Reklama

PEKARNA U ZLATE MAMY

sam (Út, 28. 2. 2017 - 12:02)

Navážu tak trochu k tomu duchovnímu člověku, nebo chcete.li k věřícímu člověku. Vrátila jsem se před chvíli z hřbitova. Sice včera bylo lepší počasí, dnes je větrno a kupí se mraky.
Šla jsem tam s obavou, jako vždy po svátcích, kdy ctíme památku zemřelých, nebo po vánocích. Ale tentokrát bylo uklidit co. Většinou se u nás na hřbitově krade. Kytici do vázy přivážu motouzem, ale je přestřižený a kytice zmizí. A vím i kde se časem objeví... Možná ten člověk pronese při ukládání mé kytky na svůj rodinný pomník i modlitbu a hodně nahlas, jestli je tam třeba s rodinou.

Smajlíku, teď jdu obědvat, ale díky za reakci, vyjádřím se k tomu později. :-) hezké odpoledne :-)

:-) (Út, 28. 2. 2017 - 10:02)

Přeji krásný den. Člověk by si měl nejprve zamést před svým prahem než začne kopat do druhých. Karma je a každý ji jednou pozná i když si myslí, že jeho se to netýká. Lež která je vpustěna mezi lidi za ůčelem škodit jednotlivci či kolektivu se vždy obrátí proti lháři. To na ůvod.
Sny, sny má každý a někdy jsou to horory které ti utkví v paměti i dlouho po probuzení. Jaký vliv mají na vás sny? Máte někdy sen, který vám ovlivní den? Já ano, dokáže se mne živý sen držet jako klíště třeba celý den a udělá mi ze slunečného dne den pochmurný plný mráčků. Nenadělám s tím prostě nic, je tam někde v tom mozku zažranej a nepustí se mne celý den.
Zákazy: některé jsou na místě. Však u nás je třeba zákaz používání mobilních telefonů na pracovišti a přitom jsou na jednom z více pracovišť nainstalované kamery. Četla jsem, že je to protizákonné. Sledují prý pracovníky zda si dělají svou práci tak jak mají. Kecy. Nikoho se neptalo vedení, zda s tím dělníci souhlasí. Prostě napsalu na nástěnku: Nainstalovali jsme kamery nazdar. No bez toho nazdar:).Lidi držejí hubu a krok.
Islámský stát si dělá co chce, ISIS zabíjí nevinné znásilňuje ženy a dívky, učí malé děti řezat hlavy na plyšových hračkách. Hrozí celému světu jeho likvidací a co děláme? Nic tímto bychom měli začít,vymést zlo ze světa a to není ledajaké zlo. Kdo hrozí moji rodině, mým dětem ten by měl podle mne dostat kopanec do prdele u rokle plné hladových vlků.

ale di ty :-) (Út, 28. 2. 2017 - 10:02)

Mário máš pravdu...Zmiz z pekárny ďáble.:-)
Pekárnu zase nezničíš, to si piš!

Petr (Út, 28. 2. 2017 - 09:02)

Mário máš pravdu někteří lidé jsou bezpáteřní ubližují vysmívají se slabším a to třeba jak tady ta sam i svému vnukovi dyslektikovi ve svůj prospěch.O tom co je důvěra nemá ponětí otřepe se a dělá se hodnou.Četl jsem to její nadávání je k zblití.Píše sama se sebou.

Mirka (Út, 28. 2. 2017 - 09:02)

Zákazy by nebyly potřeba,...Duchovní úroveň je o něčem jiném, a je to velmi, velmi sporné. Jsou lidé vysoké duchovní úrovně nekuřáci? Pochybuji.
Ano, lidé jsou nedokonalí. Nikdo není dokonalý, ani ten duchovní člověk.

Mário (Út, 28. 2. 2017 - 08:02)

Lidé jsou nedokonalí, tak zákony, které vytváří, nemohou být dokonalé.

Mário (Út, 28. 2. 2017 - 08:02)

Některé školy našly...Zákazy by nebyly potřeba, kdyby lidé byli na jiné duchovní úrovni. Žádný člověk na vysoké duchovní úrovni by nekazil životní prostředí sobě ani druhým.

sam (Út, 28. 2. 2017 - 07:02)

Některé školy našly způsob, jak obejít pamlskovou vyhlášku, která od začátku roku zakazuje v jejich bufetech a automatech nabízet nezdravé pochutiny.
Vše se dá "obejít". A děti si taky mohou ty oblíbené nezdravé jídla koupit cestou do školy.
Vyhlášky, zákazy.
Zákaz kouření na autobus. zastávkách? Kuřáci nerespektují, bafají kousek za zastávkou a dým stejně dýcháte. A zákaz kouření v restauracích? Na zahrádkách to neplatí a to tam taky jsou dětské koutky. Nějak je to nedomyšleno. Jako většina těchto zákazů.

