Reklama

PEKARNA U ZLATE MAMY

sam (So, 18. 2. 2017 - 07:02)

Miloš Forman, se dnes dožívá 85 let.
Je zajímavé si přečíst životopisy těchto velikánů.

Ale zamyslela jsem se dnes ráno nad sny. Měla jsem sen, kdy se v něm objevilo příjmení rodiny, na kterou jsem nemyslela asi třicet let. Prostě bývalí sousedé. A jejich syn se mi v noci přišel představit.
Sny jsou vůbec zajímavé, ale já je většinou, jako většina z nás :-) zapomenu. Vyjímkou byla pekárenská Am. Ale ještě zajímavější je náš mozek. Neprozkoumaný, jedinečný.
Takže tak. Kafe dopito, přeji příjemnou sobotu, třeba při Formanovým filmem.

Karel Gott (Pá, 17. 2. 2017 - 17:02)

https://youtu.be/7uS7vb9gyZw

sam (Pá, 17. 2. 2017 - 07:02)

Zdravím od ranní kávy...
Ivo,jee to krása, já však jsem na dílka, která pod rukama tzn. rostou. Na větší výrobky.
https://youtu.be/-wP8VefN_vE
Ale tuhle včerejší danou krásu taky vyzkouším.

Smajlí, tak jsem teď slyšela, že Gotta zase operovali. No, myslím si, že i když je to taky náš národní "poklad", měl by toho nechat. Ty koncerty jsou už pro něj rizikové. S ohledem na jeho zdraví. A taky věk.
P. Muk, byl dobrý, ale já jsem byla a jsem spíše na Nohavicu. Ale poslechnu si dá se říct všechno, kromě opery, té nerozumím. A nerozumím taky té hudbě, podobné co hrají Kabáti. Takové té chraplavé. :-)

Břéťo. Vánoční hvězda stále pouští červené listy a probouzí se mi i ta malá bílá. Pouští z boku.
A velikonoční kaktus má poupata.:-)
Zaseté semínka petunie už začínají zeleně vykukovat z hlíny...
Je dobré se ráno nastartovat tímto pohledem a uvědomit si, že jaro je za dveřmi. Hezký den

Holubí dům (Čt, 16. 2. 2017 - 17:02)

https://youtu.be/STohyVvjOZU

:-) (Čt, 16. 2. 2017 - 09:02)

Přeji krásné slunečné ráno. Sluníčko už nám zase ukazuje svou sílu a nabíjí mne jak baterku :-). Já milovala depešáky a taky Oceán a Petra Muka. To bylo moje, i když jsem měla ve svém oblíbeném repertoáru různé žánry a těžko pro někoho pochopitelné, jako folk a rock a právě ty depešáky. Jsem dodnes člověk který miluje hudbu ať je jakákoliv, ale musí mne strhnout.
Poslala jsem pár fotek z mého tvoření ať vánočního , dortíků nebo jen tak .
Jinak paní Šuláková byla zpěvačka s nádherným hlasem a její písně se mi moc líbily.
JJ samíku tak slavit bylo co, ale já byla v práci a tak jsme předali dárečky a slavila si sama:-).
Včera jsem uvařila buřtguláš a tak se dnes mohu válet. No válet ne ale nemusím vařit. Odpolko jdu do práce a čeká mne sobota neděle celký den v práci. Tak zítra zase musím něco navařit. Koupila jsem lososa, ale naše "děťátko" to nejí, nevím proč i když minule ochutnala a chutnalo ji . Ryby jsou zdravé ale vysvětlujte to někomu kdo "řere" jen kuřecí prsa:-).
Tak já mám opět cestovatelskou bolest po kloubech a kostech tak se jdu protáhnout aby se páteř uvolnila. Přeji vám krásný den a ahojky.

