Reklama

Co jedí lidé, kteří nedostanou rakovinu

Pokud byste byli novorozenci a mohli byste po zbytek života jíst tak, abyste se rakovině vyhnuli, byli byste vegetariáni nebo polovegetariáni, přičemž byste si dopřáli trochu mořských produktů.

Obvykle byste se vyhýbali červenému masu a živočišným a mléčným potravinám s vysokým obsahem nasycených tuků, jako je sýr a plnotučné mléko. Jedli byste spoustu ovoce a zeleniny, spolu s otrubami, zejména otrubami pšeničnými, a sušenými fazolemi. Pili byste hlavně zelený čaj a občas, když byste měli chuť, i kávu. Mléko byste pili nízkotučné. Jedli byste jogurt, zejména jogurt s acidofilní kulturou.

Pokud byste pili alkohol, bylo by to jen velmi omezené množství. Mohli byste jíst úhoře, potravinu s nejvyšším obsahem vitamínu D, o kterém se předpokládá, že bojuje s rakovinou prsu. Před libovějšími rybami byste dávali přednost rybám olejnatým, například makrelám, protože ty překypují oleji typu omega-3, o kterých se vědci domnívají, že pomáhají blokovat rakovinu. Vzdali byste se silně solených a uzených výrobků. Pokud byste ochutnali nějaké maso, byla by to krůtí prsa bez kůže. Uzených solených mas, jako je například slanina nebo salám, byste se nikdy ani nedotkli. Jedli byste celozrnný chléb a nemazali byste si jej máslem ani margarínem. Pokud byste používali olej, nebyly by to tradiční rostlinné oleje, jako je olej kukuřičný a saflorový. Vybrali byste si olej olivový, řepkový nebo exotičtější olej lněný, který je miláčkem výzkumníků rakoviny.

Byli byste blázni do salátů a vždy byste snědli zeleninu na talíři. Nikdy byste neměli dost brokolice, mrkve, rajčat, pomerančů a cibule. Milovali byste chuť česneku - syrového nebo vařeného. Táhlo by vás to k barevnému ovoci, jako jsou například jahody, maliny, meloun, pomeranče; vášnivě byste jedli červené hrozny. Jedli byste všechny druhy ořechů, protože obsahují ochranný vitamín E a jiné látky s protirakovinnými účinky, jmenovitě para ořechy kvůli selenu, vlašské ořechy kvůli kyselině ellagové a mandle kvůli kyselině olejové - ovšem zas tak fanaticky byste se jimi necpali, abyste nenabrali zbytečná kila. Štíhlejší lidé, kteří jedí méně kalorií, rakovině padnou za oběť s menší pravděpodobností.

Reklama
Reklama

Komentáře

Aleš Horák (Čt, 14. 6. 2001 - 00:06)
Zatím jsem se setkal pouze se dvěma způsoby, která dokážou léčit rakovinu. Důsledně dodržovaná makrobiotika a dobře složená syrová strava vetšinou doplňovaná syrovými zeleninovými šťávami. Rakovina je nemoc celého těla a požívání jednotlivých potravin, které NĚCO obsahují nic neřeší. Je třeba systémový přístup a vyřadit z jídelníčku všechny potraviny ,které nemoc způsobily /i celozrný chléb i úhoře/. Na stavbu zdravého lidského těla úplně stačí obiloviny, luštěniny, olejnatá semena /máčené, klíčené / a zelenina. Ovoce nemohu doporučit pro léčbu, pouze zdravým a v rozumné míře/do 10% denní kalorické dávky. Velice důležité jsou také:-
-pohyb na čerstvém vzduchu -nejraděj práce
-dokonalé kousání nebo proslinění potravy
-původ použitých potravin /pouze z organického zemědělství
-čisté svědomí/i to ekologické/
A pak je velká naděje i u velmi zanedbaných případů. Děkuji
Marek Fukala (Út, 26. 3. 2002 - 10:03)
Dobry den,
Zajimalo by mne, kdo je autorem tohoto clanku (i jinych).
Je to docela podivny pocit cist rady o tom, jak zdrave zit a co konzumovat, pokud nevite kdo vam takto ve skutecnosti radi.

