Reklama

PEKARNA U ZLATE MAMY

Karel Svoboda (So, 28. 1. 2017 - 08:01)

Geniální skladatel. Dnes je 10 let co odešel. Nevím, co obnáší nemoc, kterou trpěl a musel si šáhnout na život a ukončit své trápení. Možná to bylo taky něco jiného. Ale vybral si. Teď je možná spolu s Petrem Hapkou a notují si třeba Stín katedrál, či Levandulovou. Je nesčetné množství skladeb, které v rozhlase neslyšíte, je to velká škoda. Protože každá píseň nebo skladba, je nezaměnitelná a krásná. Kéž nikdy, nikdy nezaniknou.

sam (Pá, 27. 1. 2017 - 10:01)

Vyzkouším i tento krém. Děkuji za tip.
Jistě taky máte doma sešit s vyzkoušenými recepty našich maminek, babiček, kamarádek? Hlavně ty vánoční recepty se moc hodí. Dnes se dá na netu najít vše, ale přesto se ráda k těm receptům psaným tužkou, perem ráda vracím.
Kdysi se vařilo jinak, mascarpone bylo neznámé, tak jako hodně jiných věcí. Kdepak ochucovadla, grilovací koření. Vystačilo se pepřem, kmínem, solí. Vařilo se zdravě.

Pomazánka
tvaroh, tuňák v konzervě, cibulka, sůl, pepř

Ema (Čt, 26. 1. 2017 - 11:01)

Zdravím od dopolední...Skvělé řezy, jen doplním za sebe.

Místo pom.másla dávám mascarpone a vařený vanilkový puding.

Nakonec, pře sekané ořechy poleju rozpuštěnými dvěma tabulkami čokolády

sam (Čt, 26. 1. 2017 - 09:01)

Zdravím od dopolední kávy,
Myslím na Tebe smajlíku. Neměla jsi to a nemáš v životě lehké.Člověk musí věřit pořád v to dobré. A mít sílu. Ty ji máš. Držím pěsti.
A protože jsme na Pekárně dám sem recept, rychlý, dobrý, snadný, vyzkoušený. Takové mám ráda.

Vláčné ananasové řezy s ořechy

2 hrníčky poloh. mouky
2 lžičky prášku do pečiva
2 lžičky jedlé sody
1 hrníček krupicového cukru
1 hrníček mletých ořechů
2 vejce
plechovka ananas.kompotu
ořechy na ozdobu

krém:
2 pomazánkového másla bez příchuti
1 balíček pudink. prášku bez vaření
vanilkový cukr
a cukr podle chuti

Kompot se umixuje i se šťávou, ale nakrájený je lepší,
a smícháme s ostatními věcmi.
Běžně upečeme, potřeme krémem a ozdobíme sekanými ořechy.
Ten pudink se nevaří, je tam jen na příchuť, ale taky může být krém jiný, na jaký jste zvyklí.

citát (St, 25. 1. 2017 - 10:01)

Srdce přestává být mladé, jakmile touha po neznámém ustoupí děsu z něho. E.Rey

Unicorn (Út, 24. 1. 2017 - 10:01)

http://www.merchmaster.cz/unicornlive/

sam (Út, 24. 1. 2017 - 09:01)

Hezké dopoledne. U nás mrazivé a sněží a je smogovo.
Právě zatínám pěsti, pro štěstí Tvého syna, přeji mu, aby vše dobře dopadlo. Modlit se neumím, ale přeji mu to od srdce.?
Taky bych ráda, kdyby DUAS něco o tom písnul. Lidé si pomáhají od neduhů všelijak. Já se v tom vracívám k radám našich babiček. Přírodní léčka, bylinky, čaje a pod. Vím, že někdy je rád člověk za tu chemii, za tablety vypsané lékařem. S přibývajícím se věkem se možná taky tomu nevyhnu, ale prozatím ještě zabírají ty čaje.
Tak ještě zatínám pěsti....

