Reklama

snížená funkce štítné žlázy

Honza w (Út, 10. 1. 2006 - 22:01)

Ahoj maivmi, koukám, že Ti nasadila doktorka pěkně silnou dávku, ale to s tou váhou je pravda, nějak se po těch hormonech přibírá. Já naštěstí nenabral tolik, asi jen tři kila, ale i to mě štve, jenže u mě je to taky tou mou rozežraností, já i když nemám hlad, tak pořád něco mlsám. Ale to s tou vodnatostí, to je nějakej divnej problém, taky mívám trochu oteklé nohy jen dole nad kotníky, zařezávají se do toho ponožky. Byl jsem k vůli tomu i na cévním, ale vše je v pořádku. Tuhle to ale nějak samo zmizelo a ani nevím proč, prostě nohy dole byly bez otoků, ale už se to zase začíná vracet. Když na tom místě dole stisknu palcem ruky to oteklé, tak se tam udělá důlek, proto to zůstává od ponožek promačklé. Mám dojem, že je to nějaké zadržování vody v těle, ale nevím proč. Já když si pospím dopoledne, tak každou hodinu chodím na záchod na malou a to více méně nepiju, tak odkud se to bere, zřejmě je to z toho těla. Jinak jsem se ptal své doktorky na endokrinologii na ten náš hormon, ale ona mi tvrdila, že se po něm netloustne, že dřív si ho ženské vyžebrávaly právě na hubnutí, tak tomu nerozumím, tady skoro každej říká, že po něm jde váha nahoru. Jinak protože mám problém i s imunitou, tak jsem dostal doporučení na lék Thymunex a tak jsem si ho pořídil, bral jsem ho a při té poslední kontrole, to bylo prý lepší a ten hormon mi nechala prý jen na udržování stavu, tak jsem jí říkal, že až půjdu za půl roku na kontrolu, že už budu zdravej, tak doufám, že to bude dobrý, docela tomu věřím, zdá se mi, že po tom léku je mi přeci jen lépe. Teď ještě něco udělat s tím spaním, nějak mě zlobí to usínání večer a spaní vůbec. Přes den se mi spí lépe. Má to na svědomí Melatonin, ten způsobuje spaní a když je ho více, tak se chce potom člověku spát, ale na to prý pomáhá, hlavně v zimě velký dostatek světla, náhrada sluníčka. Já naopak mám večer toho Melatoninu nějak málo a tak se mi nechce spát a asi se přesouvá na dopoledne, nebo co to je. Jinak jestli Tě ta nadváha tolik zlobí, tak zkus jestli by Ti něco nedali na to odvodnění, nech si zkontrolovat i srdce, někdy to bývá i od toho, ale chápu Tě, že je to otrava když to člověku zdeformuje tělo. Co se mě týče, tak u mě by pomohlo nejíst, nebo se alespoň nepřecpávat, ale když já pořád musím něco baštit, budu s tím muset něco udělat, na břiše se mi usadilo sádlo a vůbec se mi to nelíbí. Nevím co bych Ti poradil s tou nadváhou, kdyby člověk alespoň mohl přestat brát ten hormon, ale to nejde a držet ty diety je taky otrava, tak nevím. Jak píšou tady některé holky, tak je to prostě po těch hormonech normální a ta skleróza, ani nemluvím, občas mám takové okno, že si nepamatuju co bylo před chvílí, vím, že něco bylo, ale za nic si nevzpomenu co to bylo, takže Ti rozumím. Držím Ti palečky, aby se Ti dařilo lépe. Ahoj Honza.

maivmi (Út, 10. 1. 2006 - 17:01)