Jitka (Čt, 16. 2. 2017 - 08:02)

...Krása obojí :) Dík!

sam (Čt, 16. 2. 2017 - 06:02)

Vajíčka v obalu CZ nemusí být česká. Tak tato zpráva mě ani neudivila. Vajíčka kontroluji, než jdu k pokladně, zda nejsou rozbitá, budu se dívat i na označení. Jestli se při nákupu řídíte i podle letáků, dejte si pozor i na nabídky. Nabídnou v akci hladkou mouku "nulku", vystaví obyčejnou. Maličkost? Nenechme ze sebe dělat ovce!

sam (St, 15. 2. 2017 - 19:02)

https://www.google.cz/search?q=quilling&biw=1366&bih=605&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwimsYjM-9DRAhVGD8AKHaDMAVEQsAQIGA

Dávám sem odkaz na krásu. Mám v plánu něco jednoduchého z těchto ukázek vytvořit, ovšem se k tomu nemůžu dostat. Ale papírky a různé potřeby už z Dílka k tomu mám. Takže základ je.
Dnes bylo venku příjemně, byla jsem delší dobu venku, zpívali ptáci. Ale kosáci si ještě zobali zobání, které lidé sypou pod lavičky. Námraza už jde dolů. Bude lépe.

Výše uvedenou hudební ukázku z youtu.be doporučuji poslouchat před spaním. Taky se u toho dobře cvičí joga. Tak jogu mám taky v plánu, pomalu cviky zapomínám.
Plánů mám hodně, plánovat se má :-). Jen ty plány ještě uskutečnit.
Tak jo, budu si tu tedy psát sama..
Smajlíku, ještě slavíš? Dnes bylo co, viď. :-)? Tak přeji hlavně zdraví a štěstí.

hezký večer (St, 15. 2. 2017 - 19:02)

https://youtu.be/qYNH1baA_7k

sam (St, 15. 2. 2017 - 08:02)

Tahle písnička mi připomněla dávnou historii Pekárny. :-)
Jinak jsem došla z venku.
Chodíte na preventívky?
Já šíleně nerada, ale jdu. Kamarádka mi říká, nic si neuhlídáš. Je tolik věcí, co Tě může napadnout, tolik nemocí i té, které se nejvíce bojíme. Má pravdu. Ale tak kdybych myslela, žiju pořád ve strachu. Tak si to odkroutím jednou do roka, nebo do dvou. A jsem trochu v klidu.
Jistě, málokdo umře zdravý, s tím počítám.

Smajlinko, jak tady koukneš, písni, jestli jsi pekla srdíčko..:-)a jaký jsi to dělala sport. Já nikdy nebyla sportovní typ. Ale hodně sportů se mi líbí a sleduji je. Pamatujete jak kdysi bylo v tv hlavně krasobruslení, skoky na lyžích a hokej? Ostatní sporty mi nějak unikly. Teď je tak široká nabídka sportovních kanálů, že si určitě vybere každý.
Takže jdu něco vařit. Dnes si udělám čočku s vejcem. Už je namočená.

Víš...... (Út, 14. 2. 2017 - 17:02)

https://youtu.be/vpP7dSyBr2I

sam (Út, 14. 2. 2017 - 07:02)

Celkem nedávno s ní byl...Břéťo, s Paní Šulákovou natočil Blesk šot jesště před třemi měsíci. Notovala si z postele s dcerou. Plná optimismu a úsměvů.

Takže tak. A co vy? Co říkáte na oslavy typu Valentína? Myslíte si, že láska by se měla vyznávat během celého roku, jako já? Den žen, den mužů, den všeho možného...:-) Svátek. Neměli by ho slavit rodiče, že nám vybrali jméno? :-) Nějak si myslím, že by se měl slavit začátek roku, popřát si vše nejlepší a zdraví.
Vánoce. To někteří děláme jen pro děti, pro tu kouzelnou atmosféru, ač většina národa, hlavně ta mladší nezná pravý význam vánoc.
Svátek. Většina pracujících se těší, že bude volno :-), pravý význam však nezná. Teda když je státem uznané volno. No a na takový svátek, jak je dnes, na ten se těší v obchodech. Zvýší se tržba.
Tak to bylo jen MÉ myšlení, MÚJ názor. Ten váš vám neberu. Tak se mějte hezky, zamilovaně, nejen dnešní den.