Diky.
Jirina Spurna (Ne, 28. 7. 2002 - 12:07)
Vzhledem k tomu, kde zijeme, co dychame, co pijeme a cim se byt sebedietnije zivime, si neumim predstavit dietu, ktera by mohla spolehlive chranit pred rakovinou. Zdravim lidem bych navrhovala zbavit se strachu z nemoci a normalne zit. Je to to nejlepsi, co se se zivotem da delat. Snazit se ho prozit bezestrachu a naplno. Zdravi Jirina - onkologicka pacientka
Olga (Út, 15. 1. 2019 - 11:01)
Mate uplnou pravdu ,diky za vas prispevek ,je rozumny a jasny
JIPE (Út, 19. 11. 2002 - 10:11)
Na prahu třetího tisíciletí je téměř neuvěřitelné, jaké základní neznalosti v oblasti dietetiky autor článku prezentuje. Některé z uvedených potravin se na vzniku rakoviny při pravidelné konzumaci přímo podílejí, další jsou pro mírné klimatické pásmo rizikové a těmi ostatními toho již moc nezachráníme. Jak je všeobecně známo, rakovina vzniká ze tří příčin nevyváženosti jídelníčku z hlediska energií JIN a JANG. Při prevenci rakoviny je tedy nutné sestavování "protirakovinových" diet řešit právě s ohledem na tuto skutečnost. Jak správně uvedl Aleš Horák, tuto problematiku postihuje bez kompromisů právě makrobiotika. V tomto kontextu bych byl proto velice opatrný při doporučování syrové stravy a zeleninových šťáv, které naopak u rakovin typu JIN způsobují jejich neléčitelnost, popřípadě je přímo způsobují. Důkazem toho jsou v poslední době úmrtí na rakovinu typu JIN u řady vegetariánů. jp
Ayla (Pá, 20. 2. 2004 - 22:02)
hmmm, moje teta se podobně stravovala - byla blázen do zdravé výživy - a pak umřela na leukémii :(
Sofia (So, 4. 12. 2004 - 18:12)
Zdravím všechny s přáním co nejlepšího dne, či večera.
Mám kamarádku, je jí 26 let a má rakovinu. Metastázuje, má drobnými nádory zasažená játra a slinivku. Moc pro ni pláču, stejně tak jako její přáteké a rodina. Je maminkou 6ti leté Nikolky, je svobodnou matkou. Má bolesti. Už je asi pozdě, poradíte něco, aby zbylo aspoň trochu naděje....prosím....
Děkuji, Sofi.
Stanislav Murin (Út, 13. 8. 2019 - 20:08)
Vaz.p.Sofi. Ja som trochu cital o rakovine, doporucujem vam nech si vasa priatelka zaobstara knihu : RAKOVINA SANCE NA UZDRAVENI od Dr. med. Thomas KROISS , Edice Zdravi. Bol by som velmi rad, keby sa uzdravila aby bola spokojna a stastna.
S pozdravom Stano Murin.
Jolie (Čt, 23. 7. 2020 - 17:07)
Pampeliska,koren pomlety pit tri krat denne.
mn (So, 10. 4. 2021 - 09:04)
Vyzkoušejte čisté houby z laboratorních podmínek , sám je beru několik let . Výrobce MRL v lékárně nekupujte , vyhozené peníze moc to ředí. Objednejte si je na stránkách výrobce. Mnoho štěstí Vaší kamarádce.
Lenka (St, 3. 11. 2004 - 17:11)
Prosím o pomoc. Kdo poradí, jak správně dodržovat tzv. 40ti denní dietu proti rakovině?Děkuji.
korálek (Ne, 14. 11. 2004 - 18:11)
Souhlasím,že zdravá výživa omezuje riziko rakoviny.Ale pouze omezuje.Daleko rizikovější je psychika. Ta dokáže napáchat daleko větší škody.Z emočního pohledu se člověk doslova "užere zevnitř" Nemá se rád,uzavírá všechny smutky do sebe atd.
Spendlik (Pá, 15. 2. 2019 - 08:02)
zdravim, mate pravdu, psychika to vše nastartuje, sice rakovinu nemám, ale jine potiže, třeba špatné červené a bíle krvinky.
Vše mi to začalo stresem, a uzirani se zevnitř. Ja celý život jsem, zdravá a z nervu, mam oslabenou imunitu..
Miloš (Pá, 22. 4. 2005 - 13:04)
Pokuste se vyhledat někoho jako je pan Dušan Tomek.
Bůh vám pomáhej.
Miloš S.
NOEMI (Pá, 24. 3. 2006 - 08:03)
je to téma dost citlivé a nedá se všeobecně radit,každý by měl spolupracovat s odborníky.Určitě strava se podílí na výsledku léčby a změna životního stylu je nutná.A důvěra Bohu,modlitba má velikou moc než si lidé dokážou představit,kvůli nemocným a hříšným se Bůh sklonil k lidstvu,On je největší lékař těla i duše.
Ludek (Ne, 9. 4. 2006 - 20:04)
Tento slovensky lekar ma uzasne vysledky vedecky podlozene, neodmita nikoho. Hodne by me zajimalo, jak to dopadne, takze se mi prosim ozvi, ludek.ho"seznam.cz

