Reklama

Lupenka

Návštěvník (Čt, 1. 8. 2002 - 13:08)

Prosba. Existují nějaké lázně pro (proti) lupence v Maďarsku? Hledal jsem, pátral jsem, ale informace se liší. Pokud mátě nějaký typ - poraďte.Nevíte, jak se řekne "lupenka" maďarsky?Pokud letos někdo vyrazí do tureckého Kangalu, chystal jsem se tam taky,ale nevyšlo mi to, prosím o jakékoli informace. Díky

Návštěvník (Út, 30. 7. 2002 - 07:07)

hezký den lupínci,dovolím si malou osobní zkušenostna kloubní problémy klidně vyzkoušejte enzymoterapii WOBENZYM (více na WWW.MUCOS.CZ)vybral jsem balení 800 tbl. a skoro dva roky nemám kloubní potíže,že by to mělo výrazný vliv na kožní projev jsem nezaznamenal,jinak vyzkoušejte přípravek OMEGA 3 FORTE PLUS(nějake nenasycené mastné kyseliny-nejsem chemik),k regeneraci jaterní a žlučníkové činnosti je vhodný ostropestřec mariánský,ještě jednou doporučuji ESENTTIAL FORTE a následně FLAVOBION,na co se zapomíná je oblast činnosti ledvin-zkuste třeba čaj URCYSTONjinak se domnívám, že povídání kolegy o svém pobytu ve Smrdácích potvrzuje, ohromný vliv psychikymějte se krásně a buďte v "POHO"

Návštěvník (Po, 29. 7. 2002 - 14:07)

Melanie, prosím, mohla by jsi mi napsal adresu, kde tento doktor ordinuje? Je mi stejně jako Tobě a lupenku mám taky od 14-cti let, nicméně ne po úrazu. Jednoduše se najednou objevila. Předem díky a mnoho zdaru v další léčbě.

Návštěvník (Pá, 26. 7. 2002 - 19:07)

Ahoj Jardo.Zkušenostis s nehty zasaženými lupenkou mám, ale bohužel s léčbou následků ne. pokud se o něčem dovíš, napiš, budu ráda.

Návštěvník (Pá, 26. 7. 2002 - 19:07)

Zajímá mě, jak léčíš kloubní potíže spojené s lupenkou. Je pravdou, že se zatím neprojevují nijak markantně, ale jsou dny, kdy mi pouhé vstání ze židle nebo z postele činí nepopsatelný problém.

Návštěvník (Pá, 26. 7. 2002 - 19:07)

Dobrý den. I já jsem byla pacientkou "černého doktora", ale bohužel jeho léčba na mě absolutně nazabírala, ba právě naopak. Co mohu vřele doporučit a s čím mám jen ty nejlepší zkušenosti je lékařská péče personálu VFN na Karlově náměstí, jejímž přednostou je Doc.MuDr. Štork. Během čtrnácti dnů dokázal to, o co se předešlých osm let snažili např. p. Kempný, již zmíněný "černý dokrtor" nebo sanatorium Achilea v Čimicích.

Návštěvník (Pá, 26. 7. 2002 - 13:07)

Sašo,nějak jsem to poletl,měl jsem na mysli lázně Balikli Kaplica u Kangalu v Turecku

Návštěvník (Čt, 25. 7. 2002 - 13:07)

Voda je pre nás výborná (samozrejme more je more a slaná voda s kopou minerálov a solí je lepšia), vzduch, oddych, pohoda, priatelia, to všetko blahodárne pôsobí na vylepšenie choroby, ešte si sa ani nenamastila, ale keď toto všetko okolo seba máš, psorka sa vy?aká a mizne. Poviem svoj prípad, chodím pravidelne do kúpelov Smrdáky, ešte len schádzam z kopca dolu do kúpelov, už cítim, ako sa mi koža napína až čistí, keď vystúpim z auta a postretám sa so známymi, ten ustupujúci pocit je ešte väčší a keď celý mesiac som takto v pohode s ?uďmi, ktorými sa chodím napr. aj kúpať, večer si opekať ryby alebo slaninku, alebo na tancovačku na zábavy, koncom pobytu som čistí. Pripomínam, že trpím na silnú psoriázu geographika s postihnutím takmer celého tela, k?bov, nechtov.Keď som povedal A, musím povedať aj B, keď odchádzam z kúpelov, práve na tom kopci za Smrdákmi začínam mať divný pocit na koži, na druhý deň začína svrbenie, na ďalší suchá koža a o pár dní som tam, kde som bol predtým. Prajem preto všetkým, aby každý svoje "Smrdáky" mal čo najčastejšie v roku.

Návštěvník (Út, 23. 7. 2002 - 13:07)

niekde tu som sa docitala, ze slniecko a kupanie pomaha pri obmedzeni priznakov. Vie mi niekto povedat, ci to plati len na slanu morsku vodu? Alebo sa clovek nemusi vyhybat normalnym prirodnym jazeram.

Návštěvník (Po, 22. 7. 2002 - 20:07)

Ahoj Sašo,Čínského léčitele jsem navštívil v Hluboké nad Vltavou.Je tam centrum čínské medicíny.Mě to prostě nepomohlo, tak nevím .Mnoho zdaru

Návštěvník (Pá, 19. 7. 2002 - 23:07)

Stačí Lukaš,když si je huntovala matka!