Ahojky lidicky,hltam tento chat uz 2.den,mam stejny problem jako Vy,beru Euthyrox 150mg t.j 1,5tbl. 1x denne,mam to Honziku stejne jako ty,spala bych jako stene,usla bych i za volantem,kdyz citim,ze spanek prichazi,tak zastavim a treba se projdu nebo nekomu zavolam a tak,hlavne,abych se probrala.Mimo spani mam priserne bolesti nohou,zavodnuji se,jsem natekla i v obliceji,priserna unava me provazi kazdy den a co je pro me nejhorsi pribrala jsem 30kg!!!!!!Mam prisernou depku,nemam co na sebe,ve vsem vypadam jak bedna kytu,je to des kdyz se na sebe podivam slecena do zrcadla(chudak manzel),mam velike problemy s pameti,proste zapominam!!!Leky beru od listopadu,moje p.doktorka me slibila,ze jakmile najdeme spravnou hodnotu hormonu,tak se to vse zlepsi,kila pujdou dolu...,ale podle toho co tady ctu,to tak jednoduse nejde,jsem ztoho dost nestastna.Mejte se krasne a vsem preji hodne statecnosti a sily bojovat!!!!

Rozárka (Út, 10. 1. 2006 - 12:01)

Ahoj Honzí,měla jsem dojem, že jsem ti adresu na ten příspěvek už posílala, takže pokud ne, omlouvám se. Díky za tip, ale víš, já problémy s tím, večer usnout, nemám, takže se na ten pořad asi dívat nebudu. Přes den nespím - necejtím se unavená a večer usnu úplně normálně.Jo - jasně, napadlo mě, že ti asi unikla informace, kde Zuzka žije a byl jsi tu, až když psala o své dceři žijící ve Francii, ve spojitosti s tím, co se tam tenkrát dělo. Protože nevím, kdy se tu Zuzka ukáže, napsala jsem to za ní.Měj se krásně - ať se ti daří - Rozárka :o)

Honza w (Po, 9. 1. 2006 - 21:01)

Ahojky Rozí, díky za tu adresu na tu léčitelku, ale tohle jsem od Tebe já nedostal, vidím to takhle prvně, tohle ke mě před tím nedorazilo. Ale to nevadí, díky za to. Myslím, že chápu proč jsi k ní šla, ona má něco zvláštního už v tom jejím příspěvku a tak dovedu pochopit, že Tě zaujala, asi jí taky někdy zkusím požádat o radu, pokud mi nepomůžou jiné věci. Teď ještě přemýšlím o Melatoninu, to je ta látka, která se v těle vyrábí, když se setmí a na člověka i zvířata přijde za normálních okolností spánek, hluboký a bezesný, po něm je člověk ráno vyspalej a svěží. U mě bohužel stále přetrvává to dopolední, či i odpolední spaní, vydržel bych to klidně třeba celej tejden a nedělalo by mi to problémy, ale večer se mi nechce spát. Je jedno jestli chodím do práce a ráno musím brzy vstávat a večer jdu pozdě spát, stějně se mi z večera nedaří usnout bez léku a i tak je spaní mělké a se sny, někdy jsou to pěkné blbosti. Mám kontakt na ten Melatonin, tak bych to chtěl vyzkoušet, ten co ho bere, si to pochvaluje. Jinak pokud budeš mít čas a zajímal by Tě rozhovor Heleny Illnerové, která se zabývá těmito problémy, tak to bude zítra na Čt1 ve 2305hod., jmenuje se ten pořad "Čaj pro třetího"Jinak s tou Zuzkou mě spletlo, jak kdysy psala o těch požárech a vandalství v té Francii, nebo teď před Vánocema psala, jak Francouzi myslí jen na žvanec a tak u mě vznikl dojem že pochází z té Francie, to jen aby jsi věděla proč k tomu nedorozumnění došlo. To jak a kde žije, jsem nevěděl, asi jsem tu ještě opravdu nebyl, tak že se za případné omyly omlouvám. Jinak se měj moooc krásně a snově a hlavně ať Ti vydrží to zdravíčko a optimismus hodně dlouho, mocinky Ti to přeju kočičko. Ahojky mám Tě rád, Honzík :o)))))

Rozárka (Po, 9. 1. 2006 - 10:01)

