Reklama

Endometrióza

Petra (Po, 19. 2. 2007 - 15:02)

Ahoj děvčata, ráda bych s někým probrala endometriozu, kterou trpím já. Po půlroce léčby Dipherelinem mi před týdnem odoperovali end. rektovaginální přepážky, pochvy a pánevní pobřišnice. V červnu 06 mi ji odoperovali na tlustém střevu. Téměř 2 roky jsem trpěla neustálými bolestmi v pánvi a kříži. Nebyla jsem schopna ani chodit do práce. Bylo mi dobře tak možná 5 dní v měsíci. Po operaci před týdnem pociťuji mírnou úlevu, spíše to přešlo do tlakové bolesti. Za týden jedu na kontrolu(Apolinář), tak mi nejspíš dr. nasadí HA. Nemáte některá zkušenost s tímto typem endom. Případně co vám zabralo na bolesti? Děkuji

inhumana (Ne, 18. 2. 2007 - 10:02)

Ahoj ALČO,
no já jsem depo-proveru brala přes rok a trpím úzkostmi. Na začátku léčby depo-proverou se stav zhoršil. Při konzultaci s gynekoložkou jsem zjistila, že se psychický stav může při léčbě depo-proverou zhoršovat. Zvlášť když jde o deprese. Určitě bych se na tvém místě poradila s psychiatrem nebo gynekologem.
Katka

takyiva (Ne, 11. 2. 2007 - 21:02)

pro Vlastu,nebud skeptik,ver,ze se to casem podari.Ja otehotnela i pres endometriozu a v planu uz jsem to nemela.Kamaradka neotehotnela ani pri um.oplodneni.Ma to vsechno sve duvody,nemuzeme si vsechno urcovat podle sebe.A otehotnet pres endometriozu,s jednim vejcovodem a ve ctyriceti letech! Tak to uz je opravdovej ZAZRAK.Takze bych to ponechala na prirode,ona vi.

Vlasta (Ne, 11. 2. 2007 - 20:02)

Strašnými bolestmi při menses trpím už asi 5 let. Můj gyn. mi vždy jen řekl, že to je normální a že některé ženy takové bolesti mívají. Takže jsem postupně jen měnila prášky od bolesti, protože po nějaké době jsem na ně vždy přestala reagovat. Už je to zhruba rok, co mi zjistili cystu na vaječníku. Měsíc co měsíc jsem chodila na kontroly, abych si vyslechla vždy to stejné: cysta je tam stále, ale není to nic vážného. Jelikož jsme se zhruba stejnou dobu -rok a půl- snažili s manželem o miminko a stále nic, objednala jsem se k jinému gynekologovi. Ten mi hned po prvním vyš. řekl, že se jedná s velkou pravděpodobností o endometriozní cystu a objednal mě na laparoskopii. Zjistili mi endometriozu 2. stupně a srůsty. Gyn. mi doporučil nasadit hormonál. léčbu a hned potom podstoupit umělé oplodnění. To umělé opl. nás trochu zaskočilo, takže jsme se rozhodli, že než začnu s horm. léčbou, dáme si aspoň 3 měsíce čas na pokus otěhotnět přirozenou cestou. Když tady ale čtu zkušenosti jiných, přestávám věřit tomu, že by se to mohlo podařit.

ALČA (Pá, 9. 2. 2007 - 09:02)

lekař mi doporučil na léčbu endometriosi hormon.antikoncepci depo provera,trpím depresemi a stále mě bolí prsa,mám velký strach ,abych na tom nebyla ještě hůř máte někdo s tímto přípravkem skušenosti

Pro Vaju (Čt, 8. 2. 2007 - 18:02)

PS. Je dobré, že tuto literaturu čteš, ale pochop, že ne vše, je nám souzeno znát, vidíme jen část celku, nikdy ne celek. A tak i přesto ti přeji ať jsi zdravá a v pohodě...

Návštěvník (Čt, 8. 2. 2007 - 07:02)

Vajo ty jsi pitomec!

Vaja (Čt, 8. 2. 2007 - 07:02)

Ohledně knížek Uzdrav sám sebe a Nemoc jako cesta, mám je přečtené, psychologie mě taky zajímá, ale nemyslím, že to až tak funguje na každého. Moje příbuzná se radami v těchto knihách řídila a nakonec předčasně zemřela na nádor v hlavě. A to nebyla žádná pesimistka, ale hluboce věřící člověk. Spíš šlo o špatnou diagnózu lékařů. No nic, kdybych všechny nemoci a jiné potíže měla způsobené stavem mysli, je už ze mě mrtvola. Takže hezký pozdrav ze záhrobí :-)))

Vaja (Čt, 8. 2. 2007 - 06:02)

Tak to se v mém případě pletete, stálého partnera mám od 18 let, vzali jsme se, máme dvě děti a nikdy jsem neměla potřebu mu zahýbat. Doktorka mi řekla, že toto onemocnění nebo spíš virus, který je způsobuje má v těle asi 80% žen, a nemusí to vůbec vědět, nakazit se mohou při porodu, pohlavním stykem či stačí obyčejný stres, podobně jako u oparu.

