ZAREAGOVAT I NA PRÁŠEK NA KTERÝ PŘED TÍM NEZAREAGOVALA....HOWG

Pajka (Po, 18. 12. 2006 - 21:12)

Lucie, už rodiče nemám, kdyby tu mohli být, užila bych si jejich přítomnosti, je toho tolik, co jsme si nestačili říci a tolik, o čem bych se potřebovala poradit, pohladit... pro obviňování by nebyl prostor ani potřeba.
Dokážu si z pozice dospěláka rozebrat momenty ze svého dětství i jejich dopad na mou duši. Horší je dokázat totéž z pozicce rodiče vzhledem ke svým dětem. kdybych to měla říci srozumitelněji: kritika je snazší než sebekritika, proto docela vítám kritiku svých děti, nastavují mi zrcadlo, které sama nejsem schopna správně natočit a postihnout. Otázkou zůstává, jestli, jak a čím lze napravit chyby...

Pajka (Po, 18. 12. 2006 - 21:12)

Lucie, ok a díky za Tvoji přátelskou reakci :-) Právě tohle mi tu chybí: nebát se napsat svůj názor bez toho, aby to přerostlo v drama. S Tebou je taky fajn řeč :-)

Johanzi, jedno mé dospělé dítě mi včera z vlastní iniciativy přineslo z knihovny 3 tituly:
Zařizujeme byt
Kuchyně
Nová kuchyně
Ono mě to zřejmě nemine, ale jak já bych si přála, aby ten byt včetně kuchyni vymysleli moji potomci a já bych přišla jen s šátkem na očích k hotovému. Takže se mně ty knížky ani otevírat nechce.

Lucie (Po, 18. 12. 2006 - 21:12)

Pajko,rodiče nemusíš obvinovat z očí do očí,je to zbytečné a nic neřešící ale pojmenuj si jen tak sama pro sebe důsledně jejich chyby a viny,pokud nějaké byly.Tušení je málo,moc věcí ti bude jasnější a moc ti to pomůže. V opačném případě je to pro mě alibismus! A už dost ...mám už ozdobený strom,ty taky??
Johanz,není to provokace,nám uhoněným ženám předkládat poklidnou četbu v předvánočním čase?,

JOHANZ (Po, 18. 12. 2006 - 21:12)

PS V ZAČÁTCÍCH KDY JEŠTĚ JSEM NEMĚL TUŠENÍ O PP A TA SKRYTA PŮSOBILA PRO MNE NEDEFINOVATELNÉ PROBLÉMY, JSEM DITHIADEN (MIMO JINÉ)POUŽÍVAL JAKO BERLIČKU MEZI KLIDEM A NEKLIDEM....

DEVČÁTKÁ
NELZE ŽÁDNOU DISKUZI POSTIHNOUT VINU A NEVINU....ČEHOKOLIV.
DOKONCE ANI LIDÉ KTEŘÍ TO MAJÍ V POPISU PRÁCE, TAK NEJSOU SCHOPNI UČINIT(VIZ VČEREJŠÍ NA VLASTNÍ OČI..OPĚT UKÁZKÁ SOUDCOVSKÉ STUPIDITY)A TO SE OPÍRAJÍ O ZÁKONY PSANÉ A DANÉ .
MY SE OPÍRÁMÉ JEN O EMOCE ,KTERÉ TA ČI ONA SLOVA V NÁS VZBUZUJÍ....O VZPOMÍNKY NA SITUACE....NÁŠ(MŮJ)POHLED NA NĚ JE ZKRESLEN UPLYNULÝMÍ PROŽITKY A ZAMLŽEN PŘÍKROVEM LET

TAKŽE : PES JE NĚJAKÝ NEKLIDNÝ COPAK SE STANÉ?ŽE BY ZEMĚTŘESENÍ V KUALA LUMPUR?

PRO PP JOHANZ OSTRAVA PIN 2+ .....

