Reklama

Ulcerozní kolitida

fobo (So, 8. 9. 2012 - 16:09)

to je fakt už smůla,já si...Tak přesně takhle mě dělala endo Šerclová. Věděla z papírů, proč tam jsem, píštěl a bolsti v řiti. Když tam strčila endoskop a já zařval aúúú, ona: to Vás bolí? A vyšetřovala dál. Pak to šlo, když už je to vevnitř. Když ho vytáhla, vyšetřovala prstem, až jsem říkal: Kurva to bolí! Prostě to byla moje okamžitá reakce. Mohla předpokládat, že když mě bolel endoskop, bude tohle bolet taky. To jí to mám připomínat? . . . .

Martina (So, 8. 9. 2012 - 11:09)

Díky, nevím, co všechno si...to je fakt už smůla,já si na Šerclovou nemůžu stěžovat,i pauchoskopii mi udělala bezbolestně,jak viděla,že se bojím,říkala,že to hodně namaže gelem,ať to necítím a při tom se mnou komunikovala.Čím větší špitál,tím horší přístup,to taky není všude pravda,já utekla z Olomouce,horší přístup jsem nikde nezazažila.Ale zas jsem mohla natrefit na blbého doktora,ale u kolona nezapomenu ja přístup sester,to byly krááávy,měla jsem sto chutí jim říct,ať si jdou lehnou místo mě a já budu řvát po nich,že injekci nedostanu,protože se tam nedává.A pak posměšně snad Vás to nebolí?V Praze určitě se taky najdou,u vizity jsem měla taky jednou nepříjemného doktora,záleží na jedinci.Mít takové komplikace jako Ty,tak už taky bředím

fobo (Pá, 7. 9. 2012 - 21:09)

Fobo čtu Tvé příspěvky...Díky, nevím, co všechno si četla, ale já jen chci už mít po problemech a bez bolestí, o nic víc mi nejde. A je to jen doprošování se, čekání, plané sliby a jeden kiks za druhým. Třeba ani záznam MR z Brna neposlali do Prahy ani po urgenci mého náchodského primáře, u které jsem osobně byl. Ještě, že to poslali sem do náchoda a měl jsem sebou cd . . . A tak to jde jedno za druhým a když udělají už druhou operaci blbě, je to na mě trošku moc a ta nekonečenost je fakt nekonečná . . .

Mirka (Pá, 7. 9. 2012 - 15:09)

V klidu? Když jsem kvůli...Fobo čtu Tvé příspěvky už delší dobu, myslela jsem, že už to bude dobrý. Vím jak jsi na operaci čekal a co jsi musel udělat, aby ses k Šerclové dostal. Myslím, že doktorům jde jen o vlastní ego a peníze. Taky mám autoimunitní onemocnění, ale jiné než Ty a věř, že čím větší špitál, tím je horší přístup a člověk se jim úplně vytratil. Jsi pacouš, tak si můžeme dovolit cokoli. Cházka je to ti lidi v bílejch pláštích.

fobo (Pá, 7. 9. 2012 - 10:09)

Teda to přece není...V klidu? Když jsem kvůli tý gummičce nemohl bolestí spát, už jsem myslel, že jedu někam do Kosmonos. Prášky na bolest, k tomu prášky na hlavu trvale . . . Pak to zas nějakej den šlo, pak zase hrozný. No a jak k tomu přistupujou doktoři? Když mě poprvý operovali v Brně (pouch a vývod), jejich doporučení na chíře bylo, ať ani k žádným okresním lékařům při potížích nechodím, hned k nim. A když se po zanoření ukázalo, že to na chíře udělali blbě (opravdu velké bolesti), z gastra mě poslali (no musel jsem volat sám,od nich jen sliby . . .) do Prahy a že prý ať k Robkovi (primář chíry, dělal mě) ani nechodím. Věděli (doc.Zbořil),že je to špatně, ale asi si to nechtějí rozházet, jsou v jednom baráku. V Praze u Šerclové? To už jsem psal výše, endoskop mě narvala do prdele až jsem řval, po vytažení podobný přístup prstem, to už jsem nadával. Reoperace pouche? Nejdřív říkala ano, pak zase ne. A zagumičkování píštěle udělali špatně,gumička naprosto nefunkční už po týdnu,akorát bolesti . . . Takže další operace? Nové zagumičkování? V pondělí jí volám. Už mě docházejí síly, hlavně psychické. Stále poslouchám kecy, jak pro mě každej chce udělat to nejlepší, ale tohle jsou výsledky . . . Jsem blázen já nebo oni?

