Reklama

Endometrióza

Katka (Pá, 12. 11. 2004 - 15:11)

Ahoj Petro,moc děkuju za tvoje zážitky z lázní.Já jsem se z nich teďka vrátila.Byla jsem ve Františkových a poznala jsem tam super ženský skoro se nám ani nechtělo odjet.Jinak léčebná kůra byla docela fyzicky náročná,měla jsem ještě větší bolesti než normálně.Zatím rozhodně nepociťuju nějakou změnu,ale prý to bude trvat asi měsíc než se ukážou výsledky léčby. Tak budu zase jen doufat,co mě zbývá.Měj se hezky

Eva (So, 30. 10. 2004 - 18:10)

Milý Bobe, prosím Vás o všechny informace ohledně přírodní léčby endometriozy. Děkuji Eva F.

Ema (Pá, 29. 10. 2004 - 13:10)

Ešte chcem dodať, že som otehotnela prirodzenou cestou a úplne bezproblemovo.

Ema (Pá, 29. 10. 2004 - 13:10)

Ahoj Zuzana, počas brania injekcií Zoladexu je nepravdepodobné, že by si otehotnela.Pretože bránia ovulácii, ale aj menštruácii. Si vlastne ako žena v prechode. Liečba endometriózy spočíva práve v zastavení menštruácii, aby sa ložiská endometriózy ďalej nerozrastali.Každou menštruáciou totiž dochádza v určitej miere k jej rozširovaniu, pretože menštruácia prebieha v podstate aj tam, kde máš tie ložiská (na vaječníkoch..) a teda krv nemá kde odtekať. Čo sa týka otehotnenia pár mesiacov potrvá, kým sa ti cyklus upraví po dobratí injekcií.Potom sa môžte pokúšať. Držím palce. Mimochodom aj ja mám endometriózu a som tehotná.

Petra (Pá, 15. 10. 2004 - 22:10)

Ahoj Katko, v lázních jsem byla 2x a nicmoc mi to nepomohlo, ale jestli pojedeš do Klimkovic, tak je tam moc krásně a když se tam sejde dobrá parta, tak je to aspoň taková lehká náplast na ty strasti s tady tou podělanou nemocí. V každém případě si tam zacvičíš podle paní Mojžíšové, což je určitě strašně moc užitečná věc. Držím Ti palce, ať se Ti to v lážních líbí a hlavně ať Ti to pomůže tam kde potřebuješ!!!

PETRA (St, 13. 10. 2004 - 07:10)

Ahoj všem,chtěla bych vás moc poprosit o radu.Byla mi asi před rokem také zjištěna endometrioza,je mi 25 let,5 let beru ha Trinovum a pred asi tádnem jsem jí vysadila a chtěli by jsme s přítelem miminko.Myslíte si,že se o něj máme pokusit normálně a jestli tam jsou nějaká rizika nebo mám jít rovnou na umělé oplodnění? Máte někdo stejné zkušenosti prosím? Děkuji.

Patrika (Po, 11. 10. 2004 - 16:10)

ahoj Báro,nezoufej. Já jsem měla endometriózu údajně 2-3 stupeň. Podstoupila jsem laparoskopii(2002) a léčbu Synarelem. Synarel je mimochodem výborný. Žádný přírůstek na váze, snáší se dobře.Je to ale lék, který musí schválit revizák, protože je moc drahý. Moje vyhlídky na těhotenství byly mizivé. Muj lékař prohlásil,že to vidí na IVF, ale prý ho můžu překvapit. Chtěli tenkrát hned udělat "second look",já jsem to odmítla. Instiktivně jsem cítila,že to není potřeba. I když doktor tvrdil své.Tentkát mi to přišlo, že jen honí body a vůbec to není standardní procedura jak říkají. Přece každý člověk je jíný a nejsme žádný standard. To říkám proto, že některé holky, to podstupují znova a znova i 7x ! To nejlepší nakonec, sice to mému tělíčku trvalo, ale momentálně jsem ve 3 týdnu těhotenství a to úplně přirozenou cestou. Takže děvčata, nevěšte hlavy a důvěřujte kromě lékařů také svému instinktu.. Hodně štěstí ! Patrika. Báro, doufám, že to máš za sebou a čekají Tě jen hezké chvíle.