Ahojky Zuzí,taky jsem to před chvílí viděla v televizi, že v Ankaře onemocněly další tři děti - chjo - kočičko - to je fakt šílený, člověk aby se za chvíli živil kořínkama, viď? Dneska není jistota snad v ničem, co člověk pozře. Moc na Vás myslím a držím palečky, abyste celá rodinka byla v pohodě a nic tak strašnýho Vás nikdy nepotkalo!!!!!Honzí - Zuzanka to tu kdysi psala, asi jsi sem ještě nechodil. Bydlí v Turecku, protože její manžel je tam na velvyslanectví - Zuzanky dospělá dcera byli v Paříži, víš? Tady je odkaz na ten příspěvek od té Nadi - už jsem ti ho jednou posílala, ale asi jsi ho smazal:http://www.doktorka.cz/run/chat/treplies.asp?message=882&page=4nechci to tu zveřejňovat nějak plošně a nabízet to. Každej si toho svýho léčitele musí najít sám - nejlépe srdcem. Na netu je takovejch lidí mraky, ale mě zrovna ona oslovila nějak víc než všichni ostatní. Já jsem spokojená, ale co třeba vyhovuje mně - nemusí se zamlouvat někomu jinýmu. Takže pokud budeš chtít - je to odkaz na stránky, kde má Naďa příspěvek včetně mejlu na ní.Číslo na Romču mám uložené v mobilu - ještě jsem se jí neozvala.Mějte se krásně lidičky a ať se Vám všechny problémy vyhejbaj obrovským obloukem - pa pa Rozárka :o)

Honza w (Ne, 8. 1. 2006 - 23:01)

Ještě něco Rozí, pokud budeš chtít komunikovat s Romčou, tak nechala v jednom z předchozích příspěvků číslo na mobil, já jsem jí už na mobil psal, má se zatím dobře, psala že neví jak se máš Ty, že jsi se ještě neozvala, tak pokud to budeš chtít použít, koukni zpětně na chat kolem Vánoc. Ahojky Honzík.

Honza w (Ne, 8. 1. 2006 - 23:01)

Ahojky všem lidičkám tady :o)))) Ahojky Zuzí, omlouvám se za tu Francii, ale asi jsem si Tě s někým jiným odsud spletl, měl jsem dojem, že jsi ve Francii a tak mi to bylo divné. Tak to je potom něco jiného, to se Ti už nedivím. Jak si se vlastně dostala z Brna až tam, nějak neznám Tvou minulost a tak nevím, jak a proč jsi tam a né v Brně. Pokud je to nějaká blbá otázka, tak na to neodpovídej, jen jsem chtěl vědět jak to s Tebou je. Asi to tam nemáš jednoduché, viď, alespoň, že ta štítka má meší uzlíky. S tím masem je to bída, snad už jen to sojové :o). Držím palce, aby jsi nic nechytnula a ta nemoc se Vám vyhýbala. Zatím ahoj Honzík.Ahojky Rozí, :o)to víš, jsem asi popleta, tak jsem to zmotal, ale někdo přeci byl z Francie, né, kdybych nebyl taková skleroza, tak bych si vzpoměl, no nic. Tak kluci Tě vytlačili od počítače, alespoň nebudou zlobit, když si budou hrát. Jsem rád, že už je Ti dobře a že se Ti i jinak vede v pohodě. Asi je ta léčitelka dobrá, že Tě dala takhle do kupy, to teda klobouk dolů, to by jsi mohla doporučit i ostatním. Neposlala by jsi mi tu adresu prosím, díky předem. Zatím ahojky Honzík :o)))

zuzana (Ne, 8. 1. 2006 - 20:01)

Ahoj,tak zas tu ctu,ze umreli dalsi lidi na tu ptaci potvoru! Jde z toho strach! 30lidi je hospitalizovanych. No nazdar!!! Vis Honzo,kdybych zila ve Francii,tak se kureciho vubec nebojim,ale ja jsem bohuzel v Ankare. I tady ve meste je mnoho labuti,slepic a jinych ptaku volne. Kuratka jsem si uzivala také v Brne. To byla dobrutka!