FAKT TO MUSÍM PŘEDĚLAT NĚJAK TO NEVYSTIHUJE TY NAŠE STAVY POKUSÍM SE STUPNICI ROZŠÍŘIT A ZJEMNIT...

Lucie (Po, 18. 12. 2006 - 20:12)

Pajko,opravdu čteš nepozorně taky si myslím,že Jitka je z mnoha důvodů závislá na rodičích a že je to špatně,nikde jsem nenapsala,že oni jí drží doma ani si to nemyslím!
Pajko,žádnej konflikt,je s tebou vždy fajn řeč,mám ráda tvoje povídání!

JOHANZ (Po, 18. 12. 2006 - 20:12)

TAK CO JSEM SI PŮJČIL V KNIHOVNĚ...

GREG BEAR boží výheň SCI-FI

ALEXANDRA RIPLEYOVA návrát času ROMÁN 15 STOLETÍ

PAUL WILSON stvůry a blíženci EROTICKÝ THRILLER

JOHN WYNDHAM vetřelci z hlubin SCI-FI

DASHIEL HAMMET město děsu DETEKTIVKA

MICHAEL GRANT kleopatra královná egyptská HISTORICKÝ PORTRÉT

JEN ČÍM ZAČÍT TOŤ OTÁZKÁ HODNÁ MUDRCE...

Pajka (Po, 18. 12. 2006 - 20:12)

Marie, taky bych si ráda prohlídla foto atraktivní blondýny, zn.: neatraktivní prošedivěla tmavovláska :-)

Miss, Dithiadem :-) aspoň jsme si procvičili znalosti o Diazepamu. Divím se, že po Dithiademu nespíš. Já jsem schopná s ním usnout ve stoje. Mám ho na alergii na vosy a pak spím a spím a jsem úplně utlumená. Fakt je, že působí tlumivě na psychiku, proto jsi tak klidná.

Z východu, kde konečně skončila inverze...

Pajka (Po, 18. 12. 2006 - 20:12)

Snad tuhle diskusi zase někdo neoznačí za konflikt.
Lucie, neomlouvám hysterii, ale je to nakonec diagnóza, patří mezi neurózy stejně jako PP. Proč by se měl dokázat ovládnout hysterický člověk, když to mnohdy nedokáže ani panikář? Neměl by se ale bránit léčit, udělat něco, aby se extrémním projevům emocí dokázal ubránit. Mně hysterické projevy lidí taky velice vadí, ale s odsouzením, vinou či nevinností to není jednoduché. Kde je v moci člověka se ovládnout a kde už ne? Od depresivního člověka se taky nečeká, že se mu povede jen tak na rozkaz smát, podobně funguje i hysterie, vyžaduje taky terapii.
Bylo jasné, že Jitku chceš v dobrém úmyslu vyprovokovat k akci, k činu. Ale podle čeho soudíš, že ji rodiče u sebe drží, odmítají pustit do světa? Co když si právě oni přejí, aby se osamostatnila? Co když by právě tohle v jejím zájmu uvítali? Možná čtu nepozorně, ale mám dojem, že Jitka je závislá na nich a ne naopak. Podle toho, co píše, maminka jí byla a je oporou a u otce je něco temného v minulosti, ale asi už ne v současnosti, takže i podle mne by odpuštění bylo na místě a současně úleva pro všechny. Tak to cítila, myslím, i Ibri.
Johanz psal o dětské nevědomosti. Mě maminka vychovávala s láskyplnou péčí, ošálila mě Ježíškem, ale na druhou stranu i varovala před úchyly. Vzpomínám si, jaký to na mě mělo dopad. Protože jsem byla poslušná a citlivá holčička, měla jsem pak období, kdy jsem se bála úchylů natolik, že každý neznámý kolemjdoucí člověk, i ten, který mi nic nenabízel, byl potencionální úchyl. Takže jsem měla z toho vyděšené období a to mmě varovala šetrně. Každé dítě reaguje jinak. I u vlastních dětí jsem velmi citlivě vnímala, jak odlišné jsou ve všech směrech a každé vyžadovalo jiný přístup a vykaovalo odlišné reakce. Výchovu se nemáme, kde naučit a i s nejlepšími úmysly a něžným přístupem se můžeme dopustit chyb. Jako dítě jsem měla volnost a dala jsem ji i svým dětem, každé z nich pro mě byla malá osobnost a malý člověk, přesto bych si netroufla říci, že jsem se nedopustila chyb, naopak. Ale vychovala jsem je tak, jak jsem toho nejlépe byla schopna. Přemýšlím o tom, kdo, na základě čeho a jak by měl právo mě soudit. POdobně to mám se svými rodiči. Tuším, co bylo špatně, ale nenapadlo by mě je obvinit.
Jak píše, Johanz: kdo bez viny, kdo hodí kamenem?

