Reklama

Lupenka

jarka (Čt, 17. 1. 2008 - 10:01)

Pokud byste někdo měl chuť popsat svůj život s lupénkou, všichni bysme byli moc rádi, bylo by to určitě zajímavější než pouhý lékařský článek. Díky - a nakouknu i sem, ne jen do e-mailu. A doufám, že vám nezruším svojí netaktností diskuzi:-(.

jarka (Čt, 17. 1. 2008 - 10:01)

Dobrý den, mám prosbu. Na serveru www.meredit.cz vyjde článek o lupénce - potřebovala bych fotku (samozřejmě ruky, nohy, trupu - prostě aby nebyl k poznání konkrétní člověk), nechci nikomu z vás ublížit nějakou netaktností, tak se předem omlouvám, jestli se to někoho z vás dotklo:-(. to jsem určitě nechtěla. Pokud byste někdo byl ochotný fotografii poskytnout pošlete mi jí prosím na email: nisika"seznam.cz. Díky a všem tady přeju hodně štěstí!!!!

Marta (Čt, 17. 1. 2008 - 09:01)

Kačko a Honzo, jste jako vši s tím nabízením předražených svinstev. Jděte s tím do prdele !!!!

kašenka (St, 16. 1. 2008 - 23:01)

ahojky, souhlasím s tím, želupenka souvisí se zanešením organismu a je potřeba organismus vyčistit, známému to opravdu pomohlo i když než přišel na to čím, trvalo to...Na něm sem se opravdu přesvědčila, že lupenka je opravdu léčitelné chorba. Ale nyní už je bez lupenky. Pokud chcete napište mi mailíka na Chalupovakatka"seznam.cz

Marta (St, 16. 1. 2008 - 23:01)

Jane di nekam...pises vsude - ze se nestydis!!!

Honza (Út, 15. 1. 2008 - 23:01)

Zkušenosti s lupenkou i psoriazou najdete na www.aloe-gel.cz v sekci ke ztažení, kde jsou i lékařské přednášky

Moje zkušenost.
Krémy a spreje pro vnější použití trochu pomohou snížit problém, ale nevyřeší příčinu.Proto je zapotřebí hlavně řešit problém vnitřně. Pokožka je vždy zrcadlem toho uvnitř. A je to běh na delší tratě. Zde prášek nebo pár pilulek na týden nepomůže.

Líba (Út, 15. 1. 2008 - 22:01)

Má kamarádka z Francie mi psala o úžasném novém preparátu co dostala z Čech a pomohl jejímu synovi a známému s lupénkou.
Našla ho na www.nebicko.net
InGel Active - je to prášek, který se jednou denně nasype do vody a vypije -chutná trochu jako džus
K tomu si prý objednala InPure - preparát na celkovou očistu organizmu.
Je nadšená, prý má jakousi patentovanou složku - Planox-L tak třeba vyzkoušejte

Přeji ať se daří

Jan (Út, 15. 1. 2008 - 16:01)

Ještě bych měl napsat,že pod záštitou působí a existuje také Lékařsko - vědecká odborná skupina (MWF),která sdružuje v současné době několik tisíc lékařů a zástupců jiných léčitelských povolání z více než padesáti zemí světa a která se snaží vysvětlit a dokumentovat zprávy o vyléčeních. Píši toto do více diskuzí, protože mi to jednak pomohlo a jednak je to blahodárné pro každého člověka a ne jen nemocného, či nemocného jen nějakou nemocí. Také za to nemám žádné peníze.

www.bruno-groening.org/tsch/

"Důvěřuj a věř, pomáhá, léčí Boží síla"
"NEVYLÉČITELNÉ NEEXISTUJE - Bůh JE NEJVĚTŠÍ LÉKAŘ"Bruno Groning

Přeji hodně zdraví ;-).

Jan

Jan (Ne, 13. 1. 2008 - 17:01)

Dobrý den,

chtěl bych upozornit na webové stránky www.bruno-groening.org/tsch/ , kde jsou informace, které by mohly pomoci mnoha lidem.

"Nevyléčitelné neexistuje- Bůh je největší lékař" Bruno Groning

Přeji hodně štěstí ;-).

Jan

PetrzeSydney (Ne, 13. 1. 2008 - 05:01)

Ahoj vsem, a jen a jen to nej do noveho roku. Planuju lecebny pobyt u mrtveho more asi na 4 tydny, kveten cerven bo tak nejak. Dejte vedet jestli mate stejny plan. Diky Petr napismikdykoli"seznam.cz

Návštěvník (So, 12. 1. 2008 - 23:01)

Netřesk - skvělý lék na kožní nemoci a poranění
seriál :: Bylinky v akci

02.05.2007 Autor: Michaela Vorlová
Dříve se věřilo, že netřesk pěstovaný na střeše domu dokáže ochránit před hromem, bleskem a ohněm.. dnes ale víme, že je ochráncem a účinným přírodním lékem především pro naši kůži, podobně jako aloe..