Večerem zhýčkan (Po, 27. 2. 2017 - 16:02)

https://youtu.be/8phM96cv9QE

ještě (Po, 27. 2. 2017 - 07:02)

Sam, ty vždycky přineseš...Uvádět veřejnost v omyl, to se provozuje hlavně tady na Doktorce, takže : Tady jsme správně :-))

sam (Po, 27. 2. 2017 - 07:02)

Panorama, jo? Břéťo, ty zase dovedeš dobře naladit, hned po ránu :-).
A víš, že si myslím, že ty Snáře právě tak vznikaly? :-) A taky horoskopy. Takové ty Bleskové. A dalo by se pokračovat...
Ale protože kafe dopito a jdu do života dám sem recept na pizzu, kterou dělávám. A Břéťo dojdi zase pobéjt.

PIZZA

Suroviny:
250 ml mléka
80 g másla nebo 6 lžic olivového oleje
1 lžička soli
1 lžička cukru
350 - 400 g polohrubé mouky
20 g čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí

Postup:
Vykynuté těsto buď rozdělíme, nebo necháme vcelku.
Pokud těsto neumíme vyhazovat a natahovat,
vyválíme natenko, okraje necháme vyšší. Přendáme nejlépe na vyhřátý plech.
Základem může být rajčatová omáčka nebo jen kečup, zdobíme dle svých chutí.
Dáme do hodně vyhřáté trouby a pečeme zprudka 7 - 10 minut.
Pro pizzu je lepší sušené droždí, protože obsahuje více mrtvých mikroorganismů,
což příznivě ovlivní lepkovou strukturu. Peče se zprudka - nejlépe na spodku trouby.
Pizza by měla mít výrazně vyšší teplotu odspodu.

Břéťa (Po, 27. 2. 2017 - 01:02)

Sam, ty vždycky přineseš tolik podnětů a námětů, že bych musel odpovídat každý den nebo ještě líp rovnou v přímém rozhovoru. Ale většinou jsem tak vyřízenej, že sotva stačím akorát tak něco načíst, a na psaní už nezbývá prostě energie. Dlužím často i dopisy svým známým. Kdepak tvoje televize! Usnu i během mé oblíbené Panoramy (přehledu počasí na horách), a to i několikrát za sebou!

Dneska alespoň k těm SNŮM - jak jsem kdysi tobě, Kopí a Amazonce podával vymyšlené výklady podle perského a chaldejského snáře, které jsem pochopitelně vůbec neznal, jako "Sama na plese se býti viděti - vyvaruj se hovorů se staršími muži" nebo "Listí na dvorku zametati dělati - nesázej dva týdny do loterie" nebo "S hezkým mládencem jeti, s ním se baviti - kroť svůj erotický chtíč" a podobně. Brzy jste mě ale odhalily; na svou omluvu jsem napsal, že mým zvykem je uvádět veřejnost v omyl, pročež mě upřímná a rázná Amazonka svým typickým způsobem seřvala, že to se nedělá. :-)

sam (Ne, 26. 2. 2017 - 17:02)

Sny.... zajímavé. Je taky zajímavé jak lidé všemu uvěří.
Šmejdi. Tak jsem se jako většina z nás s tím setkala. Zaklepou, nabídnou levnější elektřinu, dokonce mi kdysi zaklepal Polák s kobercem přes rameno a zaručená kvalita proše pani. A ze zvědavosti jsem byla na jedné nabídce s prodejci hrnců. :-) Nebyli dotěrní, vnucující, tak jak je vylíčeno v dokumentu Šmejdi. Ale viděla jsem to tak Na vlastní oči. Taky občas nějaký dealer zazvoní na mobil. Zarazím je vždy v počátku. Po druhé připomenu, že už volali a nemám zájem a po třetí, to prostě nedám a jsem ostrá :-)). Možná máte takové známé, z kterých tihle šmejdi vytáhnou vaše mobilní číslo. Takže je třeba i v tomto dávat pozor.
Hezký večer :-)

Sny (Ne, 26. 2. 2017 - 12:02)

Sen je iluzorní prožitek složený z obrazů, hlasů a pocitů. Všechny tyto vjemy vytváří náš mozek během spánku. Sny často ukazují události, které jsou ve skutečnosti nemožné nebo nepravděpodobné. Vycházejí z vnějších i vnitřních podnětů, ze vzpomínek, představ a někdy i z přání spícího. Sen tedy může být i významná psychologická událost.

