Reklama

PEKARNA U ZLATE MAMY

Zdravím :-) sam (St, 1. 2. 2017 - 14:02)

Za oknem máme vánoce, venku příjemně, otepluje se. Už máte semínka? Protože únor bílý, pole sílí. A co nevidět to začne. Nejen na zahrádkách, polích, ale i doma. Začala jsem přihnojovat květiny, zvýšila podlévání. Zeminu mám připravenou. A taky semínka petunii, která budu co nevidět do vhodné zeminy vysévat. Na podzim si je z květin, které je nabízejí schovávám. Takže to bude asi mé první setí. Taky už vás to chytlo? Smajlíku a co Ty? Jsem ráda, že už nejezdíš na kole, ale autem. ? Tak zase někdy..

Zora (St, 1. 2. 2017 - 11:02)

Doneslo vaše dítě špatnou...Výročí úmrtí je až pozítří, ale proč si tohoto člověka nepřipomenout už dnes.
Nějak se mně zdá, že mnoho umělců odchází předčasně. Třeba Karel Svoboda, kolik ještě mohl napsat děl, ale Drákula bylo poslední dílo tohoto génia. Nemoc, která jej trápila, zvítězila.

Zora (St, 1. 2. 2017 - 11:02)

Doneslo vaše dítě špatnou známku z češtiny?

BOHUMIL HRABAL - zemřel právě před 20 léty. I když ve škole stále propadal z češtiny a s problémy vychodil zákl. školu i gymnázium, začal později studovat práva na Univerzitě Karlově v Praze.Studium ukončil.
Jeho díla, které později napsal ho proslavily. Vzpomenu Postřižiny, do tohoto díla vnesl kus svého života. Dále Skřivánci na niti, Slavnosti sněženek, Ostře sledované vlaky a mnoho dalších skvělých filmů a knih. Knih bylo okolo padesáti, v zahraničí byly jeho knihy přeloženy do tří desítek jazyků.
Život ukončil skokem z okna z nemocnice, kde se léčil. Jestli to byla nehoda, nebo úmyslně takto ukončil život, se už nedovíme.

Marika (Út, 31. 1. 2017 - 17:01)

Robino neznám tě, ale...Láska jako k člověku, se neujala. Snad není všude mrtvá. Ale láska může být také třeba k horám. Horolezci přece hory milují a pod. Nebo láska ke psím miláčkům.
Ale láska mezi mužem a ženou, ta vede. A je nekonečné téma. Tak ještě jeden citát klasika:
A kdyby pravda bylo vše a láska jenom snění, já bych se položil a nechtěl probuzení.

:-))) (Út, 31. 1. 2017 - 16:01)

Tak já dělám játru jako minutku, že k cibuli pokrájím slaninu, opékám, zakapu sojovou omáčkou a dám zelenou petrželku, aby to nějak vypadalo. Sůl, pepř. Hranolky, obloha.

:-) (Út, 31. 1. 2017 - 15:01)

Jo a ke konci osolíme a opepříme:-).

:-) (Út, 31. 1. 2017 - 15:01)

Přeji krásný den. Dnes celou noc sněžilo, silonice plné rozblencaného sněhu a silničáři doma v pelechu. Klouztalo to docela dost, prdel auta mi tancovala po silnici cestou jsem potkávala nehody a záchranky:-(.Snad nic vážného, tech vyhaslých životů nějak v mém okolí přibývá člověk si den o de dne čím dál víc váží života. Ráno už jen to, že člověk otevře oči je prostě zázrak. Jsem opravdu šťastná za každý den, kdy se proberu a vstanu a vidím se s rodinou.
No jdu něco dělat, dcerka mi psala, že poslední zkoušku má za sebou a nyní se bude opět snažit aby se dostala do konce roku s kreditama jaký má mít.
Dnes játrová omáčka s rýží jasmínovou.
Játrová omáčka od mé tchýně: Jatra nakrájíme na kostičky a na oleji osmahneme cibulku. Nasypeme játra prosmahnem a zasypeme paprikou sladkou a přidáme kmín, zalijeme vodou a dusíme do měkka. Přidávám bujon ten jakoby želatinový v kelímcích hovězí. Poté osolíme a zahustíme jíškou či moukou rozkvedlanou ve vodě a povaříme. Zalijeme půlkou kelímku smetany. Mnam. Přeji dobré chutnání.

:-) (Út, 31. 1. 2017 - 15:01)

Kdyby láska umřela, zpustli...Krásné?

Marika (Út, 31. 1. 2017 - 07:01)

Kdyby láska umřela, zpustli bychom docela. Tma stínu by po nás zbyla, bez života, bez těla.