Andrea S (Pá, 7. 9. 2012 - 08:09)

Teda to přece není možné,aby se už konečně nenašel někdo,kdo to doopravdy pomůže. Ale ne jen řeči a dohady ,ale doopravdy řekne uděláme toto a ono to pomůže a budeš mít konečně zasloužený klid...
Obdivuji tě,že jsi přes všechna ta úskalí relativně v klidu ...já už bych asi byla na psychině....

fobo (Čt, 6. 9. 2012 - 23:09)

U tebe fakt už nevím, jak...Nevím, já si ty bolesti nevymýšlím . . .

Andrea T. (Čt, 6. 9. 2012 - 20:09)

Už si fakt připadám jak...U tebe fakt už nevím, jak když se kupí jedna chyba za druhou a nemůže tedy dělat celé komplikace fakt jen ten píštěl?

fobo (Čt, 6. 9. 2012 - 20:09)

Ahoj koukám, že ty jsi si...Už si fakt připadám jak pokusnej králík. V Brně se chvástaj, jak Robek dělá pouche ted nejlíp u nás a chvíli po zanoření začnou problemy. Result doc. Zbořila? Dlouhý pahýl, předělat u Šerclové. Ta to nejdřív na endoskopii (velmi necitlivé!! zácházení) zhodnotí stejně, dlohý pahýl, k předělání. A že nejdřív spraví tu píštěl, aby pak neměla komplikace. Když mi spraví tu píštěl, je mi řečeno, že se jim to zdálo dobrý a přeoperovávat se to asi nebude. Tak jak vlastně??? A nakonec po velkých bolestech se dozvím od místního zkušeného chirurga, že to zagumičkování píštěle je už po týdnu k ničemu, protože gumička vůbec (!!!) netáhne, tudíž nemůže nic prořezávat. Pouze její uzel mě rozedřel konečník do krve a zbůsobil noci beze spánku . . . Fakt paráda se vším všudy! Takže asi bude nejlepší si nechat spravit tu píštěl od místních chirurgů a třeba ten zbytek bude dobrej . . .

. (Čt, 6. 9. 2012 - 17:09)

http://dolezite.sk/Svet_zachvatila_epidemie_nedostatku_vitaminu_D_85.html

Andrea T. (Čt, 6. 9. 2012 - 13:09)

Jo, beru cipralex. Mám za...Ahoj koukám, že ty jsi si fakt vytáhl toho červného Petra se vším všudy :-( já doufala, že už na tom budeš líp a ty se stále vezeš v nějakých problémech. Chlape drž se.

fobo (Čt, 6. 9. 2012 - 12:09)

fobo?Ty bereš prášky na...Jo, beru cipralex. Mám za sebou 5 operací a jak se zdá, není to konréčné číslo. Teď jsem přišel z místní chirurgie, pro neskonalé bolesti jsem tam šel na konzultaci. Zkušený chirurg mi velmi obšírně a ochotně vysvětlil, že to , jak mi tam zagumičkovali píštěl bylo úplně na nic, jelikož gumička byla už po týdnu úplně volná, čili nemohla nic prořezávat, Gumičku vyndal a zbavil mě bolestí, její uzlík a konečky z něj mě působily strašné bolesti v konečníku. Dělá to prý běžně, řešil by to jinak, ale samozřejmě jim do toho nechce a nemůže mluvit. Takže v pondělí volám Šerclové, že gumička vypadla a jsem zvědavej, co bude dál. Jestli takhle pracuje tým nejlepší operatérky na střeva, tak už vážně nevím . . .

Petra3 (Čt, 6. 9. 2012 - 11:09)

fobo?Ty bereš prášky na hlavu?
Martina:myslím,že je to tak,že ona operuje,on se od ní učí..důležité věci s ní konzultuje a pomáhá při operacích..podle mě,si zaučuje kolegu-zástupce.