http://web.stonline.sk/mudr.kamiljurkovic/
Ludek (Ne, 9. 4. 2006 - 20:04)
Modlitba je posledni utecha zoufalcu. Po vystave "A od te doby neverim v Boha..." v zidovskem muzeu v Praze je mi jasne, ze sest milionu lidi se v koncentracnich taborech modlilo sebe usilovneji a uprimneji a vysledek? Statisticky nula. Takze te divce nedoporucujte umirat v modlitbach, ale pojdme se pokusit najit zpusob, jak ji pomoci, z cehoz bude mit Buh vetsi radost, nez z toho, ze za nim kvuli vsemu budeme behat s motlitbami... Takze ja bych treba skusil Pana doktora Jurkovice ze slovenska, jak jsem psal vyse.
jirka (So, 22. 4. 2006 - 20:04)
dobrý den a mate na tohoto lékaře kontakt?
nikdo (St, 10. 5. 2006 - 14:05)
Nemocní zhoubnými nádory v jakémkoli stádiu prostudujte si knihu aut. Mishio Kuschi - Makrobiotika - přírodní energetická medicína budoucnosti. Při důsledném a zároveň doživotním dodržování mb. stravy a způsobů její přípravy máte reálnou možnost se uzdravit a vést plnohodnotný život. Musíte však tvrdošíjně odolávat svému okolí, které vás bude považovat přinejmenším za vyšinuté.
dzanny (St, 5. 7. 2006 - 20:07)
o bohu nepochibovat je to stvoritel a najvetsie dobro
xy (Út, 8. 8. 2006 - 20:08)
Mudr.Partyková - léčba řízenou hladovkou,nebo urinoterapie.Kniha se jmenuje -Hladovení pro zdraví.
marťa (So, 2. 12. 2006 - 19:12)
Hm, ale nadbytek vlákniny způsobuje podle mnoha zdrojů rakovinu žaludku. Takže všeho s mírou (i s tou zeleninou) :-))
marťa (So, 2. 12. 2006 - 19:12)
Hm, ale nadbytek vlákniny způsobuje podle mnoha zdrojů rakovinu žaludku. Takže všeho s mírou (i s tou zeleninou) :-))
Petr (Čt, 7. 12. 2006 - 15:12)
souhlasim stoprocentne.
Petr (Čt, 7. 12. 2006 - 15:12)
souhlasim stoprocentne.
Standa K. (Po, 11. 12. 2006 - 21:12)
O "prospěšnosti" makrobiotiky myslím nejlépe vypovídá, to že její zakladatel a také jeho největší žák zemřeli v průměrném věku na rakovinu tlustého střeva ... co dál dodat ... i tady někde na doktorce.cz je článek o tom, jak lépe prospívají např. býložravci stravující se přirozeně než ten stejný druh živící se v zajetí obilím. Obilí - tento UMĚLÝ člověkem vypěstovaný produkt (příroda sama od sebe by jej nám ani těm býložravcům dodnes nenabídla k snědku)NEMŮŽE být lepší než PŘIROZENÁ syrová strava, tj. ovoce, zelenina, ořechy (ani syrové-klíčené obilí nebrat), kterou kdysi člověk jedl a kterou krom člověka jí dodnes celá ostatní fauna ...
Strava znehodnocená vařením (tj. zabitím enzymů-nosičů života) neprospívá, viz. pokus s Potingerovými kočkami a jiné
jan buka (Čt, 14. 12. 2006 - 02:12)
zajímavý článek... souhlasím se Standou K., že syrová strava je tou nejpřirozenější a nejzdravější stravou nejen pro člověka... :) obiloviny nebrat (obshují člověkem nestravitelný lepek a jiné "dobroty")
Více o vitasravě (živé stravě) najdete na www.vitarian.cz
Všem zářící zdraví