Důchodkyně Mari (Po, 18. 12. 2006 - 20:12)

Milí panikáři a ářky!
Díky za všechny Vaše rozumy, nestačím to ani číst, jsem ráda když k tomu sednu večer a nespadne mi hlava mezi klávesnice, pak bych ještě začala psát velkými písmeny a měli byste v tom guláš! Ano, prostřednictvím mého známého jsem poslala Lucii a Evi krk foto, přiznám že je velmi čerstvý - z minulého týdne, ale je také retušovaný jak to dělají fotografové, ale taky jsem se na to připravila, aby měla rodina jednou za deset let památku!?Taky jsem tam šla hned ráno kdy je PIN 1, večer jsem pak na 4 a při PP asi 5- ! Ale nasmála jsem se nad vaším komentářem ohledně pouštění sednout apod. dost dobrý!Čtu vás ale nemám čas reagovat, ale vaše komentáře navzájem jsou perfektní! Chtěla bych se akorát maličko dotknout tématu alergie a jejího léčení pomocí Dithiadenu a podobných léků, to totiž není léčba, ale potlačování příznaků. Kvalitní léčba spočívá v nalezení příčiny proč... se děje to či ono a dle mých dlouholetých zkušeností to je možné, jen je potřeba hledat dobrého terapeuta!Pokud se nenajde ta pravá příčina, většinou tkví v zanesení organismu - střev, jater apod.organismus reaguje na kůži, vykašláváním a dalšími nepříjemnými příznaky, no to jen tak ze zkušeností PRacující DUCHodkyně! Buďte všichni alespoň v mezích možností zdrávi a těším se na vaše povídání! Ze západu zdraví M.

JOHANZ (Po, 18. 12. 2006 - 20:12)

IBRI A O TOM TO JE NA KONCI DISKUSE ANI KOLIKRÁT NEVÍŠ CO JI VYVOLALO

PS:KDYBY RODIČE ZVLÁDLÍ SVOJI ROLI UTLI BY ŠIKANU SVÉHO DÍTĚTE DŘÍV NEŽ BY SE PŘEROSTLA DO VĚTŠÍCH ROZMĚRU POŠKOZUJÍCICH JEJICH DÍTĚ....SORRY

Lucie (Po, 18. 12. 2006 - 20:12)

