
Význam pachů a vůní v našem životě je nesporný. Když si odmyslíme nadprodukci kosmetického průmyslu, stále ještě pak zůstává nepřeberné množství pachů a vůní, jimiž je svět kolem nás naplněn. Určitě sami znáte ten pocit, že Vám někdo ihned zavoní a jiný naopak vyvolá dávivý reflex.
Zelené potraviny mají vysoký obsah chlorofylu, který má mimo jiné výrazné deodorační vlastnosti. Umí tedy potlačit nepříjemné pachy doprovázející především pocení. Výrazně se zlepší i přirozený vjem osobního pachu u lidí, kteří se ani potit nemusí a přesto je neustále doprovází všudypřítomný odér tlejícího pórku.
Stejně příznivý vliv mají zelené potraviny i na zápach linoucí se z úst mnoha lidí, zejména těch, kteří k nám rádi promlouvají z očí do očí a vstupují tak nejen fyzicky do naší ochranné osobní zóny. Zelené potraviny zde působí jednak celkově úpravou trávicích poměrů v žaludku a střevech a jednak lokálně dezinfekcí dutiny ústní a zhojením chronických zánětů dásní či krčních mandlí.
Stejně se uplatní, hlavně pak Mladý ječmen i u jedinců, kteří trpí nadměrnou potivostí nohou, jež často bývá doprovázena i nelibým pachem. Pokud nám zelené potraviny nesníží potivost nohou pak zcela jistě zlepší či zcela odstraní jejich nepříjemný zápach.
Za úvahu, kromě vnitřního užití zelených potravin, stojí jistě i koupele nohou ve vlažném roztoku Mladého ječmene, nejlépe střídavě s Yzopem lékařským.
Zelené potraviny přirozeně odstraňují i nepříjemný zápach stolice a větrů a rovněž v případech, kdy mají lidé problémy s udržením moči a všude je doprovází charakteristický zápach.
Abychom přirozeně voněli sami sobě i jeden druhému, nezapomínejme, že máme silné pomocníky v mladém ječmeni a v řase chlorelle. Oba nám pomáhají nejen v udržení dobrého zdraví, ale v udržení společenských kontaktů.
MUDr. Miloslav Lacina
Komentáře (8)
- odpovědět
Dub 28, 2006- odpovědět
Srp 15, 2006- odpovědět
Srp 05, 2008- odpovědět
Srp 05, 2008- odpovědět
Srp 05, 2008- odpovědět
Srp 05, 2008- odpovědět
Srp 05, 2008- odpovědět
Srp 06, 2008Přidat komentář