Rozárka (Ne, 8. 1. 2006 - 11:01)

Ahojky všem lidičky :o)Tak - ozývám se Vám, ale nic novýho se v podstatě neděje. Tady v Mostě už není skoro žádnej sníh, jen sem tam takový zledovatělý plochy, což je, když má člověk blbý boty tak trošku o přesdršku :o)))))))))))), ale jinak pohodička :o).Zuzí - jsem ráda, že jsi v pohodě dorazila tam i zpět, že sis užila svátků v Brně a co dodat k tomu masu? Snad jen, stát se vegetariánem. To je fakt strašný kočičko. Tak snd jen ty ryby, ale sporadicky. Držím Ti palce, aby Tebe ani Tvojí rodinku nic podobnýho jako ptačí chřipka nepotkala!!!! Jak jsi prožila svátky doma? Povídej!!!!Honzí, Zuzík nežije ve Francii, ale v Turecku a tam se patrně jiný maso, než ryby, drůbeží a hovězí nekonzumuje, víš?Je fajn, že ty i Zuzka máte hormony a žlázu v normě a že se Vám nic nezhoršilo.Já jsem v pohodě, žádný potíže nemám. Doufám, že se Romča má v novém bytečku pohádkově a že třeba jednou bude mít zase net a přijde se sem podívat. Já se sem teď moc nedostanu - hoši dostali k Vánocům nový hry, takže tu pařej a já ani na počítači moc nejsem - realita je přece jenom lepší :o).Tím nechci říct, že Vás nemám ráda - naopak - všem Vám přeju, aby tenhle rok byl pro všechny šťastnej a pohodovej a aby Vás štítka nezlobila :o).Pa pa - Rozárka :o)

Honza w (So, 7. 1. 2006 - 23:01)

Ahojky Zuzí,tak už jsi zase zpátky, to je asi blbý. Nějak nerozumím tomu jak píšeš, "že se tady zase umírá na ptačí chřipku". Já jsem neslyšel v televizi, že by něco takového bylo ve Francii, možná mám špatné informace. Ale pokud se ty kuřata prodávají na krámě, tak bych to normálně zkusil koupit a udělat, přeci by v těch krámech měli mít kontroly. Taky můžeš jíst třeba vepřové masíčko, ale s tím kuřetem bych to normálně skusil, tady se to normálně jí a já si s tím vůbec nedělám starosti, když to dostanu v práci na talíř, takovej řízeček z kuřátka to je báječné. I tady normálně v obchodě si to kupuju a nedělám si s tím hlavu. Jinak to s tou kontrolou u endokrinologa je dobrý, hlavně že se uzlík zmenšil. Já to mám prý také lepší, ale ty hormony mi nechali na udržování ve stejné hodnotě 25mg. Já doufám, že po užívání toho Thymunexu se to úplně uzdraví, na kontrolu mám jít za půl roku. Proč vlastně nemůžeš zůstat tady v Brně a musíš být ve Francii? Tak se zatím měj moc hezky v tomto novém roce a ahojky Honzík :o))).

zuzana (Pá, 6. 1. 2006 - 09:01)

Ahojky,preji krasny novy rok a v nem hodne zdravi a stesti.I u mne probehla kontrola jako u Honze toho 22.12. Mohu se pochlubit,ze mam mensi uzlik. Takze zatim zadna operace!! Hormony mam v normach. A na vysledky protilatek ani cekat nechtel,ze pry to neni dulezité. Tak nevim co si mam o tom myslet??? Skoda ze uz jsem zase zpet. Nejradeji bych zustala v tom mojem Brnecku. Tady uz se umira na Ptaci chripku. Nez jsem odletela do CR,tak jsem nejedla kure asi tak 2-3mesice a rekla jsem si,ze az se vratime,tak budeme opet delat kure,ale zase takova rana! Co mam delat? Ja to hovezi tak uz nenavidim!Jo a morskou rybu mohu tak jednou tydne. To me doktor doporucil. Mejte se krasne!!!!

