Reklama

fibromyalgie

Jiri (So, 21. 3. 2009 - 08:03)

Sarkalina píše 20.02.2009: "dobrou zpravou je, ze se o problematiku zacal zabyvat evropsky parlament, ktery vzval v lednu tohoto roku evropskou radu a komisi, aby byla fibromyalgie uznana za onemocneni a aby byly clenske staty EU vyzvany k lepsimu pristupu, co se tyce urcovani diagnozy a jeji nasledne lecby."Špatnou zprávou je, že jsem kontaktoval dr. Železného jako poslance EP a ten mě odkázal na MUDr. Oujezkého, rovněž poslance EP, který je specialistou v rehab. a fyzikální medicině a předseda komise EP pro živ. prostředí a veřejné zdraví. Psal jsem mu 2 x - bez odpovědi.

Ellen (Po, 16. 3. 2009 - 16:03)

Fibromyalkie - tak já mám rovněž diagnostikovanou fibromyalkii, také thoratick outlet syndrom, nedokrvuje se ruka, bojuji cca 8 let,masáže, rehabilitace nezabírají, je mi 35 let. Nepřipadám si jako psycho pacient, možná trochu trpím úzkostí, ale nezdá se mi, že bych trpěla nějak depresema, čímž je provázena tato nemoc. Trpím bolestmi, stahují se mi svaly na pravé polovině těla zejména krku,rovněž bolest na ostatních bodech, ale někdy se ozve i tračník, obrovská citlivost na průvan a chlad, zejména v noci, pak ústí v migrény. Obtěžuje mě to, každodenně, nedá se s tím normálně žít omezuje mě v normálním fungování i ve sportech -lyže,kolo, jízda v klimatizovaném autě je pro mě hororem, bez Brufenu a jiných ani ránu. Začala jsem chodit na obstřiky, které mi uvolnily svalstvo, pomáhají z těch nejhorších stavů, aplikujeme přímo do krku(z boku) pod ucho a dále na všechny bolestivé body, krk, rameno, lopatka, to mi pomohlo, došlo k uvolnění stáhlých svalů, že alespoň neslyším svůj tep v uchu. Těžko říci, jak dlouho to vydrží, pak beru léky na roztahovaní cév. Příští týden mi asi naordinuje Lyricu, podle výsledku imunolog.testu a revma.faktorem. Jinak zkusím akupunkturu, to by prý mohlo pomoci na uvolnění bolesti v bodech, také jsem vyčetla, že pacienti s fybromyalkii trpí nedostatkem hormonu progesteron - doporučují brát přírodní hormon - Menolistica(prý zabírá až po měsící), rovněž na to prý trpí pacienti, kteří v minulosti prodělali kvasinkové onemocnění, tak nasadím probiotika zřejmě Super Dophilus, Laktalobacilus Acidophylus 1 miliardu živ.bakterii na posílení imunity střeva, také B-komplex, horčík, zinek. Dále zkusím dvd s jogou a autogenní tréning na uvolnění svalů. Asi jsem spoustu toho nenapsala, ale kdo se chce přidat, co nového zjistil a co mu pomohlo, přivítám každou informaci, hlavně má-li někdo zkušenosti s typy léků(jsou celekem Lyrica, Savella a Cymbalta), zatím díky za pozornost:-))

Iva (Ne, 15. 3. 2009 - 23:03)

Ještě přidejte třetího Dr. - MUDr. Zdeněk Dvořák, byl v Hr.Králové, nyní snad v Pardubicích. Metodou pohmatových bodů mi to diagnostikoval také, - výborný lékař.Mám na to ČID, protože zvláště po ránu prostě nefunguju, nejhorší je fakt, že na člověku není nic vidět. Pokud mám určitou část těla po dobu cca 5ti minut v jedné poloze, už to bolí, už mám bolesti i při jídle při držení příboru...tak nevím, jak to jednou dopadne...

Květa (Ne, 15. 3. 2009 - 17:03)

chtěla jsem se zeptat tady na fibromyalgii jestli vás někoho uznali posudkáři do invalidního důchodu mě už trápí několik let a tento měsíc mám jít posudky a docela z toho mám špatný pocit děkuji

Stonožka (So, 7. 3. 2009 - 11:03)

Míšo,urychleně si dej udělat imunol. testy a ať Ti odeberou i revmatic. faktor. Ten může být na hranici a tím argumentuj u posudkové, a můžeš mít v imuno testech zánětlivé procesy. A ať Tvůj sport vůbec nevzpomínají, zakaž to posudkářům!Pokud jsi blíž Praze, kontaktuj dr. Svobodu myslím na Praze 1a pokud jsi blíž Olomouce, objednej se k primáři tamnější nemocnice, imunol. a alergic. oddělení, tady je kontaktk objednání:doc. MUDr. Bystroň, CSc.telefon napíšu s tečkami 588.444.785, 588.433.244.Když tak zalži, že už jsi u něj byla a že jsi jeho pacientka.Jen tito dva dr. dokáží dobře popsat v ČR imunol. rozbory lidí s únav. syndromem a fibromyalgií.