Netřesk střešní získal svoje přízvisko díky své schopnosti růst i na velmi strmých a pro jiné rostliny neobyvatelných podložích. Dříve se záměrně vysazoval na střechy domů nebo venkovních sklepů, které dokázal během nedlouhé doby pokrýt hustým porostem. Věřilo se, že netřesk dokáže ochránit dům před hromem, bleskem a ohněm.

Netřesk je rostlina, která vydrží jak mráz, tak dlouhé doby bez vláhy, je velice odolný a i při výrazných změnách počasí zůstává stále zelený a velice dekorativní. Dnes je oblíbenou rostlinou, vysazovanou hlavně na skalky, v Evropě ho v přírodě nejdeme např. v Alpách nebo na skalách přímořských oblastí.

Pěstování netřesku
Nejjednodušší způsob rozmnožování netřesku je pomocí odnoží, mateřská rostlina vyhání každý rok mladé výhony, které stačí oddělit a přesadit na zvolené místo nebo do květináče. Zajímavostí je, že trvá několik let, než netřesk vykvete, po odkvětu však odumírá celá mateřská rostlinka.
Můžeme ho pěstovat i uvnitř místnosti, je nenáročný na zálivku, potřebuje pouze dostatek světla, aby prosperoval. Netřesk v místnosti za oknem je nejen ozdobou domova, je zároveň i malou přírodní lékárnou a první pomocí především na kožní potíže.

Netřesk jako lék pro naši kůži
Netřesk má velice podobné účinky na naši kůži, jako aloe. Je považován za jeden z nejbezpečnějších přírodních léků na pokožku s téměř žádnými nežádoucími účinky. Používají se jeho podélně rozříznuté listy, které můžeme vnitřní stranou přikládat přímo na postižené partie, nebo stejně aplikovat šťávu a gelovitou tekutinu z vnitřku listu.

Netřesk dokáže léčit opravdu poměrně široké spektrum kožních neduhů. Jeho šťáva je chladivá a obsahuje mnoho výživných látek, má dezinfekční účinek a působí protizánětlivě.

něco podobného
Lopuch - pro růst vlasů, zdravou kůži, trávení i detoxikaci 09.01.2008
Rozpálená chuť Tunisu aneb pár receptů navrch 09.01.2008
Mužská práce v ženském podání 08.01.2008Stejně jako aloe, i netřesk je skvělou první pomocí a urychlením léčby při popáleninách, opařeninách, omrzlinách a spálení sluncem. Ulevuje při štípnutí hmyzem, zmírňuje svědění, zarudnutí a otok. Můžeme ho použít i na menší poranění kůže, škrábnutí a odřeniny, urychluje hojení a snižuje riziko zanícení. Šťáva a listy z netřesku se dříve běžně používaly na léčení vředovitých a zánětlivých nemocí kůže, dokonce i pro léčení očních zánětů, kdy se do oka přímo kapala šťáva z listů.
Šťávu můžeme aplikovat i na změkčení ztvrdlé kůže např. na chodidlech, nebo na hydrataci příliš vysušené a namáhané pokožky rukou a loktů.

Vnitřně se dříve netřesk užíval ve formě nálevu nebo zředěné šťávy z listů jako nápoj nebo kloktadlo, a to hlavně při bolestech v krku, zánětech v dutině ústní a při zánětu průdušek. Lidoví léčitelé ho také předepisovali při průjmových onemocněních nebo na vypuzení střevních parazitů. Od vnitřního užívání se však postupem doby víceméně upustilo, existují ale homeopatické léky vyrobené z jeho výtažku, které se předepisují ženám při menstruačních potížích.

Zajímavostí je, že šťáva z netřesku si zachovává svoje léčivé účinky i po zmrazení a následném rozmrazení, což je vcelku logické, protože rostlina sama o sobě přestojí i silné mrazy. Pro nás to však znamená, že si šťávu nebo celé listy netřesku můžeme zmrazit do zásoby a použít v případě potřeby.

