Reklama

Ulcerozní kolitida

Bibiana (Pá, 3. 4. 2009 - 13:04)

dobry deň,asi pred mesiacom mi zistili UK,mam 30rokov a chcela by som zostat tehotna ak mate niekto s tymto skusenost prosim ozvyte sa mi.Dakujem

Monča (Pá, 3. 4. 2009 - 11:04)

Máte někdo zkušenost s čajem z levandule lékařské? Dostala jsem ji a prý je na UC dobrá. Díky

MB (Čt, 2. 4. 2009 - 20:04)

pro Pavla:taky bych chtěla mít průběh jako ty,jsem doma už 8 měsíc,léky mi pomalu snižují a Prednison mění za Imuran,ale stále jsem na dietě,sem tam něco zkusím,ale většinou mám potom bolesti břicha a běhám na WC.
pro Lilu:ty problémy co píšeš,že chodíš po každém jídle,jsem měla asi tak 2 měsíce než jsem začala marodit,šla jsem k obvodní a ta mě poslala na gastro,tam mi po kolonoskopii řekli,že mám UC,to bylo v 5/08 a od 7/08 jsem v neschopnosti,horší je únava,bolesti zad a kloubů a taky mě trápí nespavost

Pavel (Čt, 2. 4. 2009 - 08:04)

Tak jsem byl včera na kontrole.Doktor mi řekl,že už můžu jíst všechno jako před tím.Budu dál brát asacol(4*2 tablety denně) a prednison (1,5tablet denně).A po třech týdnech bych snad už mohl jít do práce.Na další kontrolu jdu až někdy v červnu a pak mi prý napíše místo prednisonu něco jiného-asi trochu šetrnějšího.

Lenka B. (St, 1. 4. 2009 - 19:04)

Jen pro toho,koho by zajímalo....CHlorela je v přípravku Algamin-150 tablet po 200miligramech řasy v jedné tabletě za 113kč.Užívám 3 krát denně 3 tbl.Takže na vyzkoušení si myslím dobrá cena.A ze svojí zkušenosti doporučuju.

Pavlína (St, 1. 4. 2009 - 18:04)

Dobrý den já mám také Ulcerózní kolitidu už to bude 1 rok a mohu říci že jsem měla strašné problémi a bolesti v podbřišku.Ale pak jsem pátrala a našla jsem přírodní produkt který obsahuje 26 bylin co ho beru mám výrazné zlepšení.Kdo bude mít zájem ráda poradím pište mi na email fickertova"seznam.cz

Petra 3 (St, 1. 4. 2009 - 17:04)

mám dotaz:nevíte někdo jak je to s celkovou anestezií v době léčby Remicadem?Mohou být něj kontraindikace,komplikace?Díky..

Lilu (St, 1. 4. 2009 - 12:04)

Zdravím všechny, chtěla bych se zeptat, jestli máte také takové problémy při této nemoci, mám ji 12 let, a teď jsem v remisi, ale stejně jsme nafouklá, i když nemám průjmy , tak po každém jídle, i po malé svačině musím na velkou, už je z toho zvyk, mám strach, aby si někdo nemyslel, že jsem anorektička a že chodím hned po jídle zvracet. Je to k k tomu normální ? Mám to až poslední rok, je pravda, že dřív jsem to asi tak nesledovala, ale to mi bylo tak bídně, že jsem se na WC málem odstěhovala, ale hodně mi pomohly lázně . Jen ta únava, ta je pořád stejná :-(

jarca (Út, 31. 3. 2009 - 20:03)

Zdravím všechny.Od kamarádky manžel má UC několik let.Poradila jsem mu přírodní produkt,který sestavili lékaři,protože jej doma používáme také už 4 roky a protože je zaměřený na detoxikaci a výživu a hlavně na zažívání tak jej začal používat také a dávkování jsme probrali s lékaři.Už dlouhou dobu je bez potíží a výsledky z kolonoskopie jsou takové,že sliznice je naprosto zhojena bez známek zánětu.Ráda poradím,když mi napíšete na mail:jarca.hrdova"seznam.cz

Lenka pro MB (Út, 31. 3. 2009 - 09:03)

No to s tou nespavostí dobře znám, ale můžu ti říct,že u mě to bylo způsobené prednisonem ve vysokých dávkách, píší to i v příbaláku, ale nevím, jestli ty ho bereš. Měla jsem to tak v nemocnici a ještě tak měsíc doma po propuštění, ale jak šly dávky pod tak 25mg denně, tak už to bylo lepší a teď , když jsem ho vysadila tak už zase spím jako miminko :-)

MB (Po, 30. 3. 2009 - 21:03)

pro Paja,to co ty píšeš s tím trikem,se mi občas stává s nohama(jen stehna),ale večer když ležím a jsem v klidu,taková zvláštní bolest ani se to nedá moc popsat,ale pomáhá mi když si ty nohy třu(nemůžu kvuli tomu ani usnout)
chci se zeptat,má někdo problémy s nespavostí?Od 7/08co ma marodím tak spím tak dvě hodiny,někdy se mi povede 4 hod.a to už je zázrak,nepomohly mi ani antidepresíva(tak už mi je vysadili),prostě je to hrozný,chce se spát a neusnout a neusnout

paja (Po, 30. 3. 2009 - 18:03)

Tak jsem doma z procházky a rychle jsem ze sebe strhla triko , zase mi vadilo na břichu . Jako bych tam měla cihlu . Už mi z toho hrabe .