Katka (Pá, 8. 10. 2004 - 19:10)

Přeji hezky večer.Po ročnim snaženi něco udělat s bolestmi,které samozřejmě vznikly diky nálezu endometriozy jedu na měsic do lázní léčit se.Jsem hrozně zvědavá jestli mě to pomůže od bolestí,které mám každý den.Nemáte náhodou někdo zkušenosti s lázeňskou péčí a pomohlo Vám to?

Zuzana (St, 6. 10. 2004 - 11:10)

Ahojte. Volam sa Zuzana a mam tiez problem ako vy. Mam diagnostikovanu endometriozu a bola som pred 2 mesiacmi na laparoskopii. Odstranili mi endo. cystu a mnozstvo lozisiek z vajecnikov a mocoveho mechura. Momentalne beriem injekcie zoladex. Zajtra idem na tretiu. Precitala som si vsetke vase prispevky a mam z toho hrozu a aj velky strach. Mam 26 a tuzim po dietatku a neviem ci sa mi to podari. Neviete mi niekto odpisat ake ste mali vedlajsie ucinky po uzivani zoladexu. A ci je tu vobec nejaka zena ktora otehotnela prirodzenou cestou? Este mam otazku ci niekto neviete ci mozem pri brani injekcii zoladexu na vynehcanie mc otehotniet.

Bára (Čt, 2. 9. 2004 - 18:09)

Ahoj Věrko. Přečetla jsem si Tvůj vzkaz pro mě až dnes... Když čtu všechny příspěvky na těchto stránkách,vůbec nemam v sobě ani kousek optimismu... Přibližně za měsíc mě čeká second look laparoskopie. Bránila jsem se tomu zuby nehty skoro rok,ale znovu se mi objevily problémy a dost velké bolesti,takže musím.. Pokaždé když odcházím z nemocnice z kontroly,nechce se mi ani žít... Nechápu proč musíme celý život trpět doslova jak zvířata,jen kvuli tomu,že jsme se narodily jako ženy... Bára.

Ema (Út, 17. 8. 2004 - 07:08)

Ja mám tiež endometriózu,za pár dní mám ísť na laparoskopiu a potom mi bude nasadená hormonálna liečba.Chcela by som sa vás opýtať, aké máte skúsenosti s injekciami (pribratie na váhe a ko?ko kíl,depresie...).Existuje vôbec niekto, komu sa endometrióza po vyliečení nevrátila späť?

katka (Po, 16. 8. 2004 - 20:08)

dobry den.jsme 14 dni po laparoskopii a byla mi nalezena rozsáhlá endometrioza.Bude mi nasazena hormonální léčba, mam velke bolesti.Se kterymi leky mate a nemate dobre zkusenosti?Dekuji

Markéta (Po, 16. 8. 2004 - 14:08)

Ahojte,mám též endometriozu nejspíše všechny 3 formy. Po 2 operacích jsem prodělala IVF v Brně a máme 3 letého Vašíka. Ale zase se mi vrací potíže s endometriozou, alespoň se to podobá. Mám strach, že budu muset prodělat další operační léčbu. A to bychom rádi další dítě. Vysadila jsem antiko, snažím se na to nemyslet, ale stejně mi to nedá. Budeme zase šetřit na naše mimi.Nemáte někdo zkušenost s bylinkami a přípravkem Sarapis? Mějte se krásně a všechny se držte. Markéta

Petra (Pá, 13. 8. 2004 - 19:08)

