Reklama

PEKARNA U ZLATE MAMY

DUAS (St, 11. 1. 2017 - 19:01)

Dobrý večer sam. Postupoval bych asi stejně. Ale....
v papírnictví jsem obstaral hmotu, takovou slizkou, kterou po hrubě vyklepané klávesnici vyválíš a vše je zase čisté. A jinak...než vyndáš tlačítka, tak si klávesnici napřed vyfoť. Abys věděla, co kam patří

sam (St, 11. 1. 2017 - 10:01)

Duasi, doufám, žes nenamrzl. Mám takovou prosbu. Nejen však pro Tebe, protože víc hlav více ví, jak se vyjádřila kdysi Am.
Lidi, jak šetrně čistíte klávesnici?
Můj postup: Otočím, vytřepu drobky/ taky někdy nad ní mlsáte, že?/ pak vemu vatové tyčinky do uší, navlhčím je a čistím mezi písmenkama. Další operaci provádím, když je vyplá a to kartáčem.
Našla jsem na netu návod, vyndat všechny písmenka a znaky a pak poskládat. Tak to by se mi nepodařilo, vyndat asi jo, ale to by tak bylo vše. Tak děkuji předem za rady.

sam (Út, 10. 1. 2017 - 14:01)

Hezké odpoledne. Jsem ráda, že Tě "vidím" smajlíku.:-).
Život píše romány, ne všechny však dobře končí.
Jinak u nás taky vše v pořádku, nepočítám-li chřipku, která na nás útočí.
Preventívně užívám česnek, prý je dobrý i proti upírům :-). Ale vážně, není nad babiččiné dobré rady. Hodně česnek používám.
DUASI, ještě děláš ty své očistné věci? Teď mi vypadlo, jak to správně nazvat. Vím jen, že jsi držel hladovku. Chceš-li, připomni to.
Já se jinak zdravotně držím, i doma je vše ok. Jen kdyby šel zastavit čas. Utíká jak splašení koně. Se zpívá někde v nějaké písniččce. Kafe dopito. :-)

:-) (Út, 10. 1. 2017 - 13:01)

Zdravím vás starousedlíci. Jsem po vánocích jaksi zabržděná a moje tělo odmítá spolupracovat. Kosti bolí a pobyt v lázních jim pomohl jen na tři měsíce. Jsme na vysoké škole a zatím nám to jde a my jako rodiče máme obrovitou radost.Sníh mi dělá radost, pokud není na silnici a neztěřuje mi jízdu na kole do práce. Jsem stále optimistická a rozesmátá osoba jakou jsem vždy byla.
Cukrovího jsem opět napekla na kila a pomáhám stále sousedovi, kterého okrádal synovec s přítelkyní a po smrti synovce, záhadné smrti ho ta přítelkyně okrádala dál. Tak jsem mu pomohla , všude s ním jezdila a zařizovala až jsme té podvodnici dali sbohem a ještě jsme na ni podali trestní oznámení. Dnes je ten člověk bez dluhů, které si na něj nabrali , půl milionu lidi to je co? No a když už jsem ho vytáhla na úrověň koupit si co jde, tak mu řekli, že má rakovinu prostaty. To mne zasáhlo a tak ho vozím po doktorech a pred týdnem byl na CT aby vyloučili metaztáze v hlavě, protože na nuklearní medicíně mu svítila místa která neměla:-(. Život je krutý k hodným lidem, opravdu krutý.
Jinak se mám velmi dobře i s cdelou rodinou. Děti v pořádku a mopje drahá polovička také. Zdravím vás a brzo se zase ozvu. Ať hoří oheň v pekárně.

sam (Po, 9. 1. 2017 - 22:01)

Na kilo bůčku.

sam (Po, 9. 1. 2017 - 22:01)

Doufám DUASI, že ráno nevyženeš slepice na dvorek. Já bych v těchto mrazech naučila i psa chodit na nočník.:))
Jednoduché jídlo, Nevím, jestli myslíš pohoštění. Pořád nic nepokazíš jednohubkami s různými pomazánkami. Česneková pořád vede. Ozdobená půlkou vlašského ořechu, olivou.
Jinak obložené mísy, hodně nazdobené barevnou zeleninou. Já dělávám taky vařenou bůčkovou roládu. Na mletého bůčku 8 až 10 vajec, grilovací koření a česnek podle chuti. Vařím to v sáčcích na tlačenku, v těch užších asi hodinu a nechám přes noc vychladit. Taky pečený bůček pěkně tence nakrájený a ozdobený na talíři okurkou, paprikou. K tomu dobrý chleba, bagetky nakrájené šikmým řezem. No, je to taková jednoduchá hračička, to bys zvládl.
A nakonec. Na mnoha diskusích se řídí ignorací. Jen tak nejde diskuse do kopru.
Tak, ale už jdu doopravdy do peřin. Dobrou noc přeji.

