Reklama

Zdravé stravování

Default User Image
Pepa (Út, 14. 5. 2024 - 13:05)

My jsme vločky, ovoce a zeleninu dávali morčeti.

Default User Image
bezejmenný (Út, 14. 5. 2024 - 12:05)

Chci co nejdůsledněji dodržovat. Jednou ten den, kdy se to už proždy podří, nastane. Kaše + vločky + ovoce anebo zelenina. A sem tam kuře:)

Default User Image
Karel (Po, 13. 5. 2024 - 09:05)

Tak pokud to maso bude z kmenových buněk toho zvířete a bude zdravotně nezávadné, to mi asi vadit nebude. 

Default User Image
Radka (Út, 14. 5. 2024 - 14:05)

odpůrci se bojí růstových hormonů a dalších látek, které mohou v umělém mase být. V mase ze zvířat jsou však tyto látky též hodně zastoupeny, pokud nejde o biochov na loukách.

Default User Image
Karel (Út, 14. 5. 2024 - 14:05)

Je zavádějící používat pojem "umělé " maso. To evokuje, že snad bude vyrobeno z ropy nebo z čeho. Ale ono vznikne z kmenových buněk, čili z živého organismu. Stejně jako k vývinu a narození mláděte je potřeba interakce spermie a vajíčka, což jsou samozřejmě živé organismy. 

Default User Image
Martin (Pá, 10. 5. 2024 - 22:05)

Tóčo začne, až nám budou dávat umělé maso. Již se na tom pracuje a údajně má být k chuťově k nerozeznání od pravého masa. Bude vypěstované z kmenových buněk daného zvířete.

Default User Image
Karel (Pá, 10. 5. 2024 - 13:05)

Samozřejmě ty potraviny lidé budou kupovat dál a doma si to dochutí. Já si pamatuji, že otec někde jednou koupil držťkovou polévku. A ta neměla vůbec žádnou chuť. Ale když se pořádně osolila a omagovala, nebo se místo toho přidal Fondor, tak se to dalo sníst. Nakonec není problém si solničku či Maggy nosit stále při sobě.

Default User Image
Pepa (Čt, 9. 5. 2024 - 15:05)

Také s německým ministrem zemědělství souhlasím. Důsledkem úbytku cukru soli a tuků v průmyslově vyráběných potravinách bude to, že se uvedené potraviny nebudou dát žrát. Lidé je v důsledku toho přestanou kupovat a jejich výrobci zkrachují.

Default User Image
Míša (Čt, 9. 5. 2024 - 20:05)

Já si to nemyslím. Co by lidi jedli? Koupí si to a doma si to případně přisolí či přisladí. No a někteří si zvyknou. A o to jde.

Default User Image
Petr (Čt, 9. 5. 2024 - 13:05)

Německý ministr zemědělství navrhuje, aby ve vyráběných potravinách výrazně ubylo cukru soli a tuků. 

nona (Čt, 9. 5. 2024 - 14:05)

a to je dobře

Default User Image
Karel (Út, 30. 4. 2024 - 13:04)

Podle novelizované vyhlášky bude povinně ve školních jídelnách jedno vegetariánské a jedno veganské jídlo. Doufám, že si příslušný úřad udělal důkladný průzkum a zjistil, že je mezi žáky o taková jídla opravdový zájem. A nebo to dopadne jako vždycky. Nějaký úředník takovou věc nařídí bez znalosti reality. No a ta veganská a vegetariánská jídla budou končit v kanálu jako potrava pro potkany. Kdyby to alespoň odvezli prasatům. To už se ale dnes nesmí.

nona (Čt, 9. 5. 2024 - 14:05)

To se mi nezdá. Vegetarinske možná, ale i to je pro děti diskutabilní. Veganské je nesmyl a hlavně bych fakt chtěla vidět, co těm dětem budou servírovat? Máte odkaz na tu vyhlášku? 

Default User Image
Petr (Út, 16. 4. 2024 - 14:04)

V poslední době se ve veřejném prostoru velice silně prosazuje trend zdravého stravování a obecně zdravého životního stylu. Myslím, že kupříkladu boj proti kouření je téměř vyhrán. Vzhledem k úplnému zákazu kouření v uzavřených prostorách dnes kouří už pouze malé skupinky dezolátů středního a staršího věku. Taktéž boj proti alkoholismu je na vítězném postupu. Příslušníci mladé generace také již téměř nepijí. Už proto, že alkohol je socializační droga a mladí dnes vedou spíše uzavřené a osamělé životy na sociálních sítích. Postupem doby se bude prosazovat veganství a vegetariánství. Nejnovějším krokem je vládní akční plán proti nadměrnému solení a slazení. 

Default User Image
Berenika (Út, 10. 10. 2023 - 23:10)

Je dobré si o tom víc zjistit. Zajdi k nim na stránky https://www.ketodiet.cz/ a napiš jim, nebo si to prostě prostuduj, Když si jen k běžnému jídelníčku dokoupíš tyčinky tak fakt nezhubneš, musí to být součástí toho dietního plánu a musíš mít celou dobu jen keto. Jak vrátíš hromadu sacharidů a kupuješ k tomu protejňáky, jsou to vyhozené peníze.

Default User Image
George (St, 20. 9. 2023 - 15:09)

Tak v Rakousku vyrobili na 3 D tiskárně veganského "lososa" z nějakých hub. Možná se ještě naše generace dožije toho, že budeme žrát kořínky a vařit si polévku ze žaludů.

Default User Image
Webka s vyváženými jídelníčky (Ne, 3. 9. 2023 - 21:09)

Zdravím, používám novou webovku https://lufik.net, kde jsou vyvážené jídelníčky. Stačí si vybrat podle kcal a obsahu ledničky. Neomezuji se, jím 6x denně a funguje to. Nepřibírám, mírně a pomalu hubnu.

Pepa (Út, 4. 4. 2023 - 14:04)

Dobrý den. Měl bych jeden dotaz. Minulý pátek 31. března jsem si poprvé v životě koupil máslo. Nikoliv Ramu a podobně. Opravdové máslo. Tak se chci zeptat jak dlouho mi vydrží v lednici, než se zkazí. Podotýkám, že jej budu používat pouze na mazání chleba a housky. Neumím vařit a kromě kávy jsem nic v životě nevařil a skoro v padesáti letech už nemá cenu, abych se to učil. Zvlášť, když jsem sám. Díky za odpověď.

Karel (St, 22. 3. 2023 - 14:03)

Evropská komise do budoucna plánuje výrazné zdražení a omezení spotřeby masa. A to za účelem záchrany klimatu. V článku se objevila i věta, že by to mělo být snad jen 100 gramů masa na osobu a den. Zbytek bude tvořit rostlinná strava a brouci. Spolu s přechodem na elektromobily a s tím souvisejícím nedostatkem elektřiny to bude znamenat návrat do středověku. Vzhledem k tomu, že je mi 46 let, tak já snad již v té době budu bydlet na hřbitově.

Petra (Út, 28. 2. 2023 - 00:02)

Ne ne to jsem zrovna nemyslela. Zkuste se podívat na loskrupos .cz a ideálně zkuste objednat nějaké menší balení na vyzkoušení. uvidíte, že se do toho celá rodina rychle zamilujete.

Reklama

Přidat komentář