Honza Buka
Návštěvník (Po, 8. 1. 2007 - 21:01)
Moje babička žije podle tohoto článku velice nezdravě a přesto se džila 80 let a stále žije a tchýně se stravovala tímto způsobem a zemřela na rakovinu tlustého střeva v58 letech -co je potom správně ?????
heh (Út, 23. 1. 2007 - 19:01)
1. Z 99% nejvetsi vliv = genetika
2. telo si samo rekne,co potrebuje- s mirou muzete jist vsechno.
3. varena strava je mnohem zdravejsi nez strava syrova.Napriklad> klidne si to vyzkousejte,jeden muze jist syrove brambory druhy varene,kdo myslite ze bude zit dele?
daša (Po, 29. 1. 2007 - 17:01)
u vseho plati vsechno delejte s mirou a urcite by sme se meli zamyslet nad stravou ktera obsahuje tuky a znizit mnozstvi
Marta (Pá, 2. 2. 2007 - 20:02)
Chce to nejíst maso, jogurty, mléko,vajíčka.Jedla jsem sojové výrobky, celozrné pečivo, pila zeleninovou šťavu, zeleninu, ovoce,pila zeleninovou šťávu a bilinné čaje.Nádor se zmenšil.Již je to 7 let a cítím se dobře.Dnes mám reiki a pomáhám lidem se stejnou nemocí.Šance na uzdravení je vždy.Ale musí se chtít!!!
Ilona (Po, 19. 2. 2007 - 17:02)
Ve všem hledej rovnováhu.Nic nepřehánět a nevybočovat od křivky rovnováhy. Týká se to celého života včetně stravy.Pokud vím, tak jeden čas nedoporučovali kojení atd.Nechme vědce zkoumat a sami si račme zachovati selský rozum aspoň jako ty naše 90 leté babičky.
zuzana (St, 28. 2. 2007 - 12:02)
Moje maminka ráda pomašťuje a hrozně ráda sladké a moučné jídla. Mne nadává, že bych ji umořila hladem, když vařím dietně. Má 94 let, cholesterol 4,7 a cukry kolem 5.Je to v něčem jiném.
mia.argona (Po, 12. 3. 2007 - 09:03)
Můj otec zemřel v 62letech na rakovinu plic. Celý život nekouřil,abstinoval, zdravě jedl. Jeho matka se letošní rok dožíví 95let, je vitální, kouří a juejí jídelníček nepatří k nejzdravějším.Je to o duševní pohodě, to mi věřte.
Věrka. (St, 14. 3. 2007 - 10:03)
Nejsem žádný zdravotník, ale v rodině jsem viděla hodně... Pokud se rakovina objevila a člověk v mysli podlehl...byl konec. Ten,co se nevzdal...nasadil (pro mne,masožrouta) drsnou stravu uvedenou v článku...přežil...je to 15 let, byl téměř bez šance a žije...bez rakoviny. Ale je pravda, že pokud je člověk zatím ještě zdravý, měl by především naslouchat potřebám svého těla...co si tělo žádá, to potřebuje...i kdyby to mělo být uzené maso...Děda kouřil, pil alkohol, jedl z 80% jen bůček...žil do 88 let a podotýkám, že nezemřel na rakovinu. Tak zkusme poslouchat sami sebe...bez vlivů, pokud to jde.
Jitka (Čt, 29. 3. 2007 - 09:03)
Je zajímavé sledovat reakce na článek. Naše babičky se stravovali mnohem zdravěji než my. Jejich bůček byl z "čistého " masa. Všechny dnes produkované potraviny obsahují spoustu aditiv ( maso, mléčné výrobky , zelenina - všechno na co se podíváte i celozrné pečivo mnohdy obsahuje plísně), které se v tělě ukládají. Proto je důležité přemýšlet nad tím co jíme a vybírat si kvalitní potraviny!!! Není nad domácí stravu v kvalitě našich babiček. Maso se jedlo tak 3x do týdně, ne jako dneska , luštěniny a sezónní zelenina byly mnohem častěji. Každý jsme jiný a pro svůj "typ" potřebujeme vhodnou skladbu potravin, proto je někdo spokojený masožravec a jiný stejně spokojený vegetarián.
ester (Po, 2. 4. 2007 - 14:04)