Stonožka (Čt, 5. 3. 2009 - 18:03)

Petro, kontaktovala jsem ho, ale on umí jen řezat - chirurgicky něco přetnout. To není podle mě řešení, nechat si nařezávat svaly! Problém je v lymfatických cestách, které zatíží špatný imun. systém, špatné fungování orgánů, na čež až pak následují svaly, šlachy, páteř, klouby. Ale on na to jde od zadu, tedy neřeší příčinu, ale následek, jak každý dr.:-((

Petra (St, 4. 3. 2009 - 18:03)

Dobrý den, také hledám tuto diagnozu a narazila jsem na toto. Je to velice zajímavé, viz text níže:Prof. Dr. Dr. med. Johann A. Bauer, Falkenweg 1, CH-6340 Baar, Switzerland Syndrom fibromyalgie (SFM)Co je SFM? Co je fibromyalgie?SFM (syndrom fibromyalgie) je onemocnění podpůrných tkání a pohybového aparátu s bolestmi a projevy únavy ve svalech, vazech a šlachách (tělesných tkáních sestávajících z vláken).

Ivan (Ne, 22. 2. 2009 - 16:02)

http://www.leakygut.co.uk/

Ivan (Ne, 22. 2. 2009 - 16:02)

http://books.google.com/books?id=BN9BZCNVdDUC&printsec=frontcover&dq=From+Fatigued+to+Fantastic&lr=&hl=sk;PPP1,M1

sarkalina (Pá, 20. 2. 2009 - 14:02)

dobrou zpravou je, ze se o problematiku zacal zabyvat evropsky parlament, ktery vzval v lednu tohoto roku evropskou radu a komisi, aby byla fibromyalgie uznana za onemocneni a aby byly clenske staty EU vyzvany k lepsimu pristupu, co se tyce urcovani diagnozy a jeji nasledne lecby.

sarkalina (Pá, 20. 2. 2009 - 14:02)

za fibromyalgii mohou stat chlamydie, ktere se lecit daji. lecba ja sice casove narocnejsi, ale za ten pocit ulevy to fakt stoji.vic info tu:http://www.chlamydie.info/node/679

Jiri (Ne, 15. 2. 2009 - 15:02)

Vše jmenované jsou formy života. Bakterie a plísně jsou schopny toxiny produkovat, viry nikoliv. Takže doporučení zní desinfikovat? Pokud by tomu tak bylo, pak to skončí špatně, protože bakterie osídlující střevo produkují tělu potřebné látky. Každý asi prožil léčbu antibiotiky a zažívací problémy způsobené vyhubením oněch "hodných" mikroorganismů. Aby se střevní mikroflora obnovila doporučuje se m.j. jogurt. Takže ptám se znovu: jaké toxiny?

Návštěvník (So, 14. 2. 2009 - 15:02)

Jaké toxiny? Přece i viry, plísně, bakterie.

Jiri (Pá, 13. 2. 2009 - 10:02)

Ano, existují dokumentované případy o chronické toxicitě rtuti, ale NE u fibromyalgie, nýbrž u chronického únavového syndromu. ALE mně jde o DALŠÍ (JAKÉ???) toxiny. Kadmium (???), chrom (???), nebo co vlastně. Víte, pojem "detoxikace" je pro mně příliš široký a nic neříkající.

Ivan (Pá, 6. 2. 2009 - 10:02)

Sú evidované prípady, kedy po detoxikácii od ortuti fibromyalgia zmizla.

Ivan (Pá, 6. 2. 2009 - 10:02)

Ortuť je len jeden z toxínov, ale ten, čo nás najviac obťažuje. Netreba mať amalgámy. Môžeš sa už narodiť s dávkou ortuti. Môžeš ju získavať z vody, jedla aj životného prostredia. Ortuť si nájde najslabšie miesto v tele a zaúraduje. Niekto má lepšiu imunitu a niekto horšiu voči ortuti. Ja mám mizernú imunitu voči ortuti, preto detoxikujem.Univerzálnym odstraňovočom rôznych toxínov je tekutý zeolit.

Jiri (Čt, 5. 2. 2009 - 13:02)

Kbyby fibromyalgie byla závislá na "toxinech", asi by ji měli/y všichni/všechny. A není to tak. A proposito, o jaké toxiny jde?

Ivane, (St, 4. 2. 2009 - 21:02)

těch toxinů, kromě rtuti je v těle celá řada.

Návštěvník (St, 4. 2. 2009 - 15:02)

...to určitě, amalgámy nemám, FM ano !!!!

Ivan (St, 4. 2. 2009 - 11:02)

Fibromyalgie je z rtuti. Stačí si dať vybrať amalgámy, detoxikovať a máte pokoj. Tu je kontakt: http://derealizacia.wgz.cz/

Reklama

Přidat komentář