děvčata, ale trošku se nám to zašmodrchalo,a dostalo úplně jinam než bylo myšleno,ne? Teda než jsem to myslela já a souhlasím s Ibri,že Martina mojí výzvu Jitce nasměrovala na jinej problém.Ale i tak ti Martino moc rozumím!
Holky,já vážně nejsem tak pitomá,abych si myslela,že za naše problémy můžou jenom rodičové!!TO by se muselo zkoumat rodina po rodině a stejně by měl na vše každej úplně jinej názor!
Ibri,chtěla jsem Jitku postrčit kousek dál a vysvětlit jí,že by bylo dobré pojmenovat svoje problémy a tím se jich pomalu zbavovat!V jejím případě jsem opravdu přesvědčená,že rodinné soužití není pro ní to pravé!Ale ona má strachze samoty,z toho být sama se sebou a to je ten největší zádrhel!Nevím,jak pomoci a jistě víš,že ona sama psala,že má nějakou nevyřešnou věc s otcem a vidím za tím prostě pro ní nezdravé prostředí! Určitě v něm přetrvává jenom díky své nemoci a to je špatně! Moc ti Jituš přeju,abys brzo našla východisko! A ted k těm rodičům! Ibri,já ti přece neberu to,aby ctilasvé rodiče a už vůbec nebyla řeč o tom,že za naše problémy oni obecně můžou,to jsi špatně pochopila.Každý máme jinou zkušenost a hlavně ty jiné rodiče ale já si klidně troufnu říct,že mě z psych.průserů dostala mimojiné moje dlouholetá snaha pochopit a dobře pojmenovat ,to co mě tížilo,třeba někde hluboko zašlapáno v minulosti a byly to především ony rodinné vztahy,především vztah mojí maminky a můj a hlavně její celoživotní nerodičovství,náladovost,nadřazenost a sobectví...stačí???To že to dnes vím,je pro mě osvobozující a dokonce i humorné a nebrání mi to ani v tom se o ní starat v nemoci! Ale úcta Ibri tam není..prostě nejsou všichni rodičové bez viny!!
Pajko,ty omlouváš hysterii,no a vidíš já ne! Zaprve hysterická nejsem,tak se mi to možná dobře mluví a za druhé,myslím si,že zvláčt před malými dětmi by se měl člověk vždy ovládnout! Jájsem např.když jsem se potřebovala pohádat s mým mužem málem radši praskla,když u toho byli kluci a vydržela jsem to až na noc do sklepa! Moc dobře jsem si pama tovala hádky našich rodičů a křik za sklem kuchynských dveří,ne tohle jsem jim dopřávat nechtěla!! UF!!

Ibri (Po, 18. 12. 2006 - 19:12)

já nevím,ale původní reakce na vinu či nevinu nebyla ohledně pravdy či lži, nebo o podávání info o porodech, či Ježíšcích. Reagovala jsem na toto....Odpouštěj svému otci i matce ale snaž se už dnes,dokud nebude pozdě pojmenovat jejich vinu!! Vinu,kterou se na tobě dopustili..špatnou výchovou,nezájmem,přílišnou přecitlivěností,nebo něčím,o čem tady ani nemůžeš napsat. ???Vyman se z této závislosti a zdravě se naštvi. Rodiče nám sice nechtíc dali své neblahé geny ale to ostatní,co ovlivnilo tvůj dnešní stav bylo a je zcela v jejich rukách!
Na tohle jsem reagovala a o tomhle jsem psala. Nevím kdo, nebo proč začal psát o pravdě a realitě a lži a fikci. O tom to přeci není. Jde o nařčení,že za všechny naše problémy mohou rodiče. Sož je podle mého názoru blbost.
Vemte si takovou Dominiku,sama přiznala že byla ve škole šikanována, i kdyby se rodiče stavěli na hlavu,stejně by všechno neuhlídali, prootže dítě přeci nežije jen s rodiči. Kdoví jestli to vůbec věděli. Lucko nezlob se, že jsem si dovolila nesouhlasit.

JOHANZ (Po, 18. 12. 2006 - 19:12)

METEOROLOGICKÉ ZPRAVODAJSTVÍ:UVNITŘ 24 C VENKU 1.7 C PES SPÍ V KŘESLE ŽENA U TELEVIZE KOČKY U KOTLE A SLEPICE V KURNÍKU,KUNA ASI V KUNÁRIU A KDE JSOU SÝKORKY PŘES NOC NEVÍM...

Reklama

Přidat komentář