Pro Vaju (St, 7. 2. 2007 - 19:02)

I když si nemyslíš, že bys to měla z nedostat. sex. výchovy a jiných kravin, jak píše pisatel psycholog - nejsem psycholog, čtu literaturu na toto téma, např. Nemoc jako cesta, Miluj svůj život apod., ale zkus se nad sebou chvíli zamyslet, možná, že právě tyhle "kraviny", by ti mohly být užitečné, vždyť se poslouchej...

Návštěvník (St, 7. 2. 2007 - 10:02)

Rakovinou čípku (záněty)onemocní většinou promiskuitní ženy,(nechráněný sex).

Návštěvník (St, 7. 2. 2007 - 09:02)

Endometriózu lze spolehlivě zjistit pouze při laparoskopii.

Vaja (St, 7. 2. 2007 - 08:02)

Ahoj, mám dotaz. Může mi někdo poradit? Často trpím na záněty (to asi hodně z nás), do toho mi doktorka řekla, že mám změny na čípku, které mohou být způsobeny rakovinným bujením. Břicho mě bolí skoro furt, o měsíčkách ani nemluvě (i když si nemyslím, že bych to měla z nedostat. sex. výchovy a jiných kravin, jak píše pisatel psycholog). Mám tělísko, ale už rok a teď mi vynechaly měsíčky. Mohu být těhotná nebo mám počítat s endometriózou??? Dík za odpověď.:-))

zdena (Čt, 1. 2. 2007 - 08:02)

Pro bezejmenného: co to je za nesmysly? Zdůvodňovat takto endometriózu, to snad nemyslíš vážně?

Veria (St, 31. 1. 2007 - 22:01)

Já tedy menstruaci jako těžký životní úděl nelíčím, brala jsem ji vždy normálně, i když občas mívám dost velké bolesti, tak zas tak tragicky neberu, ten jeden dva dny bolestí se vždycky nějak za pomocí Ibuprofenu přežije:) Co ale můžu u sebe potvrdit, je to váhání mezi kariérou a rodinou. Do 30 jsem dítě ani nechtěla, a i potom jsem se těžko rozhodovala k cílenému snažení, nějak jsem si sama sebe s dítětem ani neuměla představit. Tak mi to teď asi osud nechce dát jen tak zadarmo....Ale že by z toho vznikla endometrioza?? Je spousta žen, které mají dítě v pozdějším věku kvůli kariéře, a endometriozu nemají....

Pro JItku: Já měla ty bolesti velmi nepravidelné, někdy jsem ani nevěděla že to přišlo, někdy bolesti pět dnů předem a pak jsem se svíjela v křeči půl dne (ale to nebylo zas tak moc často) a musela se narvat prášky proti bolesti. Jindy byly bolesti tak nějak normální, daly se v pohodě vydržet. Každý cyklus to probíhalo nějak jinak, z toho se nedá asi nic usuzovat.

Návštěvník (St, 31. 1. 2007 - 19:01)

Z psychologického hlediska mnoho postižených žen trpí endometriózou z nedostatečné sexuální výchovy, především negativně zaměřenou a menstruaci líčí, jako "těžký životní úděl". Měly bychom se naučit samy sebe plně uznávat. Také rozpor v emocích, kdy se nemůžeme rozhodnout mezi kariérou a rodinou se projevuje v tomto onemocnění.

Jitka (St, 31. 1. 2007 - 13:01)

Ahoj, chtela bych se zeptat jestli ty bolesti byvaji uplne pravidelne? Boliva me totiz v podbrisku jen jednou (a to zhruba 4 dny)za 2 mesice. Meli jste to taky tak?

Návštěvník (Po, 29. 1. 2007 - 14:01)

Dealer si tady už víckrát dělal reklamu, je to trapák, navrhuju ignorovat jeho příspěvky.

Veronika (Po, 29. 1. 2007 - 08:01)

Ty jeden dealere, jdi pryč a svoje příspěvky si nech....Přestaň nás sakra strašit rakovinou...už je nás tu dost vyděšených ženských a ty k tomu přidáváš ještě tohle!!!! Co nám to tu bulíkuješ za nesmysli, z endometriozy rakovina nevzniká!!! Ty Tvoje preparáty si někam strč a nevnucuj nám je!!!

takyiva (So, 27. 1. 2007 - 21:01)

pred 18cti lety mi byla zjistena endometrioza,lecila se noretisteronem nekolik mesicu,dite jsem uz nechtela/mela jsem dve/,lecba zabrala jen chvili no a pak jsem to prestala resit.Na bolesti jsem zapomnela,naucila se s tim zit a nemusela jsem brat antikoncepci,protoze mi lekar rekl,ze uz neotehotnim.No a ve ctyriceti,po 17cti letech od porodu jsem i pres endometriozu otehotnela,mame synka a jsme za nej radi i kdyz v planu nebyl.Ale nechala jsem se sterilizovat a bylo mi receno,ze zadnou endometriozu uz nemam,cim se to stalo,to nevim,ale pred tehotenstvim jsem zacala jinak zit,urcite to spolu souvisi.

Reklama

Přidat komentář