Ahojte všechny! Ráda bych se vás zeptala jestli někdo nemáte nějaké pozitivní zkušenosti s alternativní léčbou endometriozy. Já jsem rovněž po mnoha gyn. operacích a zázrakem se mi podařilo donosit dvojčátka - čímž vám všem dávám velkou naději, protože mě v podstatě žádnou šanci nedávali a nakonec se to povedlo díky CRM ve Zlíně, které můžu fakt vřele doporučit, ale i přes prodělané těhotenství mi endom. zůstala a hodně mi komplikuje život. Teď jsem zkoušela užívat Sarapis, ale bylo to ještě horší. Bohužel jakoukoliv hormonální léčbu mé tělo odmítá (bývá mi hrozně zle a dokážu přibrat i 16 kg), tak vás prosím, kdybyste o něčem náhodou věděli, dejte mi vědět, budu vám moc vděčná. A pro ty co mají tuto nemoc a chtějí miminka vzkazuji: Holky, držte se a hlavně musíte věřit, že to dobře dopadne. Vím o tom své. Mějte se krásně P.

pavla (Čt, 5. 8. 2004 - 14:08)

Esterko,jizev se bát nemusíš, to je to nejmenší, pokud se to dělá laparoskopicky, krásně se to zahojí. Horší, co Ti to do budoucna způsobí. Je těžko Ti něco radit, když děti zatím nechceš, si sice mladá, ale já se svýma zkušenostma bych nic neodkládala.

Ester (Út, 3. 8. 2004 - 18:08)

No horší je, že je mi teprve 21let a děti chci mít tak ve 30,tak fakt nevím, co mám dělat.Navíc nechci děsit svojeho přítele.Jdou ty jizvy potom hodně vidět, nebo se to zahojí?Ti doktoři jsou teda lepší jeden jak druhej,si mám asi teda vybrat sama, když ani oni nejsou schopni se sjednotit na názoru, jestli operovat nebo ne:-((Navíc se bojím začít užívat antikoncepci,aby se to ještě nezhoršilo, nebo by se to možná naopak zlepšilo, ale jak to má člověk vědět.ach jo. mějte se

pavla (Út, 3. 8. 2004 - 15:08)

Ester,já jsem na tom momentálně jako ty, mám endometr. cystu velkou 5cm na pravém vaječníku. Rozdíl je v tom, že 2 operace už mám za sebou a je to pořád dokola. Někteří doktoři nutně doporučují takhle velkou cystu odstranit, jiní zastávají názor opačný. Já už půl roku operaci odolávám, ale vypadá to, že na podzim mě asi nemine, mám docela velké potíže. Je to ale pořád dokola. Nejlepší léčba je těhotenství, ale zároveň otěhotnět u této diagnozy je zázračné.

Ester (Po, 2. 8. 2004 - 18:08)

Všechny zdravim, chtěla bych se jen zeptat, jestli je při endometrióze vždy nutná operace. Mám cystu o velikosti něco kolem 5cm a bojím se, aby se ještě nezvětšila a nepraskla, ale na laparoskopii se mi vůbec nechce. Mějte se

Petra (Čt, 29. 7. 2004 - 19:07)

Ahoj, je mi 27 let a mám 17-ti měsíční dvojčátka, ale ještě před dvěma lety nám žádné šance na otěhotnění nedávali a tomu, že to chceme zkoušet s takovou endometriozou co mám, se doktoři divili, že nám to za to všechno stojí a nezkoušíme rovnou adopci. Držte se, ono to určitě půjde. Když budeš chtít, tak zavolej 605210322 nebo napiš na můj mail, teď nemám víc času se rozepisovat. Zdraví vás Petra

Regina (Út, 27. 7. 2004 - 21:07)

Ahoj, četla jsem Tvůj příspěvek o endometrioze na netu. Na jak dlouho pomůže těhotenství na bolesti vyvolané endometriozou? Já myslela, že je to už napořád.Děkuju. Regina

Reklama

Přidat komentář