Reklama

Cervikální dystonie

standa (Pá, 26. 6. 2015 - 13:06)

Stando to mě nenapadlo se...Na délce nezaleží(a každému bude dělat lépe něco jiného) pokud se ti uleví tak stačí - jak se dělají křeče tak znovu - takže i několikrát denně - ale zabere to tak 5-10min. Máme steujnou diuagnozů , ale příčiny jsou různé! Já si myslím, že většina(70-80%) je má stejné.

STANDA (Pá, 26. 6. 2015 - 13:06)

Stando to mě nenapadlo se...ZKUS NĚCO co vydrží dlouho na kůži - koňská mast je taky dobrá, ale brzo uschne- lépe když je ta kůže co nejdéle vláčna - proto jsou lepší masážní oleje.

standa (Pá, 26. 6. 2015 - 13:06)

Stando to mě nenapadlo se...Já na to používám buď kokosový olej nebo vyrobenou mast. Ta je lepší. (prasečí sádlo a v tom rozpuštěné konopí) A pak od zhora uvolňovat. První pod lebkou palcem ruky až masíčko změkne. Pokud jsou křeče chytnout hlavu v zátylku a zatlačit oběma rukama proti spazmu dolů. Vydržet tak 15 sekund. Vždy když přijdou křeče. Hned úleva a ústup křeče. Pak na boční svaly a ramena. Co nejvíce dlaní a prstíkama masíčko rozhňácat- většinou to už stačí k úlevě. Pozor nemáí se nejezdit po obratlech. Mě vyskakujou, tak si je tam dávám sám. Zatlačit do boku , až uslyším ránu(nedoporučuji).To jak to skočí na svoje místo. A hned je v hlavě lépe. Zavratě se ztrací i nauzea. Ale ne vždy.Dobré je cvičit to co svaly nikdy nedělají. My jsem celý den v předklonu! Tak doma namáhat svaly opačné.(na přední části těla). Lehnout na zem -na záda a zvedni hlavu pár cm nad podlahou tak 5-10min.(až se začne krk klepat- tak dost). Lehnout na válendu na záda, hlavu přes okraj spustit a 20 x nahoru - posilovat přední krční a prsní svaly. Někomu se může udělat špatně od žaludku a pak na břicho a to samé - 20-50x- pak ještě jeden cvik stoj ruce nechat viset a ramena nahoru a dolů tak 50x - až už je nezvedneš tak dost. Neoblíbené sklapoavčky, alespoň 10x. Na druhý den už poznáš, že ty svaly mají více energie a hlavu nesou o trochu lépe s menší námahou. Dobře se to píše, blbě dodržuje, ale jiná cesta asi nebude. Nikdo to za tebe neudělá a zázračná pilule nejsou!! A pozor na "želvičku". ŽELVIČKU nedělat, hned se rovnat , jak zjistím , že hlava zajíždí do krunýře(hrudníku) a ramena jdou nahoru!!rAMUNA DOLŮ A HLAVU TÁHNOUT NAHORU. ŽIVOT JE BOJ!

Marie (Čt, 25. 6. 2015 - 11:06)

já jsem měl dříve jen...Dobrý den,dystonií trpím 10 let, kdy se mi hlava samovolně stáčí do leva. Musím si ji neustále přidržovat.Léčím se poslední 2 roky,nejprve rivotril pak akyneton.Od května 2014 každé 3 měsíce botox, patřím podle p.doktorky ze sta léčených mezi 10 lidí, na které má botox minimální účinek.Zažádala jsem si v únoru o ID,mám přiznán 1.stupeň.Marie. vbrod@seznam.

Eva (St, 24. 6. 2015 - 19:06)

já jsem měl dříve jen...Stando to mě nenapadlo se masírovat. Tak to zkusím. Cvičím teda každý den podle Mudr.Kaňovského a ještě zkusím masáž. Ale abych ji dělala správně, abych neměla ještě větší problémy s rovnováhou. Takže si krk namažeš nějakým krémem a pak děláš na těch tuhých svalech krouživé pohyby nebo jak? A taky jak dlouho, stačí třeba jen 10minut?

standa (St, 24. 6. 2015 - 14:06)

Omlouvám se . za chyby v pravopise, ale blbnou mi fonty. vidím jen mrňavé písmenka.Tak na to moc nevidím, co napíšu.