Návštěvník (St, 17. 7. 2002 - 22:07)

Pro vsechny, kteri umi anglicky:Pokud se chcete dovedet co vsechno lide (snad z celeho sveta) na lupenku vyzkouseli a jake jsou jejich nazory, vrele doporucuji tuhle stranku:http://www.psoriasis-help.org.uk/html/treat.html(kliknete na sekci FORUM)Samozrejme se muzete pridat a podelit o sve zkusenosti.Hezke letoLukas

Návštěvník (St, 17. 7. 2002 - 22:07)

Ahoj Pavle,plne s tebou souhlasim ve vsem.Ve vecech , ktere u mne pomahaji a ktere ne.U mne taky diety nezabiraji. Uprimne receno jsem nekdy dost zoufaly. Pripada mi ze o co vice se snazim s lupenkou bojovat a najit neco co pomaha, ona ta mrcha jako by to vedela a spis mam pocit , jako by se mi vysmivala a na zlost se jeste zhorsila.Snad milionkrat jsem si rikal - nemysli na to, predstav si ze ji nemas a vubec si ji nevsimej.Jo, kdyby to tak slo.Mejte se Lukas (31)

Návštěvník (St, 17. 7. 2002 - 11:07)

Ahoj Jardo, chtěla bych vědět,jak se ten čínský léčitel jmenoval a odkud je. Chystala jsem se totiž sama k někomu takovému.Děkuji.

Návštěvník (Út, 16. 7. 2002 - 19:07)

Ahojte všichni,přidám taky svůj názor na věc, když už si to tu občas pročítám a mám lupénku (a štve mě to - hodně).Zkoušel jsem plno věcí - tak jako každý a co můžu říct se 100% jistotou je, že příčina je vnitřní - nejspíš skutečně imunitní systém. Co mám vyzkoušené:Stav zlepšuje určitě - opalování (SUP v nemocnici nebo slunce, moře), klid, spokojenost a sebevědomí (kdo to umí?), kvalitní spánekZlepšuje někdy (je to různé, neodhadnutelné a krátkodobé) - masti s kortikoidy (když se střídají), koupel v soli, čistící čajeZhoršuje - stres, nemociUrčitě zhoršuje - antibiotika - u mne výrazněPodle projevů - prostě někdy nevím proč - taky podezřívám stravu. Rád bych napsal, že dieta pomáhá, ale u mne nemá vliv ! Stejně alkohol v malém množství. Velké množství nezkouším - nemám potřebu a nechci riskovat.Stravu vnímám jako doplňkový efekt na imunitní systém - prostě když někdo jí hranolky s colou posouvá se ta hranice lupénky trošku dál (možná).Ale myslím si, že je to individuální.Měli bychom se taky vyrovnat s tím, že na výzkum "naší" nemoci nebude zatím investováno tolik, jako třeba na AIDS.Tam je pokrok obrovský, na to, že před 20 lety nevěděl nikdo nic. Je jenom jeden balík peněž (na zdravotnictví ve světě) a ten půjde v první řadě na nemoci, které denně připravují stovky (možná tisíce) lidí o život. To my nejsme - je to dobře nebo špatně? Já doufám v genetický výzkum - jsou na začátku a možnosti velké.Možná opakuji, co už tu bylo, ale je to moje zkušenost.Tak se mějte hezky.Pavel (Zlín, 29 let)

Návštěvník (Út, 16. 7. 2002 - 15:07)

pokud chcete vědět víc byl jsem tam začátkem května

Návštěvník (Po, 15. 7. 2002 - 21:07)

Dobrýden ve spolek,mám takový dotaz. Má někdo zkušenosti s lupénkou která postihla nehty??Byl jsem u Čínského léčitele, nandal mi mastí a bylinných lektvarů za kolik tisíc a nic nefungovalo.nemáte prosím někdo nějaké zkušenosti???Moc děkuji.

lukas - baltimo (Čt, 11. 7. 2002 - 18:07)

Tobe taky Viero.Lukas

Návštěvník (St, 10. 7. 2002 - 12:07)

Myslím, že máte všetci kúsok pravdy.A najväčšia je asi v tom, že ani čert nevie, prečo ju máme a čo s ňou.Všimli ste si, že v počte príspevkov my lupienkári vedieme? To nás je ale armáda! No,viem, že sú tu aj stáli pisatelia.Pekné leto!!

lukas - baltimo (Po, 8. 7. 2002 - 20:07)

Ahoj vsichni odpurci mych nazoru.Uplne jste me zabombardovali argumenty . Mimochodem Lukasi z Ostravy - ma byvala pritelkyne je zdravotni sestra, takze par tur po spitale mam taky za sebou a plne souhlasim s tim , ze jsou na svete horsi veci.Ja treba zase znam hodne lidi s nasim problemem, vcetne sebe, u kterych se stravovaci navyky, ci diety, na lupence nijak neprojevily.Stravovat se s rozumem a zdrave je samozrejme velmi dulezite a prospesne.Jak jsem ale prohlasil jiz drive, proste se k teorii znecisteni organismu nepriklanim.A jak tak posloucham a sleduju nazory jinych lidi , treba na tomhle serveru :http://www.psoriasis-help.org.uk/html/treat.htmlpripada mi, ze je lupenka problem individualni. Jinymi slovy receno - z 10 lidi pomohla stejna vec treba jen dvema. Naopak dalsim dvema pomohlo uplne neco jineho, atd..Take si myslim , ze je dulezite , aby si lide navzajem rekli, co komu pomohlo, nebo jakou kdo ma zkusenost.Nemluve o psychicke strance veci- lide se stejnym problemem maji k sobe jaksi blize a vetsi snahu si pomahat.zdravi Lukas

Reklama

Přidat komentář