Reklama

revmatoidní artritida

Zdenka S (Út, 2. 12. 2014 - 11:12)

Už je to dávno,nevzpomenu si.Teď beru medrol, metypred,na žaludek omeprazol, movalis ten je i trochu od bolesti.Mám zkušenost,že někdy špatně reoguji na změnu léku
.Dostala jsem na cholesterol a za krátko mě začal pobolívat žaludek a stupňovalo se to.První zjišťuji co se změnilo,vysadila jsem nový lék a bylo po problému.Doktorka se divila,že je to skvělý lék,ale prostě ho nesnáším.Nemáš taky takovou změnu.Byla jsem v láznícha jedna pacientka mi říkala,že MTX nemohla užívat,protože se jí dělaly v rukou díry,vysadilo ho a vše se vrátilo k normálu.Zatím.

Viana (Po, 1. 12. 2014 - 16:12)

Ahojte,Zdeničko děkuji ti za odpověď ohledně anemie. Myslíš si,že to může být z užívání MTX?Já ho beru 125 mg a někdy hlavně v noci mě i pobolívá žaludek.Já vím je to prevít,ale zase prý je na revma nejlepší.
Zdeni ty jsi brala tehdy jakou dávku a teď bereč co? Díky

Lada (Po, 1. 12. 2014 - 12:12)

Ahoj Vsem,

K tem kortikoidum, nevim, taky beru v krizi medrol...ale doktor mi spis rikal , ze hrozi zeleny zakal...coz je samozrejme mnohem horsi....Sedy zakal je dnes opravdu velmi jednodude resitelny....No jasne, tak zadne leky nejsou uplne na 100% bezpecne, proto by nas mel taky pravidelne revmatolog kontrolovat, jestli nam to nenici ty nase bolavy tela i jinak:-) Kortikoidy jsou asi to nejlepsi mimo bio...funguji bezvadne...alespon u me hlavne injekcne primo do kloubu...ale samozrejme to neni lek na trvale uzivani (teda vetsinou ne).
O tom senzycolu jsem slysel...ja mel doma pixlu wobenzymu a tak jsem ho vybral a zlepsil jsem se celkove...(ale mozna je to i ucinek klasicke lecby...to asi tezko nekdo oddeli)....treba to castecne pomoct muze, ale vselek to urcite neni....
Rudo, priklanim se ke Zdence.....revma nezpusobuje chlad....samozrejme pokud uz revma mate...tak to muze v chladu a pri zmene pocasi a taky pri virozach vic zlobit...ale spoustec to asi fakt neni......Mozna artroza...ale na to Vam odpovi nejlepe zkuseny revmatolog. Tak se mejte fajn a preju nebolavy advent:-)

Lada

Zdenka S (Po, 1. 12. 2014 - 07:12)

Ahoj Rudo,nevím jestli trpíte revmatem,ale mi co revma opravdu máme víme,že z jízdy na motorce není.

Ruda (Ne, 30. 11. 2014 - 22:11)

Jdu se Vámi podělit o svou zkušenost. Trpím revmatem už spousty let, doléhají na mě neduhy z mládí, jezdil jsem na motorce bez rukavic a už tehdá mi otec říkal, Rudine, počkej na stará kolena... a měl pravdu..jednou došlo i na mě. Léky zabírají tak na střídačku:(( Vnučka mi nedávno vygůglila preparát a pak ho i koupila. Začal jsem ho užívat a nevím, zda si něco namlouvám, ale přijde mi,že to po Senzycolu je o něco lepší. Nyní si mám zase zakoupit další balení a tak jsem chtěl vědět i vaše poznatky. Přeji hezký adventní čas.

Romana (Ne, 30. 11. 2014 - 22:11)

OK

Romana (Ne, 30. 11. 2014 - 22:11)

OK

Zdenka S (Ne, 30. 11. 2014 - 21:11)

Ahoj,já vím,že to jde vyřešít,ale je to pro mě připomínka,že léky které beru nejsou úplně košér.

allan (Ne, 30. 11. 2014 - 19:11)

Ahoj Zdenko šedý zákal to nic není, já měl obě oči zasažené. Jeden den v nemocnici a vidím jak rys.

Janka66 (Ne, 30. 11. 2014 - 15:11)

Ahoj vsem,

Lindo, mam to...Ahoj,

máte nějaké zkušenosti s babskou radou, co se týče této nemoci,
Na tomto webu
http://www.inmagazin-splendid.cz/babske-rady/
jsem nějaké babské rady objevila, co si o nich myslíte?

Zdenka S (Ne, 30. 11. 2014 - 11:11)

Ahoj Vianko
Asi rok jsem měla také problémy s krví,myslím,že to bylo v období kdy jsem brala MTX.Teď už ho neberu a problémy nemám.Nyní mi zjistily šedý zákal,to je daň kortikoidů.Měj se.