Petra (Út, 4. 9. 2012 - 15:09)

Dobrý den mužete mi prosim někdo poradit,mým Ulcerozní kolitidu od lonského března ve 20 cm v konečníku,měla jsem zatim 2krát relaps,ale nedávno jsem měla prujmy třeba 4 dny,pak 4 dny zase klid a pak zase 4 dny,později se mi k tomu přidalo i hrozný řezání ve střevě,hrozná bolest při prujmu a pak to asi pul hod odcházelo,krev se neobjevila jaklo jindy,doktorka mi udělala stěr sliznice,tam nic nebylo,tak jsem šla na sigmidoskopii kde je prý UC v klidu,ted potíže nemám,chodim denně tak 5krát na velkou,ale bez prujmu,tak jsem chodívala vždy,ale co to řezání mohlo bejt,máte s tim někdo zkušenost?
A pak se chci zeptat kvuli střevu mám v Tromotickém centru zvýšenej Faktor VIII,po roce kontrola a ten faktor je vyšší a doktorku to znepokojuje,řekla mi jak jsem hlídaná s tim střevem a že by to možná chtělo zkusit nějaké specializované pracoviště,existuje vubec něco takového v Praze? Nemám tušení proč ta hladina trombofilního stavu je zvýšená,v zátěžových situacích musim dostávat injekce. A když máte UC v klidu,taky máte trochu zvýšené CRP? Jinak se léčim i se zánětem žaludku,sníženou funkcí štítné žlázy,Uzkostnou depresivní poruchou plus neurologické potíže. Taky co mě trápí,vždy když mám UC v klidutak mívám zvýšenou teplotu cca 37-37,3,před rokem jsem ji měla 3 měsíce každej večer,pak byl klid a ted ji mám zase,už týden,má to s UC něco společného? Díky moc za odpovědi a jakoukoli radu.

Anna (Po, 3. 9. 2012 - 20:09)

Dobrý den, dostali jsme pro pětiletého kluka Salofalk500, jsou to docela velké prášky, které není schopen spolknout. Má někdo nějakou radu. Čípky nám nikdo nenabídl :-(...Díky

Martina (Po, 3. 9. 2012 - 14:09)

Dnes jedu radši sem na...vydrž,bude líp:-)).Já dnes byla taky u nás na chiře,vytahovali stehy a volala Šerclové,kdy mám jít na kontrolu,tak až 15.10,tak fajn.Ryska má s doktorkou i poradnu,taky jsem se divila,že do poradny mě volá vždycky on,doktorka má vedlejší dveře,nevím,jak to mají rozdělené.Ale operovala ona.

fobo (Po, 3. 9. 2012 - 09:09)

fobo:Tak to byl jinej...A na zprávě je podepsanej Ryska

fobo (Po, 3. 9. 2012 - 09:09)

fobo:Tak to byl jinej...Dnes jedu radši sem na chíru, ať se mě na to mrknou. Kdybych nevyměnil prášky na bolest (jedu ted běžný ibalgin a docela dobrý) a nebral trvale prášky na hlavu, už bych byl asi v kosmonosích . . .

Petra3 (Po, 3. 9. 2012 - 09:09)

fobo:Tak to byl jinej doktor.:-))Snad už budeš v rámci možností v poho..Chápu,je to na palici.Ale lepsí doktor v republice není,tak musí být prostě líp.

fobo (Ne, 2. 9. 2012 - 22:09)

Mladý doktor, je...Jestli je pěknej vám nepovím, byl jsem po narkoze a na kluky mnoc nejsem :-))) Ale mladej černovlasej, je podepsanej na propouštěcí zprávě. Šerclová mě jen pozdravila na sále, pak už jsem spal. Prý zkontrolovali i pouch a zdálo se jim to dobrý, tak uvidíme. Poprvý na ednoskopii mi Šerclová řekla, že je to tam dlouhý a odstranění píštěle mělo být jen zabránění komplikací při reoperaci. No uvidíme. Bolelo to jak prase, včera jsem vyměnil prášky na bolest a ted je to výrazně lepší.

Reklama

Přidat komentář