:-) (Po, 23. 1. 2017 - 10:01)

Zdravím vás lidičky. DFíky moc za rady a DUASI napiš něco víc o tom odkyselení prosím. Ten lakmusový papírek seženu v lékárně? Jakou mám mít barvu a jak dlouho se mám "odkyselovat" a čím. Díky ti moc?.
Tady mrzne až praští. Syn má jít na operaci páteře, plotýnky a tak jsem napnutá a modlím se už aby ho operovali a aby byl v pořádku. Bojím se, ale nemohu mu to říct nechci ho strašit. On to zlehčuje a říká, že to nic není. Bodou mu operovat krkem , nebudou mu dělat spodní část ale prostředek a to prej je lepší a méně náročný jak spodení část. No nevím, furt je to páteř. Čekám jen aby už to měl za sebou. Dnes mu v nemocnici stanoví den operace. Tak se se mnou za něj modlete lidičky.
Jinak všem přeji krásný den .

sam (Po, 23. 1. 2017 - 08:01)

Přeji hezký den.
Tak nevím, jestli pes spí tvrdě, nejsem pejskař. Ale hlídací by neměl.
Mám ráda citáty, je v nich hodně moudra, ale někdy je musíme brát s nadhledem.
Třeba :
Za nemoci stáří nemůže stáří, ale špatný život. J.B.Tilde
Se špatnou stravou bych souhlasila. Doopravdy, je třeba dávat pozor, co jíme. V dnešní době zvláště. Taková změna jídelníčku vás zbaví nejen váhy, ale i různých potíží.
DUASI, můžeš napsat něco o odkyselení?

Leden (Ne, 22. 1. 2017 - 09:01)

Taoistický recept na dlouhověkost.
Nikdy v životě nespěchej, vykonávej vše pozvolna, ber vše klidně a dopřej si tolik času, kolik potřebuješ. Udržuj si klidné srdce - seď tiše jako želva, choď čile jako pták a spi tvrdě jako pes.
Vyhýbej se extrémním emocím. Vyhýbej se prudkým citovým bouřím, především když jsi starší. Nic neokrádá tělo tak rychle o energii a nic tak nenarušuje harmonii vnitřních orgánů jako prudké citové výlevy. Ucpávají totiž tři stanice odstraňování jedů - ledviny, játra a plíce.

Podle čínské medicíny je v lednu potřeba posilovat močový měchýř. Denně byste měli vypít dva litry vody, včetně bylinkových čajů.

DUAS (So, 21. 1. 2017 - 14:01)

Přeji krásný mrazivý den....Zdravím. A přiložím polínko. Většina bolestí je z nesprávné kyselosti těla. Najdi si něco na netu. A kup lakmusové papírky a měř. Nedávno jem měl stejný problém. Bolest mi každou noc vystřelovala z páteře přes kyčel až do lýtka. Odkyselil jsem se a je pokoj

sam (Pá, 20. 1. 2017 - 21:01)

A vůbec. Jde to jinak. Na vzpomínání máme přece dost času. Když už doopravdy nebude možnost a usedneme, či ulehneme.
Přece si ještě plánujeme, co budeme dělat zítra, na jaře a dál. Nebo už nemáte žádné plány? Já mám. Na tento víkend určitě. A dál se uvidí.
Psala jsem, že se pravidelně setkáváme s bývalými kolegyňkami z práce. Některé chodí cvičit. Vím, že některé ze zdravotních důvodů nemohou. Jedna vyprávěla, jak je sama doma, že chodí s knihou na hlavě, aby měla dobré držení těla a hlavně si pořád uvědomovala, že musí mít hlavu vzhůru. Jo, takové babské sleziny jsou někdy k něčemu dobré, člověk si lecos připomene.:-)
Takže hlavu vzhůru a hezký víkend.

z netu pro :-) (Pá, 20. 1. 2017 - 17:01)

Když tě někdo srazí k zemi, tak se s úsměvem znovu zvedni. Pokud budeš plakat, uděláš tak svému nepříteli jedině radost, tak proč ho trochu nenaštvat úsměvem?

sam (Pá, 20. 1. 2017 - 16:01)

Přeji krásný mrazivý den....Někdy ty slzy tečou samy. Ale utřít a jít dál. Život se se mnou nemazlil, i když zdravotně jsem byla a jsem na tom prozatím dobře.
Je třeba bojovat. Člověk jak to vzdá a začne se litovat, může to zabalit.
A hlavně lidem neukázat, že trpím, to bylo vždy mé motto. Buďme doopravdy rádi za to, že můžeme chodit, vidět, máme ruce, nohy. A že jsme soběstační. I když člověk neví, jak to bude dál.
Ale prozatím si užívejme každou minutu žití, jak to krásně píšeš.