standa (St, 24. 6. 2015 - 14:06)

Ted mě chytly průdušky ,...já jsem měl dříve jen polední záchvat, který začínal ve(což bylo zajímavé) 12 hodin a trval tak do dvou - pak už do večera klid - ted od rána - když je dobře tak od8:00 rána a jednou za měsíc/2 mám den "D" úplně bez třesu. K večeru křečí a třesu a zaškubů ubývá - to je tím jak se ty svaly povolí. Co to ovlivňuje jsem za ty roky moc nerozpoznal. Co jsem vypátral a odpozoroval jsou věci podobné jako píše ABBIGAL aq vy ostatní postižení. rozvičit - rozmasírovat jak řízek po ránu- nelat dlouho jinak tuhneš a tuhnéš a je to horší a horší- nesmíš je nechat zatuhnout.

standa (St, 24. 6. 2015 - 14:06)

Stando pak se ozvi jak si...Ted mě chytly průdušky , tak se ST jěště zhoršila - to pokaždé kjdyž zahlédne jediný bacil. Já jsem měl štěstí/neštěstí , že u mě zabíral a ještě maloučko zabírá rivotril - tak na 4 hodiny - jako když otočíš vypínačem to bylo- křeče pryž i třes - depka fuč - hned ukecaný a po 4 hodinách jak když otočí vypínačem a vše zpátky - takže pracuji 8 hodin - to znamená max. 2 tablety 0,5- víc nikdy víc. ze začátku příšerné uspávadlo , ale až po těch 4 hodinách -Kousatko se bude vyrábět - musím si nechat opravit korunku a pak se budou dělat otisky na kousatko, jinak by to nemělo smysl. Samozřejmě dám vědět.jen mám trochu obavy jestli to v té puse snesu - mám i dost dráždivý jícen. Prozatím si vystačím s tesařskou tužkou, kterou mám na chalupě , pokud to jde, celý den v puse,jako králik. Naštěstí mě nikdo nevidí. tak do středy mám docela krk v poho.

Zdeněk (Út, 23. 6. 2015 - 18:06)

užival jsem před lety, teď...Stando pak se ozvi jak si pochodil s kousátkem. A jak můžeš vydržet bez botoxu? Tobě se hlava třese pořád ? Já jdu za 3 týdny opět na botox a už to začíná prudit, křeče, záškuby, nervozita.

Akita (Po, 22. 6. 2015 - 21:06)

Stando, na začátku diskuze...homeopatika se neberou stabilně... to není jako léky.

standa (Po, 22. 6. 2015 - 21:06)

Stando, na začátku diskuze...užival jsem před lety, teď ne - bylo 3x 5kuliček - ředění už nevím , ale po měsíci ty křeče ustívaly.Tenktrát jsem ty potíže měl mírnější.Jen si to musíš platit sám . To jsem chodil na Akup. do centra bolesti ve F-M- paní doktorka se tam zabývá jen alternativní léčbou - měření EAV. Homeopatie- baňkování a akupunk.

Zdeněk (Po, 22. 6. 2015 - 11:06)

Stando, na začátku diskuze si psal, že ti pomáhá homeopatikum RHUS TOXICODENDRON. Bereš to ještě, nebo už to nepůsobí? A jaké ti homeopat napsal dávkování?

Eva (Út, 16. 6. 2015 - 18:06)

Hanko děkuju za radu. Já ještě počkám do srpna na druhý botox. Já sem vlevo dostala 350 U a vpravo jenom 150 U. Tak jestli to nebylo málo, a nebo to nebylo do správnýho místa, když to bylo píchnutý po hmatu a ne pod přístrojem.

Hanka (Út, 16. 6. 2015 - 14:06)

Standa má pravdu. Já na...Evo,je úplně možné, že máš vpravo kraniocervikální syndrom a ne dystonii (nebo možné oboje). Já taky trpím obojím. Zkus požádat praktika, aby Tě poslal k rehabilitačnímu doktorovi nebo Ti alespoň sám napsal rehabilitace. Na kraniocervikální syndrom botox nezabere.

standa (Út, 16. 6. 2015 - 06:06)

A ještě do třetice....To jsem si koupil - ale možná od špatné firmy, bohužel jsem vyzkoušel 2tablety - možná náhoda , ale pro udržení štíhlé linie je to super -vyvolává to průjem. Možná ne u všech - ale je to jako Rivotril- jenže přírodní - a mě Rivotril zabíral a ten působí právě GABA receptory. P.S. umluvil jsem zubařku - dnes jdu dělat obtisky a jde se dělat "kousátko" ve FN Poruba. Jupí. Prozatím ohlodávám tesařskou tužku. Chuť nic moc.