Návštěvník (So, 12. 1. 2008 - 23:01)

Věřím, že když požádáš nějakého zahrádkáře rád tě netřesk daruje zdarma, dá se pěstovat i v bytě a domnívám se, že patří mezi sukulenty. Kousek za Plzní jich mám plnou skalku. Dej do vyhledávače netu slovo Netřesk a zjistíš, že už jsi ji někdy zahlédla. Přežije na balkoně, nebo za oknem i přes zimu.

Jana (So, 12. 1. 2008 - 22:01)

Ahoj všichni pro domobranu a kde koupíme život bylinku netřesku porad prosím děkuji Jana

domobrana, jede (So, 12. 1. 2008 - 12:01)

Přátelé, testuji čtyři dny na sobě olivový olej do kterého jsem naložil rostlinu "netřesk", předtím jsem takto experimentoval s "THC" naloženou trávičkou, kterou můj kolega užívá vnitřně na roztroušenou sklerozu. U THC mírné zlepšení vnějších příznaků lupénky. Obojí použí u mne pouze formou vnějšího mazání. U netřesku to vypadá lépe. Příprava: Do dvou dcl. skleničky 2/3 živých drcených (rozmačkaných mezi nerez lžícemi)lístků netřesku a zalít do plna olivovým olejem. 10-14 dní nechat v temnu odstát, ráno večer protřepat. Mažu na postiženou pokožku. Budu rád, když vám má rada pomůže.

to jo (Čt, 10. 1. 2008 - 21:01)

to jo porada jo to beru , a videl si co dělá ta humira frky ?? tady jsou fotky před hhumirou a po píchání té Humiry
http://freewebs.com/psoriasis-humira tož juknite oni vědci sou dobří ale tedkom stojí ta Humira 36,000 kaček ale nic se nedoplácí, ale aji tak nevím esli to nechají dlouho pacošům :((

Frky (Ne, 6. 1. 2008 - 10:01)

Zdarets:), no jako já bych byl taky pro kouřit těch 5 za den, jenže vím že jakmile si dám 5 za den tak o víkendu to bude 10 za den a pak už to zas pofrčí ta krabka denně:) jinak souhlasím s tebou že až někdo na něco přijde tak si za to nechá cálovat dacan:) aletak jestli na něco přijdu já tak to aspon vám tady prozradím;)

ahoj (Ne, 6. 1. 2008 - 09:01)

Mluvme nesmysly , :-))
Jak se máš frky, já kouření ne a ne nechat , už jsem to jednou udělal 1 rok bez cigára, potom šlus a jel znovu pak pausa 1/2 roku a pak už jen týden , od té doby jsem zavylí kuřinec a hulím sice ne moc , kvůli chechtákům ale těch 5 kousků denně a jsem v pohodě. moje libido se ukojí a zdraví těch 5 kousků zase tak moc neudolá. Jen tak na chuťku :-)).
Pro pavla , nebuď z toho pavliku tak načasovanej, na lupenku si asi ještě dlouho počkáme. A že by to objevil někdo tady na netu?? :-)) pokud to někdo objeví tak si piš že to nedá na doktorku.cz ani na lupenku.net ani jinam veřejně , ale nechá si to sakra dobře zaplatit. To máš jako se softem co je free to je jen začátek toho až se to dopracuje do komerční verze a pak už to free není a hezky tinti linti cálen bite :-)) čauki

PAVEL (Čt, 3. 1. 2008 - 19:01)

NEMELTE ZDE NESMYSLI A BAVME SE K VECI MA UZ NEKDO NA LUPENKU NECO K JEJIMU ALEPSON SKLIDNĚNÍ NEBO VYMIZENÍ JAK JE VIDĚT VŠEM JE ZDE HEJ BOJUJME VŠICHNI AT ZVITEZIME SPOLECNE S POZDRAVEM .PAVEL

Frky (Čt, 3. 1. 2008 - 01:01)

No už jsem se bál že ses na nás vykašlala:) samozřejmě že ti to moooc přeju aby ti to vydrželo pokud možno napořád;) musím to zaklepat ale taky to nemám zas tak nejhorší i když by mohlo být líp..co kouření?já se rozhodl zase přestat takže to od Silvestra zkouším vydržet:)

Katka (St, 2. 1. 2008 - 23:01)

Ahojky, tak vás lupínci zdravím v novém roceš, hlavně Frkyho, protože vás ostatní moc neznám. Začátkem prosince tady psala nějaká jiná Katka, to jsem nebyla jaá:-) Je po vánocích a si vzpomněla,že ty loňské jsem trávila tady s váma na netu. Lidičky, já jsem pořád relativně čistá.... tak vám přeju všem hodně zdraví, málo šupinek a hlavně neztrácet naději ......

Reklama

Přidat komentář