Honza w (Út, 3. 1. 2006 - 23:01)

Ahojkyyyy všechny velice zdravím v Novém roce a přeji jen samé hezké věci. :o))))Už minule jsem psal 22.12 že jsem byl na kontrole u endokrinoložky a že je to trochu lepší, ale nikoho to nezajímalo a tak nikdo nereagoval doposud. Dneska jsem byl u dr Nouzy na poslední injekci a na kontrole, tak mi napsal papíry na krevní odběry někdy v dubnu a měl bych prý ještě využívat další dávku Thymunexu, aby se to všechno dalo do pořádku, tak jsem mu říkal, že musím nejdřív doužívat tu první dávku a že bych chtěl udělat kontrolu krve jak se to změnilo, tak mi to napsal. Ale chtěl bych prosím Vás upozornit na to, kdyby si někdo koupil ten Thymunex, tak tam se píše, že se mají použít tři vstřiky pod jazyk, ale už to nikdo nějak přesněji nepíše, jde o to, že sice si dáme tři střiky, ale jen krátké a tudíž s malou dávkou a tak je i účinnost menší a logicky zbývá velké množství v té lahvičce. Jde o to že je potřeba vždy na jeden vstřik zmáčknout to tlačítko až na doraz a třikrát to zopakovat, pak to má teprve ten správný účinnek, to jen aby jste ostatní neudělali stejnou blbost, teď to dobírám do posledních kapek, ale nevím zda to mělo potom ten správný účinnek. Nechám tomu ještě čas a potom, když se mi to bude zdát dobré, tak bych si třeba mohl zkusit další dávku, ale to nechám až na pozdější dobu.Jinak holky co je s váma, kde to vázne, Rozí ty kočko naše, jak Ti je a proč se neozýváš, přeci to tady všechno nevisí jen na Romče která teď nemá možnost na internet a zbytek holek se moc nehlásí, když tak jen sporadicky, s tím se bude muset něco udělat. Mám cuky založit ten jiný nový chat a tam si pokecat jak se máme a co je nového. Já třeba prožil vánoce docela pohodově bez velikého stresu spolu s otcem a kupodivu to dopadlo dobře, na silvestra jsem byl doma a docela mě televize nudila, jen sem tam se něco našlo pro zasmání, ale docela jsem rád, že už je konec, jen je blbé, že zase musím chodit do práce. Rozí a jak jsi na tom Ty zdravotně, co Kuba a Tvoje zvěřina,, dej o sobě vědět a pokus se tady trochu rozhýbat tu naší bandu, na Tebe dají, nebo to máme zabalit? Tak holky kočky moje,, mám Vás rád tak se trošku ozývejte, nebo to radši ukončíme? Mějte se mocinky krásně v tomhle Novém roce,, tak ahojda Honzík :o)))))

webi (Po, 26. 12. 2005 - 22:12)

Ahooooj vsichni,taky jsem se trosku odmlcela....ale uz jsem zacala chodit po delsi dobe do prace, tak nejak nestiham.Doufam, ze si uzivate volna a kolacky a stromecek a tak. Ja tedy urcite.Hezke Vanoce i Novy rok. Webi

Romana (So, 24. 12. 2005 - 10:12)

Ahoj vsem Milackum,ktey tady mam moc rada!!Rozarkooo,Honziii,Zuziiii,Haninko, ja nevim proste uplne vsichni!!Moc se vam omlouvam,ze jsem se ztratila bez rozlouceni,ale muj manzel mi odpojil internet a nic mi o tom nerekl a ja se s vama nemohla proto rozloucit!Takze dnes jsem u brasky a honem jsem se pripojila,abych to napravila!Do dneska jsme byli u mych rodicu a dnes odjizdime konecne do naseho bytecku stravit tam vanoce a uz tam zustat!!Internet budu mit porad odpojenej,takze s vama nebudu zatim vubec v kontaktu!Bala jsem se,aby jste uz nemeli novy forko a ja mela strach,ze vas uz nenajdu!!Takze ted vam tady zverejnim svoje telefoni cislo,protoze chci aby jste mi napsali Rozarko,Honziku, atd....nechci s vama ztratit zadnej kontakt!!Takze sem mi neodepisujte,protoze to stejne uz nebudu cist!!!Preju vam nadherny vanoce,spousty darecku,more lasky,klidecek a pohodicku a mejte se vsichni moooc radi...protoze ja vas mam rada uplne nejvic!!!!Faaaakt!!!!!!!!!!!!!Piste mi jooo?724242641!!Doufam,ze toho nekdo nezneuzije!!!!!??Mam vas rada,jo??Moooc!!!!Tak papa Libam vas a je mi strasne moc smutnoooo!!!!!!Ahojda Vase Romca

