Reklama

Lupenka

k remicade (Út, 9. 10. 2007 - 10:10)

nevím jak remicade , to snad chemoterapie není?? jestli můžeš dát nějaký odkaz kde se píše o škodlivosti Remicade nebo Enbrelu na játra?? jsem z toho jelen , každý to píše jinak. Potom bude nejlépe se zeptat doktora snad my to vysvětlí.

Návštěvník (Po, 8. 10. 2007 - 14:10)

U Remicade mohou být vedlší následky takové, že se vysazuje...např. kožní projevy, spatne jaterky, proto ta neustala kontrola......stačí pohledat v googlu...ale kdo to snese ma stesti..pred otehotnenim take vysadit atd..ja si take myslim, ze to je budoucnost techto chorob..ceny jsou na ordinaci vcetne moznych doplatku..cena je za lek ne za rozbory.. mohou to davat jen vybrana pracoviste konkr. pro Remicade jich je 12..

frkimu a lukimu (Po, 8. 10. 2007 - 13:10)

jinak tyto léky máš pravdu jsou na iunternetové lékarně a taky jsem hleděl jakto že tam jsou. Protože nejsou volně prodejné ani na recept , a ani v lékárně nejsou skladem, to je jen asi informativní kvůli zákonu , protože někudy musí prohnat fakturace

frkimu a lukimu (Po, 8. 10. 2007 - 13:10)

:-)))

frkimu a lukimu (Po, 8. 10. 2007 - 13:10)

frki ty si ěpiooon já su LIfter :-)

frkimu a lukimu (Po, 8. 10. 2007 - 13:10)

a jinak vedlejší účinky , nejsou žádné, jediná překážka je
A to že pokud má někdo v sobě virus TBC nesmí mu být tato léčba aplikovaná, musí projít léčbou TBC aby měl protilátky a potom může léčbu biologickou podstoupit. Takže ta TBC není od biologického preparátu ale je potřeba zjistit jetli pacient nemá TBC, a to se zjistí MANTA testem.

Frky (Po, 8. 10. 2007 - 13:10)

jj s tou internetovou lékarnou jsem to doplašil a zmastil já:) a jinak já biologické léčbě věřím jako budoucnost v boji s lupénkou a pevně věřím že jednou nám od té mršky pomuže na vždycky;) jo a mimochodem nejsi náhodou Darko?:)

frkimu a lukimu (Po, 8. 10. 2007 - 13:10)

ještě k ceně biologických léků , cena se počítá za celkovou léčbu po dobu dva roky včetně rozborů krve, to jsou náklady spojené dohromady co vyplatá VZP zdravotnickému zařízení za každého pacienta , kterého má na léčbě REMICADE nebo ENBREL nebo HUMIRA. To znamená min.zdrav určí FN v Brně že dostane 80 mil korun na léčení pacientů biologickou léčbou a nemocnice si rozvrhne komu a kdy a jak to nasadí. Pokud na některého pacienta tato léčba nezabere potom se mu vysadí a začne se s dalším vybraným adeptem.

frkimu a lukimu (Po, 8. 10. 2007 - 13:10)

Frki nazdar , máš recht ještě že mají holky ve špitále nás , :-)) , alespon se nemusíme dělit s bratříčky :-))
A jinak co se týká dohadování o biologické léčbě, píchám injekce už druhý rok, vedlejší účinky absolutně žádné, nechápu ty řeči, okonce mám z toho menší problémy než kdybych se mazal pix pastou nebo cignolinem , a ambidermanem, absolutně žádné vedlejšáky.
Cena je vysoká protože se musí rovněž neustále pravidelně dělat rozbory krve, a proč ? no protože nás lékaři mají rádi :-))
V lékárně se injekce ENBREL ani REMICADE ani HUMIRA nedostanou , jsou distribuovány přímo do nemocnic a lékárnou probíhají jen fakturace. Každá nemocnice si lék rozděluje sama. Takže je omyl pokud si někdo myslí že půjde k obvodnímu kožnímu a ten mu injekce předepíše. To může jen specializované pracoviště v krajských nemocnicích .
A to že to přináší úlevu od nemoci o tom nepochybujte , za několik desítek let co jsem si prošel nebudu popisovat a výsledek najdete na www.freewebs.com/psoriasis-humira
TAkže frky kdo nevěří ať tam běží. To že někomu řekla doktorka že to dají jen tomu kdo ještě nic nezkusil, asi špatně slyšel, zatím to dávají těm , co opravdu s lupenkou zkusili a doufejme že časem to bude pro všechny. mějte se pardáli

Návštěvník (Po, 8. 10. 2007 - 13:10)

revmatoidni artritida taktez autoimun. nemoc..docela zla nemoc..

pro pro (Po, 8. 10. 2007 - 12:10)

co to je RA

pro Lukase (Po, 8. 10. 2007 - 09:10)

Napr. u RA tim ziskate zivot bez bolesti, moznost kazde rano vstat, spat celou noc, chodit, studovat, normalne zit, sportovat..Vam se to zda malo? Ano casteji chytnete nachlazeni, rymu,i jine infekce, museji Vas pravidelne kontrolovat a jsou lide, u kterych se musi lecba prerusit..protoze maji vedlejsi projevy..ale ten zbytek lidi ziska absolutne jiny zivot..predtim adept na ID, dnes normalni zivot....konec koncu tady prece nejde o to, ze by to lekari nekomu nutili, opak je pravdou....zajemcu mnoho, moznosti mene..samozrejme problem je napr. ze neni dobre otehotnet pri uzivani techto leku a nikdo nevi, co bude za 20 let....a proc se ta Vase kamardka neco normalniho nenucila, cim by se zivila?