Tedy o stravu se zajímám už dost dlouho a čtu všechno, co se mi dostane do ruky, co najdu na internetu etc. Myslím si, že hodně je člověku dáno do vínku genetikou, ostatně to už bylo i vědecky potvrzeno - to jsou ti 90-letí "člověci", kteří se celý život cpali mastnými jídly - ale co se týče tohoto tvrzení, myslím, že měli ve většině případů také vyšší výdej energie, takže pak už nám zůstanou jen malé výjimky - a ty jak známo potvrzují pravidlo. Věřím na "chuť" - ta je nám jistě dána proto, abychom věděli, co naše tělo žádá (to, že v posledních letech byla vyrobena spousta nezdravých laskomin, je druhá věc, těm by se člověk měl raději vyhnout)a nejen proto, abychom věděli, co jíme. Poznala jsem to před 3 lety sama na sobě. Měla jsem jisté zdravotní problémy a asi půl roku jsem se nehorázně začala cpát müsli. Nemohla jsem bez něj vydržet. Až potom jsem se dočetla, že v případě mých zdravotních problémů se doporučuje jíst müsli. Nikdy před tím a ani po vyřešení zdravotního problému jsem už tak velkou chuť na něj neměla. Teď už ho nejím vůbec.
Dušan (Út, 3. 4. 2007 - 15:04)
Není to žádná věda, ale pouhá statistika. Absolutně souhlasím. Argumentovat vyjímkami není na místě. Pokud je strava nejvlivnější faktor pro výskyt rakoviny, proč si zakrývat oči?
Kris (Čt, 19. 4. 2007 - 12:04)
Taky bych se přiklonila k duševní pohodě. Otec celý život žije zdravě, nekouří, občas si dá víno, je vegetarián (už 30 let, teď mu bude 60), stejně dlouho cvičí jógu (denně, je, nebo spíše byl, cvičitelem jógy), zeleninu a ovoce jí každý den. Před pár lety přišel o práci a začal mít i deprese, občas něco našel, ale tak na rok, dva... takže přibylo mnoho stresů. Letos mu zjistili rakovinu střev, má právě za sebou operaci. Při dalším vyšetření zjistili nález na játrech :o(
Toho konce se moc bojím...
Helena (Pá, 20. 4. 2007 - 09:04)
Proč se to tady jmenuje "Artróza", když píšete o něčem jiným ? Založte si téma o stravě.
Anna (Út, 24. 4. 2007 - 10:04)
Dobrý den Kris, máte-li zájem, napište mi na adresu: hyzovaa"seznam.cz
Anna
Jitka (Út, 5. 6. 2007 - 18:06)
Dočetla jsem se tady, že proti rakovině působí Gesavit.Jsem nemocná rakovinou a užívám Ovosan.Dokáže mi někdo poradit,který doplněk výživy je účinnější?Děkuji
Katka (Čt, 14. 6. 2007 - 13:06)
Přípravků na podporu léčby rakoviny je hodně (nejen Ovosan a velmi pochybný Gesavit). Nejlepší je se poradit s nějakým výživovým specialistou nebo v nějakém onkologickém centru. Nedej na reklamu.
vaclav (Čt, 28. 6. 2007 - 16:06)
docetl jsem se ze na prostatu jsou nejhorsi rajska jablicka tak nevim tady pisou neco jineho
Katka (Út, 3. 7. 2007 - 12:07)
Rajská jablíčka obsahují látku lykopen, a to je přírodní antioxidant, který prokazatelně působí jako prevence rakoviny prostaty.
Olina (So, 28. 7. 2007 - 22:07)
Rakovina v ranném stádiu se dá úplně vyléčit,musí se pít 40 dní jen zeleninová štáva a to přes látku scezená i vícekrát,nic jiného!!!,zajít za reiki mistrem on poradí více.Pomocí bio lampy.
jirka (Ne, 29. 7. 2007 - 22:07)
To je totéž jako by někdo radil že 40dní budu přebírat mravence na zahrádce.Proti rakovině nic není, buď ji mám anebo umřu na něco jiného.
Olina (Po, 30. 7. 2007 - 21:07)
To byla rada pro někoho,kdo má rakovinu,ale jen v ranném stádiu to zabírá.A je to už vyzkoušené!Snad si někdo nemyslí ,že si vymýšlím.Každý může kontaktovat nějakého reiki mistra!
Kira (Pá, 10. 8. 2007 - 08:08)
Musim mesúhlasit s pani jirkou, pretoze si myslim, ze ak niekomu diagnostikuju rakovinu, tak urcite chce licbu podporit a podla mna zmena jedalnicku nie je az taka obet..chemoterapia je ovela horsia.Niekto rad vynecha pre svoje zdravie salam a pod..
Olina (Út, 21. 8. 2007 - 17:08)
Napsala jsem tu příspěvek jak na počáteční rakovinu,že pomocí reiky Mistra a Biolampy se dá vyléčit,ale byl smazán jen 3 týdny stará rada,ale kraviny z minulých let jsou tu stále.Velmi zajímavé.
Reklama