Marie Rotrová (Po, 13. 2. 2017 - 18:02)

https://youtu.be/V_4X18ycKOw

sam (Po, 13. 2. 2017 - 08:02)

Ja zila v ere depesaku -...Tak to je síla...:-). Vím, že tohle existovalo, ale nevzpomínám si, jestli chodili takhle kluci i u nás. Asi ano. Mladí se chtějí vždy odlišovat a vzory jsou jim jejich idoly. I dnes.
Břéťo, vidíš, to jsem nevěděla o tom výtahu. No a nejvíce mne těší, že na její koncerty chodili i mladí lidé. Na ty Festy. Snad nebude zapomenuta. Protože ta paní uměla.
Přeji hezký den.

Břéťa (Po, 13. 2. 2017 - 00:02)

Jarmila Šuláková
Dlouho...Celkem nedávno s ní byl ještě rozhovor v nějakém časopise; svěřila se tam, že má jedno velké přání, aby si mohla ještě zazpívat na veřejném koncertě, jenže by byl problém s její nepohyblivostí. Ale že by to snad dokázala nějak zařídit její dcera a kamarádi z kapely Fleret. Na nikoho cizího by prý už nespoléhala - měla s tím totiž krutou zkušenost, když na ni pořadatelé jednou zapomněli a nechali ji dlouhou dobu zavřenou v nákladním výtahu.

Jinak jsem ji naposledy viděl o silvestru v popůlnočním pořadu České televize Brno (myslím, že se to jmenovalo U Strážnické brány, natočeno někdy před 8-10 lety).

Majka (Ne, 12. 2. 2017 - 21:02)

Ja zila v ere depesaku - chodili celi v cernem, somraku - ti nosili otrhanou zelenou bundu, metalaku - dziny s dziskou plnou vysivek ruznych lebek a nazvu metalovych skupin, manicek s dlouhyma vlasama, vekslaku - nacesanych hosanku s volkmenem v uchu, pankacu s nausnici v uchu a vytvorem na hlave a normalniho zbytku, ktery se snazil vice ci mene uspesne drzet krok s modou udavanou televizi a jejima hvezdema a burdou... No a pak byli jeste tesilaci, kteri vzhled vubec neresili

sam (Ne, 12. 2. 2017 - 14:02)

:-) Pan Brodský a Hajaja, nebo Pozor zákruta. A úvodem : Máte-li na svých hodinkách méně nebo více, není to naše chyba, neboť my začínáme vždycky včas. I ty hry jsem občas večer poslouchala. Měla jsem malý žlutý tranzistor pořád u ucha. Značku nevím a nevím ani kde je. Nebo gramofon, desky tady ještě mám.
Tak jo, zavzpomínáme, jen na to hezké. Třeba na šaty ze slotery s širokými rukávy. Nebo krimplen. A šusťáky. To bylo slávy, když se jej podařilo sehnat. A střevíce kačenky, nebo gondoly. :-)) A kalhoty strašně široké a později zase úplé.
Jen co frčelo u mladých mužů za oblečení, to si nevzpomínám. Ale účesy, to jo. Začaly se nosit dlouhé vlasy. A kotlety alá Elvis. :-)

Majka (Ne, 12. 2. 2017 - 09:02)

Babiččina krabička, Deset...Já byla rádiová - v sobotu hra, v nedeli pohádka, každý večer kolotoč (pořad plný zajímavostí ze světa), pak chvilka hudby, půlnoční hymna...Už nevím, jak se jmenovaly odpolední pořady pro mladé. Pamatuji, že jsme si vždy z rádia nahrávali cizí písničky na kazety - když teda náhodou nějaký ten cizí hit pustili. Bylo to umění poznat písničku hned podle prvních tónů a zmáčknout nahrávaní - většinou jsme ji měli na začátku useknutou. Hezký den.

sam (Ne, 12. 2. 2017 - 07:02)

Jarmila Šuláková
Dlouho jsem o ní neslyšela. Ale uměla udělat radost nejen sobě, ale i jiným lidem, kteří jí měli rádi a jak je vidět na videu, dělali radost taky ji. Teď si bude notovat s anděly. A tady na ní zbude hezká vzpomínka.

Odešla Jarmila (So, 11. 2. 2017 - 22:02)

https://youtu.be/ywM-VHUCWnI

Reklama

Přidat komentář