:-) (Pá, 20. 1. 2017 - 08:01)

Přeji krásný mrazivý den. Muslimy mám v sobě vyřešené. Nejsem sluníčkář a tak si myslím, že mají tam v té své zemi bojovat za své děti a ne se cpát sem a tady dělat to co dělají a že je to humus.
Dnes jsem dostala meil od kamarádky kde se popisuje stáří, po přečtení celého dopisu jsem se až zastyděla jak kolikrát sedím na posteli a pláču bolestí a říkám si "proč já?" ale vždyť jsou na tom lidé o tolik hůř jak já. Myslela jsem si, že když si popláču bolestí, že se mi uleví. No musím na to jinak.
Za chvíli si vypiji svou kávu a čaj pro ženy:ú a jdu do obchodu. Mějte se zatím krásně a užívejte každou vteřinu svého žití.

sam (Čt, 19. 1. 2017 - 22:01)

Dodívala jsem se na pořad Paní Jílkové Máte slovo.
Taky by se o tom dalo diskutovat. O právech muslimů v naší zemi. Nijak to tam nedořešili. Jen doufám, že je ještě v naší zemi dost lidí, kteří ví kde žijí a že se nebude naše hymna v budoucnu zpívat jinak než Kde domov můj.
Jinak k té kávě.
Tyhle problémy nemusí být z kávy smajlinko. Já si dělám tak tři kávy denně, ale slabé, víc by mi ani nechutnalo.
A jdu do peřin, ráno jedu do světa a venku je už -10...:-), snad tam zítra neumrznu. Dobrou noc. :-))

:-) (Čt, 19. 1. 2017 - 14:01)

Jo kávu piju jednou denně nejvíce dvakrát a to rozpustnou. A stejně trpím vším co jsi sam vypsala tady:). Tak ti nevím.Asi mi ji někdo leje do krku v noci ze spaní:).

sam (Čt, 19. 1. 2017 - 12:01)

Ano, byl to krásný čas. Taky jste slýchávaly : "Do tmy doma"? I tehdy se o nás mámy bály.
Psát se dá o všem. Na netu je tolik motivací.
Dnes jsem se třeba dočetla, že se vyplatí chytat myši spíše na chleba, než na sýr, jak je vžité. :-)) A taky článek:
7 signálů, že to s kávou přeháníte a měli byste ubrat.
1. Bolí vás žaludek.
2. Trpíte úzkostmi.
3. Tiky v oku.
4. Navštěvujete častěji toaletu.
5. Nejste tak produktivní.
6. Cítíte se unavenější.
7. Musíte častou na velkou.

Tak nevím, na mě to nějak neplatí. Možná je to tím, že se má káva zapíjet vodou, hlavně ta turecká a já tak dělám, tedy, když nezapomenu. :-)
Tak zase někdy u kávy... mějte se hezky.

:-) (Čt, 19. 1. 2017 - 08:01)

Přeji krásné ráno, u nás v mlze. S tou Míšou je to velice smutné a pro mne jako matku obzvláště bolestné. Doufejme, že se najde živí i když je to uždlouho co je nezvěstná, ale naděje umírá úposlední a modleme se za její šťastný návrat.
My jako děti na sídlišti, chodily jsme do blízkého lesejka kde tekl potok a tam jsme se vyblbly, lítali jsme po sklepu v bytovce, tam byl tmavý sklep samá zákruta a propojoval tři vchody. Bytovky byly vojenské tři vchody přízemí a tři patra. Za bytovkama byly takové malé domečky , říkali jsme tomu bungry a kolem nich jsme se nahonili. Měli jsme za barákem parkoviště, kde moc aut nestálo v té době a my hráli čáp ztratil čepičku, či jiné hry. V zimě nám tam dospělí udělali kluziště a kluci hráli hokej a my pak po hokeji jsme se tam vybruslili do mokra:).Jo to byly časy.Hráli jsme venku na schovku dokonce i potají kouřili, teda zkoušeli jsme. Nějaký internet co by nás přikovalů k židli doma , tak ten nebyl a jak nám bylo fain.
Přeji vám všem krásný den mrazivý a mlhou protkaný.

Jana (Čt, 19. 1. 2017 - 08:01)

Děti na sídlišti mají...V paneláku jsme si hodně jako děti užily - sedávaly jsme na topení u sklepů, vyprávěly strašidelné historky, občas pojídaly kompoty z nějakého sklepu, na schodech jsme si hrály na školu, na patře skákaly přes švihadlo, klouzaly se po prknech vedoucích do kočárkárny...Na sídlišti jsme pak hrály na schovku, lezly po stromech, stříkaly se ze stříkaček, blbly na klandrech, kreslily na beton, hrály kuličky, v roští stavěly bunkry, v zimě bruslily na zamrzlých chodníčcích a klouzaly se na ledovkách. Starší holky si hrály s mrňatama, vozily sousedkám kočárky, aby si mohly oddychnout. Všude nás bylo plno. Byl to krásný čas.

Reklama

Přidat komentář