Eva (Po, 15. 6. 2015 - 19:06)

A ještě do třetice. Nemáte někdo zkušenost s kyselinou aminomáselnou GABA? Ta v centr. nervovém systému odpovídá za regulaci svalového napětí. U nás v lékárně jsem se nato ptala, ale jediné co mají je Zelený čaj GABA sypaný za asi 250kč.Nezkoušel jste to někdo? Jinak žádné doplňky s gabou nemají.

Eva (Po, 15. 6. 2015 - 19:06)

Zdravím,byli jste někdy s...A ještě pro Jirku. Jirko, já sem to nikomu neřekla, jen rodina to ví a to ne celá, pouze moje rodina, rodiče, sestra. Jinak bráchu, strýce, tety apod. s nima se o tom nebudu bavit, kamarádi to taky nevědí, ona totiž většina lidí nemá páru co to dystonie vůbec je. Takže mě bolí krční páteř, proto nosím šátky,abych ji měla v teple, když se někdo diví. To sem se dnes nějak rozdivočila. Zatím Ahoj a pište, já se o tom můžu bavit jen na DOKTORCE a s holkama na emailu. Doma už jim lezu na nervy.

Eva (Po, 15. 6. 2015 - 19:06)

Na MR i CT i rtg...Standa má pravdu. Já na rentgenu byla asi před rokem, kdy jsem si stěžovala na stáčení hlavy u lékařky, a ona řekla, že to je od páteře, dystonie ji ani nenapadla. Tak sem šla na rentgen a bylo mi řečeno, že nic zvláštního tam není. Jirko, to rameno jak máš výš, tak to ti asi tahá ten dystonický sval. Já to mám taky. Po botoxu mě to na pravý straně nezabralo, a po hmatu jedu po tom svalu a mám ho tuhý až k ramenu. Na levé straně mě to krásně povolilo, ale pravá strana mě ničí život. A v rodině už začínají na mě taky koukat, jako že přeháním. Například: Tak se už uklidni, dají ti botox a bude to dobrý, hlavně klid.!!! Ale že se motám, je mě na zvracení, mám křečíky, a hlavně strach, aby to nebyl první příznak Parkinsona ( píše to Mudr. Kaňovský v knize cerv. dystonie str. 9 - to mě taky nepřidá na veselosti), to oni nevidí. A jinak co dělá Maruška a Míla? Už se dlouho neozvaly.

standa (Po, 15. 6. 2015 - 12:06)

Zdravím,byli jste někdy s...Na MR i CT i rtg několikrát- už nemoc z ozáření- Pro tuto chorobu je typické, že téměř na MR žádné pořádné nálezy nejsou - tzn. že jde o poruchu funkce svalů - nikoliv viditelné organiky. Je tu jen pár lidí co mají patolog. nálezy na mozku, mozkovém kmeni, ale to jsou vyjímky. Bolesti a křupání je známkou spazmu. To nám v křečích křepe všem. jde to slyšet i přes pár místností.Na rtg,to ale vidět nebude. Jen samé blbosti - výrustky - sem tam vystrčená plotýnka, zúžený krční kanál, posuny C1-C2, možná skolióza - ale jsou lidé , kteří mají krční páteř v daleko horším stavu a daleko horší nálezy a neví , že mají nějakou krční páteř! Zde jde o funkční poruchu svalů a tu nezobrazíš ničím - jen EMG.

Jirka (Po, 15. 6. 2015 - 11:06)

Zdravím,byli jste někdy s naší nemocí na rentgenu páteře?Mám pocit,že lékaře vůbec nezajímá co nám dělá dystonie se zádama,píchnou injekce a sestra zavolá další,mě křupe za krkem,jedno rameno mám víš než druhé,o bolesti hlavy ani nemluvím a kdybych nechodil plavat tak mám nemoc o padesát procent horší a plný důchod dostane narkoman nebo alkoholik,tuto nemoc nechápe 99 procent lidí včetně rodiny.

Reklama

Přidat komentář