DUAS (Po, 9. 1. 2017 - 19:01)

Kdysi jsem našla za oknem...Vzpomínám na Krkonošské pohádky. Tam se říkalo, že ten, kdo seje vítr, sklízí bouři. Tak to na světě asi chodí. Nedávno mi jedna známá řekla....neusileš o nic, a to se ti vrací. Je krásné nikomu nic nezávidět. Je to v životě opravdu osvobození. Ten, kdo škodí, je nevyrovnaný člověk plný komplexů. Snad toho budeme ušetřeni. Nemáš Sam nějaký dobrý recept na něco jednoduchého, co by zvládl muž?

DUAS (Po, 9. 1. 2017 - 19:01)

Kdysi jsem našla za oknem...Krmím svoje slepičky, čili k tomu veškeré ptactvo z okolí. Krmítko mají rovněž, ale od slepiček jim to chutná víc

pokračuji (Po, 9. 1. 2017 - 15:01)

Kdysi jsem našla za oknem takovou malou zmrzlou hromádku. Byla tehdy obleva a hned začalo dost mrznout, tak ten ptáček byl podobný tomu, co usedl Mrazíkovi na berličku. No vzpomenu si a nasypu na okno.
Pod okny tady sáňkují děti, máme tu skoro 10 st. v mínusu, ale vůbec jim to nevadí.Když sedřou kopec do hlíny, jdou pár metrů dále. A taky už tady vidím roztřískané boby.
Tak ať si to užijí.Kdo ví, jak dlouho ten sníh vydrží. Takže zdravím, kafe dopito..

DUAS (Po, 9. 1. 2017 - 13:01)

Kopí, myslíš, že chybami...Mohu se přidat? Pěkné pozdravení

sam (Po, 9. 1. 2017 - 09:01)

Jsem velice ráda, že sem...Teplo v těchto dnech třeba :-) a hlavně to na Pekárně.
Díky za polínko. Hezký den.

zdravím (Po, 9. 1. 2017 - 09:01)

Jsem velice ráda, že sem občas někdo zabrousí a pomazlí se s pekárnou. I když tu škodilo zlo v podobě chorého člověka, bylo tu fajně a teploučko. Děkuji všem , které jsem tu mohlo poznat. Lidé dobří tu byli.

? (Ne, 1. 1. 2017 - 11:01)

Hodně zdraví a štěstí všem lidem dobré vůle.

krásný nový rok (Ne, 1. 1. 2017 - 11:01)

všem pekaříkům přeji??? i Rikárdovi do Emeriky?

sam (St, 14. 12. 2016 - 19:12)

Zdravím Břéťo.
Tak to je skvělé, více takových zpráv. U nás se taky vrtá, ale zdola.
O Am se už asi nedozvíme, doufejme, že je tahle krásná žena se srdíčkem na dlani, hlavně zdravá a spokojená.
A ten pramen Náchoďákům přejme.
Přeji krásný Advent.

Břéťa (St, 14. 12. 2016 - 19:12)

Jak teď psali o tom, že u Náchoda dělají průzkumné vrty a následně získali nový pramen minerálky, tak jsem zavzpomínal na Amazonku, jaxe má a jak to pokračuje s jejím Osudovým...jak jsme se tenkrát v Náchodě sešli, jojo...
Jen ať to tam ta Geodézie (nebo co to je) nezvoře, protože takhle to jednou bylo v Chebu a najednou poklesl tlak v minerálních zřídlech ve všech lázních okolo, děsnej průšvih až na stranický úrovni. Tady by mě nejvíc mrzel Jiráskův pramen v Hronově (hned za jeho rodným domkem), to je moc dobrá (krásně páchnoucí) minerálka.
Tak pozdrav všem, nejenom Am.
:-)

Johanka (Út, 13. 12. 2016 - 22:12)

31.10.2016 12:25 - Aleš Bareš

...jakási vzdálená slabá vůně chleba vedla jeho kroky do tmavého chladného avšak stále jaksi laskavého místa...

reagovat
31.10.2016 12:34 - pravá sojka

Pekárna nebude nikdy chladná Aleši, jen se bude péct méně. O hodně méně. Protože i pekařů v tomto dnešním světě ubývá.

pěkný den přeji (Ne, 13. 11. 2016 - 15:11)

a děkuji, že je tu opět teploučko?

Tak (So, 12. 11. 2016 - 15:11)

Nejsem autorem tohoto vzkazu...by měl dotyčný myslím napsat, o co mu vlastně jde. Pokračování v diskusi, osobní setkání, vyrovnání účtů. Třeba si to adresát přečte. Myslím, že mnoho lidí se tady docela znalo. Takže mezi místními by nebyl problém získat o zmíněném informaci. A nebo se jedná o prudiče, který to tu všechno pokazil. Pak mi nemělo cenu reagovat na cokoli od něj

Pavlínek (So, 12. 11. 2016 - 14:11)

předchozí korespondence sem...Nejsem autorem tohoto vzkazu (na jeho místě bych pochopitelně použil číslo). Nabídl jsem to zvídavému anonymnímu čtenáři ("kdo čeká a proč a o čem?") jako možné vysvětlení - také jsme někdy používali podobné vzkazy třeba v rubrikách "Hledá se", "Zanechte vzkaz", "Ozve se někdo?", "Ztracené spojení" a podobně (dotyčný podle hesla pochopil).
Další možnost je, že to sem zabloudilo omylem z jiné diskuze.

Reklama

Přidat komentář