Viana (So, 29. 11. 2014 - 20:11)

Zdravím vás,
Chci se zeptat,jestli jste měli někdo při této chorobě taky anemii.Nedávno jsem byla na odběrech,kde mi ji zase diagnostikovali a jelikož mě bolelo i břicho,tak mě poslali na vyš. kolonoskopii,na kterou jdu koncem ledna,jestli se nejedná o nějaké skryté krvácení.
Vím,že pči revm. artritidě anemie bývá.
Mějte se..

Kity (Pá, 28. 11. 2014 - 21:11)

Zdravím, slyšela jsem, že je na artritidu dobrý Senzycol. Vyzkoušel ho někdo z vás, je to prý na trhu dost nová věc. Díky za reference.

Mirka (So, 22. 11. 2014 - 12:11)

dobrý den, před rokem a...Ahoj Lindo, také otoky v obličeji,prsty na rukou a celé nohy, až mi praskala kůže.., děsná unava, bolest kloubů na celé jedné polovině těla,takže ne souměrně, jak se všude píše - takhle mi to začalo. Ted uživám meloxykam a prednison a velká úleva.Sice někdy otoky a klouby mě bolí pořád a přidaly se i ty na druhé straně těla...ale tak určitě bude líp :)

Lada (St, 19. 11. 2014 - 13:11)

Ahoj vsem,

Lindo, mam to podobne, mne otekaji spis kotniky a pak narty...proste ruzne.....obcas to boli jako cert, obcas vubec. Ted dost osklive bolesti zad a ostatni kloby taky pobolivaji...ale jsem na salazopyrinu a udajne u me je spis nejaka spondyloartritida (becterev, PsA..) to si ale nevyberes:-):-)To co popisujes, muze byt od nejake artritidy...ale taky nemusi. Unava k temto paradickam taky patri:-) Pokud mas zvysene crp, sedimentaci...tak si asi i na spravne stope a diskuzi. Poradi Ti ale jedine revmatolog. Preju vsem hezky den. Lada

Viana (St, 19. 11. 2014 - 10:11)

Chadulko,já beru MTX už asi 10 let. Beru 12,5 mg jednou týdně no a po tom kys. listovou. Mám sice pořád bolesti kloubů,ale říká se,že je to nejlepší lék na revma. Nežádoucí účinky má každý lék a MTX není v takové míře škodlivý. Klidně ho užívej,bere se v revmatologii max. 20 mg,což v onkologii se bere až do 200mg.To už je pak horší. Lékařka tě podle odběrů pohlídá a kdyby se cololiv dělo,tak zasáhne. Neboj se toho.))
Pro Lindu.
Poraď se z lékařem,třeba ti nasadí nějaké diuretika.Taky jsem plná vody.Měj se

Linda (St, 19. 11. 2014 - 09:11)

dobrý den, před rokem a půl mi byla diagnostikována revmatoidní artritida, ale příznaky tomu moc neodpovídají, tak bych se chtěla zeptat, zda je tu mezi Vámi někdo, komu neotékají jednotlivé klouby, ale otéká celý? Hlavně obličej, prsty na rukou, někdy celé nohy, někdy si připadám jak maskot Michelinu. Není to pravidelné, někdy půl roku nic, pak se na pár dní "nafouknu" a opět bez příčiny splasknu, někdy mi třeba měsíc natékají prsty na rukou, pak zase nic. Klouby žádné poškozené nemám. Krom občasné únavy mi "nic není". Děkuji za jakékoliv informace.

chadulka (Út, 18. 11. 2014 - 20:11)

Ahoj,zdravím vás všechny:-)tak mám aktuální výsledky krve od posledka mám zvýšenou sedimku a nějaké hodnoty pro RA mám vysoké,takže mi pan doktor chce napsat MTX až doberu Medrol....bral ste někdo MTX?slyšela sem,že je to ještě větší svinstvo než Medrol....jinak poslední dobou mě hrozně bolí za krkem...jako kdyby mi ta hlava neměla držet a upadnout....myslíte že je to taky k tomu RA??je to dost nepříjemný a bolestivý:-((
doufám,že vám ostatním je daleko lépe!!!!
jo a poraďte co třeba cvičení-joga...nepomohla by mi?

Hela (Út, 18. 11. 2014 - 11:11)

Dobrý den. Brala jsem na RA dva roky prednison, pak byl relativní klid, léky jsem vysazovala. Momentálně nemám otoky ale bolí mě drobné klouby, nejvíc ruce. Myslím na artrózu, nemám zdání zda se to dá nějak napravit. Jsem v důchodu, je mi 64.

Majka (Ne, 16. 11. 2014 - 09:11)

Pěknou neděli všm. Taky tu vítám Věrku, budu ráda, když se s náma podělí o své zážitky a zkušenosti. Je bezva, že se nebojí počítače, jako např. moje mamka - je jí tolik co Věrce:D. Člověku se uleví už i tím, když své potíže napíše jiným, kteří mu rozumějí a pochopí. Je fakt, že nynější ženy to s odchodem do důchodu mají horší. Navíc dřív nebylo tolik stresu a starostí o holé přežití.Co nejlepší den

Reklama

Přidat komentář