Někteří vědci a také paravědci tvrdí, že sny mají svůj jasný význam, a pokud ho nepochopíme, je chyba na naší straně. Jiní odborníci se naopak výkladem snů zabývají a pomáhají lidem jejich sny rozklíčovat a pochopit.
Snář

Pro jednoduché a pohodlné určování významu snů vznikly speciální výkladové knihy - snáře. Na trhu je nepřeberné množství snářů od českých i zahraničních autorů, musíme ale počítat s tím, že v každé knize bude výklad trochu jiný.

Nic zaručeně spolehlivého v tomto směru neexistuje, jen na internetu nalezneme nesčetné množství odlišných výkladů našich snů.

Dá se pak tedy snářům vůbec věřit, nebo je lepší nespoléhat na nic kromě své vlastní intuice?
Špatné a zlověstné sny

Někdy lidé zažívají během snění velmi silné emoce – většinou se jedná o strach z něčeho nebo z někoho. Tyto strašidelné, násilné, vražedné nebo jinak znepokojivé sny se označují jako noční můry a noční děsy.

Mohou se objevovat v důsledku oslabení organismu ve spojení s horečkami, pokud se však objevují u fyzicky zdravého člověka a zasahují do běžného života tak, že ovlivňují psychiku a stav mysli, je dobré navštívit odborníka.
Kolikrát v průběhu spánku sníme?

Většina lidí prožije za noc 8 až 10 snů. Někdy o nich ani nevíme, nevnímáme je a pak tvrdíme, že sny nemáme. To ale není pravda.

Kdysi existovala domněnka, že činorodí a aktivní lidé mají snů více než ti línější, ženy více než muži. Tyto názory však byly postupem času vyvráceny. Dokonce bylo prokázáno, že i zvířata prožívají sny – ale o čem, to nikdo nezjistil.

Vzpomínka na sen může být po probuzení velmi živá a věrohodná, ale většinou se velmi rychle vytrácí. Myslíme si, že si svůj sen lehce zapamatujeme, a ejhle – po dalším procitnutí nevíme nic.

Naprostá většina snů zůstane bez vytvoření výraznější paměťové stopy zapomenuta. Pokud si chce člověk své sny pamatovat, je dobré si je hned po probuzení zapsat. Není tak od věci mít na nočním stolku připravenou tužku a papír.
Jak dlouho sen trvá?

Dříve se soudilo, že sen trvá pouze několik sekund, ačkoli z našeho subjektivního pocitu probíhal půl noci. Od této domněnky se dnes upouští a přijímá se názor, že sny probíhají víceméně v reálném čase, to znamená, že trvají tak dlouho, jak je vnímáme.

Rovněž tvrzení, že sny jsou pouze černobílé, bylo již vyvráceno.

Plavci (Ne, 26. 2. 2017 - 08:02)

https://youtu.be/HvabjMgLEQM

Václav Neckář (So, 25. 2. 2017 - 15:02)

https://youtu.be/x_mRK0Dyuj0

sam (So, 25. 2. 2017 - 06:02)

Proroctví? Kdo ví, jak to bylo. Ale, když už mě to nevede k uvěření, tak aspoň k zamyšlení :-)Četla jsem její proroství, ale nepřesvědčilo mě to.
Je hodně věcí, které si nedovedeme vysvětlit, taky jsem se s tím setkala, ale proroctví, kartám nebo snáři nevěřím. Snář... měli jsme nemáme. Kdo ví, kde je, prostě se půjčil a nevrátil. Ale nevím, jestli v dnešní době někdo věří na sny. Ty nám budoucnost nepřinesou, tu si tvoříme sami.

Věříte na proro (Pá, 24. 2. 2017 - 20:02)

Sybila a její proroctví

Kdo byla Sibyla?
Královna Sibyla Kumana žila asi v letech 970 až 870 před Kristem. Jejím původním sídlem bylo území Sába v Arabii, odkud se jí dostalo přídomku královna ze Sáby.
Vydala se na dlouhou cestu ke králi Šalamounovi, kterému svěřila svá tajemství a tento čin ji velice proslavil. Část jejího proroctví se zachovalo až do dnešního dne, i když přísná cenzura zabraňovala v mnoha zemích knižnímu vydávání.
Sibyla předpovídala jak vynálezy, pokrok, auta, letadla, podmořské čluny, tak i osvobození poddaných, pády mnoha velkých říší a královských rodů. A snad pro zachování dědičnosti trůnu pro svůj rod, zakazovali panovníci čísti tato proroctví.
Sibyla předpověděla mnohé a mnohé se také vyplnilo a ještě se vyplní i další předpovědi, až se naplní čas.

Levandulová (Pá, 24. 2. 2017 - 16:02)

https://youtu.be/jur66kwh_4I

Martina (Pá, 24. 2. 2017 - 08:02)

Těžko říct, zda je to pravda.

Reklama

Přidat komentář