Honza.w (Čt, 22. 12. 2005 - 23:12)

Ahojky všem na tomhle chatu, všecinky Vás zdravím.Dneska jsem byl na kontrole na endokrinologii, tak výsledky jsou o něco málo lepší a Euthyrox mi zůstal 25mg jako udržovací. Ale nějak mi přibyla váha, je to o tři kila více, tak s tím budu muset něco udělat. Takže z výsledků jsem rád, možná že tomu přispívá i ten Thymunex, kdo ví?Ptal jsem se na ten jód, tak by se v našem případě neměl užívat, ale se zeleninou a rybama si nemusíme dělat starosti pokud je nekonzumujeme ob den, jednou za čas to vůbec nevadí, tak je tak, jak jsem si myslel, že si s tím nemám dělat hlavu. Prý Euthyrox nemá vliv na tu váhu, alespoň mi to tvrdila doktorka, prý to dřív lidé používali na hubnutí, ale to asi neměli štítku jako my :o)))) Tak lidičky, všem přeji mooooc hezké svátky, hodně dárečků a hlavně pohodu, dávejte pozor na kostičky a jinak si to všechno užívejte velkými doušky. Mám Vás všechny rád a také přeji vše nejlepší do Nového roku 2006.Ahojky Honzík :o)))))

Milu (Čt, 22. 12. 2005 - 23:12)

Ahoj vsem,Tez vsem ze srdce preji stastne vanoce a jen to nejlepsi v novem roce 2006 a hlavne to ZDRAVI.Milu

Rozárka (Čt, 22. 12. 2005 - 20:12)

Taky se připojím a popřeju Všem zdejším "obyvatelům" pohádkové a radostné prožití vánočních svátků, nějaký ten dárek, ale nejvíc ze všeho zdraví, protože pokud je zdraví v pořádku, všechno ostatní už přijde samo :o). Prožijte vesele Silvestra a ve stejném duchu celý příští rok 2006 - s láskou Rozárka :o)Dáši:Dobře - napíšu znova - to je divný, že to nedošlo - nějakej počítačovej skřítek asi :o)

dasa (Čt, 22. 12. 2005 - 20:12)

Ahoj všichni milí přispěvatelé a přispěvatelky do tohoto chatu,přeju Vám všem krásné, pohodové a klidné vánoční svátky, hodně bohatého Ježíška a veselého Silvestra. Do nového roku 2006 hlavně zdraví, klid a pohodu a také hodně lásky a hodně štěstí ve všem Vašem počínání.Milá Rozárko - mailík jsem nedostala.Už mi to bylo divné, že nepíšeš. Zkus to prosím znovu. Hezky si to všichni užijte. Rolničky, rolničky.......

Petra (Čt, 22. 12. 2005 - 19:12)

Ahoj holky, mozna si jeste vzpomenete, dlouho jsem tu nebyla, vubec totiz nestiham, uz ani cist. Takze alespon v rychlosti vam vsem preju krasny a pohodovy vanoce, hlavne hodne zdravicka a stastny pristi cely rok. Petra

Honza.w (St, 21. 12. 2005 - 00:12)

Ahojky Zuzí, tak Ty už zítra vyjíždíš k domovu, to je moc bezva a ze srdce Ti to přeju. To budou zase krásné svátky v čechách, to bude pohoda. Kdy máš jít na tu endokrinologii, já jdu 22.12 odpoledne a jsem zvědav jaký bude výsledek. Doufám, že zůstaneš v kontaktu, ještě si napíšem. Tak zatím moc hezké Vánoční svátky, hodně dárků a pohody. Moc si to užijte a napiš jak jste dojeli a jaká byla cesta a vůbec.Ahojky Honzík :o))))

Reklama

Přidat komentář