Robina (Po, 30. 1. 2017 - 11:01)

Robino neznám tě, ale...Máš pravdu, mám ráda život, dá se říct, že čím dál tím více.
Byla to láska k muži. Někdy mé myšlenky předběhnou slova.
Co jiná by za něj dala. Pracovitý, hodný, nekuřák, abstinent, pozorný. Jen má láska umřela. Po pěti letech. Byla to láska, nebo dlouhá zamilovanost?
Na něj jsem se těšila, společné výlety, chvíle..
Jen ta láska se u mne vytrácela. Vytušil to. Čím více na mě tlačil, tím více se mi oddaloval. Dala jsem mu volnost, možná pozná tu pravou, pravou lásku, mi zůstanou vzpomínky. Byla to mro mě mrtvá láska.?
Ano, mrtvá láska může mít mnoho podob.

Mário (Po, 30. 1. 2017 - 09:01)

Skvělý klip, nádherná...Robino neznám tě, ale určitě v tobě láska neumřela. Možná umřela láska k nějakému člověku, ale ta velká láska - LÁSKA k životu k tobě nezemřela, to by si tady nepsala a nesnažila se přitápět v pekárně.
Mrtvá láska - Muerta Amor může mít mnoho podob - třeba i vztah, kdy člověk rozšíří své sobectví - "už ne jen já, ale teď jsme my dva proti světu". Opakem může být živá láska, která se rozšíří za vztah - láska, kdy milujeme druhého a sním celý svět.

Robina (Po, 30. 1. 2017 - 08:01)

Téma k diskuzi - Muerte Amor...Skvělý klip, nádherná píseň, Basikové to moc sluší. Přiznám se, že ji moc nevyhledávám. Asi ale budu :-).
Ohledně tématu, jsem ráda, že jsi tady dal téma k diskusi. Pekárna by měla začít hřát a psát se dá o všem. Takže dík a lidi dávejte témata, zahřejme Pekárnu.
Mrtvá láska.
Tak tohle je obšírné. Já to dám podle sebe.
Láska se může změnit v nenávist, to vím. Ale taky zůstat do stáří, nebo je to zvyk? A co na tu lásku z klipu? Láska?
Co je to láska? Je to jenom chtíč? Tady na vláknech se to chtíči jenom hemží, až je to nechutné.
Mrtvá i "živá" láska.
Umřela v někom láska, tak jako ve mně?
O tom se rozepíšu možná později, protože láska je téma nekonečné.

Mário (Ne, 29. 1. 2017 - 19:01)

Téma k diskuzi - Muerte Amor - Mrtvá láska - https://www.youtube.com/watch?v=abjo1YUB-hI
Máte nějakou mrtvou lásku?

Zdislava (Ne, 29. 1. 2017 - 15:01)

Jsem sic bigbíťák 60.let,...Jsou zajímavé i životopisy těchto velikánů.
Mozart - zázračné dítě, klavírní virtuos, skladatel. Za svůj krátký život napsal stovky skladeb.
I dnes se rodí zázračné děti, o kterých se budeme časem dovídat. Nejen děti nadané hudebně. Za každým vrozeným nadáním je ale taky spousta dřiny, odříkání, odhodlání a myslím si, taky trochu štěstí. Dnes se tomu říká sponzorství. U dětí sponzorství rodičů. Protože, prosadit se bez sponzorství v dnešním světě, je velmi těžké.

John (Ne, 29. 1. 2017 - 10:01)

Kalendář plný hezkých...Jsem sic bigbíťák 60.let, ale vážnou hudbu si taky poslechnu. Líbí se mi Vivaldi, Mozart, Smetana, Dvořák, Čajkovskij atd. Prostě kdo umí ten umí.

Zdislava (Ne, 29. 1. 2017 - 09:01)

Kalendář plný hezkých jmen.:-) Protože se na Doktorce zneužívají nicky, tak se budu řídit kalendářem. Dobrý nápad, ale budu to pořád JÁ.
Každý máme oblíbený jiný styl hudby a je to dobře. Jen je mi líto, že tzn. vážná hudba je někde vzadu. Nebo se mýlím? U nás a možná i jinde mají děti do 15 let vstup na koncerty zdarma.
Přiznám se, že jako školní dítě jsem nerada na ty koncerty v rámci výuky chodila. Ale s léty to asi člověk vidí jinak. A slyší jinak. A slova jsou zbytečná.

Tonka (So, 28. 1. 2017 - 19:01)

Krása, někdy jsou slova zbytečná.

Mário (So, 28. 1. 2017 - 19:01)

To mne se z hudby, kterou nikde nehrajou líbí od Báry Basikové a Martina Němce Dream of sphing - https://www.youtube.com/watch?v=j-lCMGxt3uM

Karel Svoboda (So, 28. 1. 2017 - 16:01)

https://youtu.be/EJlY1M65Xao

Karel Svoboda (So, 28. 1. 2017 - 09:01)

Byl vystudovaný zubní laborant. Nejvíce skládal pro Karla Gotta, taky jako první jej proslavila píseň Lejdy karneval. Napsal mnoho skladeb nejen k dětským filmům, seriálům.
Muzikál Drákula je známý a uznávaný taky ve světě.

Reklama

Přidat komentář