Lukáš Ostrava (Po, 8. 10. 2007 - 08:10)

ahojte,
už dlouho jsem se tady nekoukal,a jsou tu novoty!?od imunosupresiv jsme se posunuli k biologické léčbě,a výsledek? stále stejný,jen ještě více zničejší organismus vedlejšími účinky,a proč to děláme? abychom získali kvalitnější život!ale co to je?pokud má někdo kloubní formu,a začně se hýbat, SUPER? ale kožní forma?jezdím na hory,na kole, mám přítelkyni,děti, vařím a oni ode mne jí,navštěvujeme se s přáteli,navštěvuji divadlo, kino,co je vlastně kvalita života?a postup léčby?už jsem psal, použijte všechny dostupné hnusy a když Vám to nezabere tak mi vás biologicky dorazíme,mě doktorka po dlouhé diskuzi řekla, že Enbrel a podobné by volila pro ty , kteří v léčbě nepodstoupili nic,myslím, že bychom měli bojovat o to aby se změnilo zařazení nemoci z kožního na autoimunitní...třeba bude lepší krytí léků,nevím?
a ještě, neodsuzujme dealery bůhvíčeho,každý chce nějak vydělat,moje kamarádka prodává aloe vera a po4 letech bez práce je šťastná,že trochu normálně finačně žije
mějte se krásně celý podzim
Lukáš

pro Frky (Ne, 7. 10. 2007 - 23:10)

No nevim jak Enbrel, ale Remicade vydrzi brat cca 1/2 lidi,ostatni museji prestat, muze to mit docela vedlejsi ucinky, proto jsou ti lide pod tvrdou kontrolou, jaterky, tubera, kozni problemy atd. Obecne tyhle veci shodeji dolu imunitu, takze se pak chyta kdeco, ale diky Bohu za to....u Remicade navic muze byt do nekolika hodin alergicka reakce, proto se to kape pouze pod lekarskym dohledem...pribalovy letak lepe necist...ale kvalita zivota je uplne jina...Zadna internetova lekarna zatim nesmi leky prodavat, pokud vim, pouze potravinove doplnky..myslim ze u lupenky to neni trvale..myslim, ze to je vec vyvoje, za par let to bude urcite levnejsi, vice druhu,mene vedlejsich ucinku...

Frky (Ne, 7. 10. 2007 - 17:10)

A navíc se ještě omlouvám s tou cenou ale fakt nevím kde jsem vzal ty 2 miliony:)ted se dívám že je to tam za nějakých 200tisíc:)asi jsem to někde blbě četl a nebo jsou ty 2 miliony součet za tu jednu kúru..:)nevím ale omlouvám se za dezinformace:)

Frky (Ne, 7. 10. 2007 - 17:10)

Prodává to internetová lékárna která má normálně licenci a nemyslím si že by to mělo být tresté,pod kontrolou lékařů bys měla být to je jasné..ikdyž ted se na to dívám a mají tam napsané že je to pouze na doporučení lékaře takže moje chyba..ale jestli ti to ten doktor schválí tak za 2 mil.si to mužeš koupit..ano je to kúra-nevím přesně jak často a kolik ale není to natrvalo.A nevím co máš na mysli pod pojmem "driaky":)ale jestli to znamená jako svinstvo tak s tebou nemužu souhlasit jelikož je to mnohem méně škodlivé než nějaké kortikoidy co si na sebe patlem..;)

pro Frkyho (Ne, 7. 10. 2007 - 13:10)

No pisu to sem hlavne kvuli tomu, ze prave tou cenou dost casto argumentuji lekari prip. pojistovny. Nevim jak u lupenky ale u RA napr. se musi splnit dost prisna kriteria,selhani nekolika leku, vybira to komise...pokud by si to nekdo chtel kupovat sam, tak je asi nejmoudrejsi obratit se na vyrobce...zase pokud vim, tak u lupnky se to nebere tvrvale, ale je nejaka kura,ne? Na netu to nekdo prodava? To je ovsem trestne.....nevic tedy brat tohle bez kontroly lekare je o usta..vzdyt to jsou desne driaky, ale ucinne...

Frky (Ne, 7. 10. 2007 - 13:10)

S tou cenou Enbrelu jsem plácl zhruba-viděl jsem to totiž že to prodávají na netu a tam to stálo 2mega-ale máš pravdu že tam si učtují hodně i ti dealeři..a pojištovna to platí pouze v případě že tě doporučí lékař a ten tě doporučí jenom když tu lupénku máš fakt hodně..jinak je možnost si to koupit za vlastní-ale to ta cena zas:)

pro Moniku (Ne, 7. 10. 2007 - 12:10)

...mozna ty jeho veci na neco pomohou, ale clovek, ktery neni ani schopen z hlediska lecby rozeznat DM1 a DM2, nebudi moji duveru. A piti caje na DM1 je vcelku vskutku nanic, pouze se dodrzuje pitny rezim...

pro Frkyho (Ne, 7. 10. 2007 - 10:10)

Po spoceteni podle Ordinace,kde jsou ceny a doplatky, tak mi to vyslo (25 mg 2 krat tydne,coz je asi bezna davka), na cca 400 tisic rocne, plati pojistovna, jestli to pocitam dobre... Doplatek tam nejaky mozny je, ale u tehle silene drahych leku se obvykle fakt nedoplaci...to jen pro info...

Reklama

Přidat komentář