MB (Po, 30. 3. 2009 - 18:03)

tak pomalu zkouším i jídla mimo dietu a zatím docela dobrý,za týden jdu na kontrolu tak jsem zvědavá co mi poví,unavená jsem taky často,ale spíš po fyzické námaze(stačí i delší procházka)

paja (Po, 30. 3. 2009 - 14:03)

Jo a tu chlorelu beru druhý měsíc 3x 4 tablety a každý den piju aloe a 1 actimel . Ječmen jsem ještě nezkoušela . Unavená a malátná jsem taky a nevím si rady .

Pavel (Po, 30. 3. 2009 - 14:03)

Ve středu jdu na kontrolu tak se doktora zeptám na tu chlorellu a ječmen.Skoro všichni si to chválej.Neni to zrovna levné,ale když to pomůže tak to člověk rád obětuje.Bylo by dobré kdyby mně to zbavilo takové té únavy nebo malátnosti.

Pavel (Po, 30. 3. 2009 - 13:03)

Jo s tim břichem to mám to samé,taky jsem furt takovej trochu nafouklej,nebo plnej a to s tim tryčkem jsem taky někdy děkal.To jídlo budu zkoušet a uvidim.Zatim mi nic problémy nedělá a to už jsem zkoušel i feferonky a pálivou čiliomáčku.

paja (Po, 30. 3. 2009 - 12:03)

Ahojky tak já taky souhlasím s holkama , na každého platí něco jiného . U mě je nejhorší podzim a zima , to začnu krvácet a postupně se to zhoršuje i bez jídla .
Jinak momentálně je to taky lepší , ale jsem pořád nafouklá a nevím jak to popsat , ale vadí mi třeba i triko na břichu . Mám takový divný pocit a až triko sundám tak je klid . Tak nevím , jestli nejsem blázen , že mi vadí na břichu oblečení . Neporadíte ?

Lenka (Po, 30. 3. 2009 - 10:03)

Ahojky všem. Pavle, holky mají pravdu. Na každého působí něco jiného. Taky jsem v červnu 2008 byla zděšená a myslela jse, že budu muset držet dietu celý život. Ale když jsem se zhruba v říjnu dostala s prvního velkého relapsu - a to jsem měla tu nejtěžší formu, tak jsem pak v remisi začala zkoušet co mi sedí a co ne. Je pravda, že od Listopadu mě zatím neprohnalo nic. A to už jím i smažené, pálivé, uzeniny, ovoce, zeleninu ..no zkrátka jako by mi nic nebylo. K tomu si kupuji šťávu z aloe vera Natural. Už 5 měsíců jsem úplně bez problémů. Je fakt, že občas jsem trochu nafouklá, když třeba vypiji hodně mléka, ale každopádně průjmy nemám a břicho mě také nebolí. Jen záda, hlava a únava, ale to k tomu asi patří. Tímhle příspěvkem Tě samozřejmě nechci navádět k tomu, aby jsi okamžitě začal vše jíst. Jak to tu tak čtu, je to opravdu hodně individuální. Musíš zkoušet každý den něco, mně doktor poradil, ať si píšu, co jím za den a kdyby mě něco prohnalo, tak vím, díky deníčku, co to mohlo být :-) Jinak přeji všem hlavně hodně zdravíčka a síly

Pavel (Ne, 29. 3. 2009 - 18:03)

Tak alkohol zatim vynechávám.Snad pozdějc nějaký to pivku přežiju.Jezdim dost na kole i na delší tůry a to by nebylo ono nedat si aspon jedno od cesty.

Petra 3 (Ne, 29. 3. 2009 - 15:03)

Pavel:No,feferonky asi nebudou to pravé...Ale př.mám známou,která má Crohna.Nesnáší zelí,ale může alkohol..Já si můžu dát jeden knedlík a třeba celý zbytek talíře zelí a nic mi po něm není.Ale alkoholu se bojím ja čert kříže.Z toho vyplývá:zkoušet,zkoušet,zkoušet..
Mnoho lidí nesnáší bublinky.Nebo nechat vyprchat...Hodně zdaru v poznávání...:-)

Reklama

Přidat komentář