Reklama

PEKARNA U ZLATE MAMY

vzpomínky (Ne, 23. 4. 2017 - 07:04)

Maminka vyráběla i krásné kazety z pohlednic.
Dvě pohlednice ručně sešila ozdobným stehem, vnitřek vyplnila vatou. Pak je spojovala do tvaru kazet. Z bavlnky vytvořila střapec, kterým se tohle dílko otvíralo.
Celá tahle krása se někde vytratila, ale zachovala se mi vzpomínka.

hm (So, 22. 4. 2017 - 20:04)

"Setkání": Užuž...Zneužito do hlubokého soukromí. ? Nikdy nevěř, tomu co je psáno na nějakých diskusích, nikdy se neřiď nějakou fotkou třeba na seznámkách. Realita je většinou úplně někde jinde.

sam (So, 22. 4. 2017 - 18:04)

"Setkání": Užuž...:-) Mám spojení nejen na Tebe. :-) Ale né, žijme vizuálně podle představ. Hele Břéťo, znáš jen můj hlas, jakpak asi vypadám? Klidně přeháněj. :-D
Já si Tě představuji jako kouzelného dědečka. Bílé vousy, vlasy. Možná i brejličky. A hlavně příjemný úsměv. Budeš jistě i příjemný společník, jsi sečtělý...možná nosíš i klobouk a takovou tu šviháckou hůlku. Víš, jak nosila ta pražská galérka. Film Karlem Heřmánkem se mi teď vybavil. Nebo spíše Hříšní lidé města pražského.
No, to jsem ale hodně vedle. Ale to jsem celá já, mám čím dál tím větší fantazii.

Břéťa (So, 22. 4. 2017 - 18:04)

Ano u Tebe setkání s..."Setkání": Užuž jsem chtěl o tom napsat víc, ale máš pravdu, bylo tady mnoho odkazů zneužito až do hlubokého soukromí, takže nic. Mně to nevadí a píšu i jinde veřejně, ale zas by někdo mohl ublížit jiným lidem.
Ano, došlo ke třem setkáním, máš přesné informace! :-) Klidně se mohou uskutečnit další. Máš na mě spojení, budu rád za SMSku. A i na to kafe dojde...

vzpomínky (So, 22. 4. 2017 - 07:04)

Básničky, památníčky, denníčky. Tak nevím, jestli tohle u dětí už nenahradily chytré mobily, jestli je na tohle v dnešní čas.
Kartičky ze žvýkaček a pak výměna a kdo měl víc kartiček byl King. :-) A dokonce známky v albumu.
Jeden památníček se nám v rodině zachoval. Je ručně dělaný ve tvaru srdíčka a když jej otevřeš, srdíčka vytvoří čtyřlístek. Obšitý růžovou bavlnkou. A věnování....
Dělala jej moje maminka a je v něm i její ručně namalovaný obrázek. Jen jeden, protože nelze poškodit tuto krásu....a vzpomínku.

Jen tak... (Pá, 21. 4. 2017 - 21:04)

Jen tak pročítám to množství veršů a básní a přemýšlím
kolik jich už asi bylo napsáno, kolik autorů se pod nimi podepasalo, kolik lidí je asi četlo, kolik lidí je ještě asi bude číst a je až neuvěřitelné jak bohatá dokáže být lidská mysl, kolik fantazie v sobě ukrývá, jak rozdílné jsou lidské představy každého z nás a kolik z nás dokáže vyjádřit své vnitřní ´já´ o něčem velmi osobním a nebo jen tak o něčem a nejde mi z hlavy si nepřipustit, že přeci jen z pominutím všech negativ, je krásné, alespoň na chvilku býti "člověkem"

sam (Pá, 21. 4. 2017 - 08:04)

Tak tato síťovka se mi docela líbí. A nemusíme mít na to ani jehlice.

http://makeanddocrew.com/finger-crochet-tote-bag-video-tutorial/

setkání (Pá, 21. 4. 2017 - 06:04)

"Lidé, kteří se v...Ano u Tebe setkání s pekaříky proběhlo. Já vím že jsi se setkal s třema pekaříkama. Možná je to jinak, vím o třech. Mi zůstala Tvá meilová adresa i mobilní číslo...:-)). O tom co bylo nepiš, mohlo by to být zneužito.
No a mě stačí tento virtuální svět.

I když...:-)to kafe bych si s Tebou i dalšíma pekaříkama ráda dala. Ale nemám právo zasahovat do vašeho reálu, tohle je jiný svět.
Pekárna je jiný svět.

Vlastimil Brods (Čt, 20. 4. 2017 - 20:04)

Dnes uplynulo 15 let od smrti pana Brodského. Určitě si tento skvělý herec, člověk zaslouží malou vzpomínku.
Doprovázel mě od dětství. Jeho osobitý hlas, kterým vyprávěl pohádky nejen v pořadu Hajala. Jeho filmové role nejen v pohádkách a nezapomenutelné role v mnoha dalších skvělých filmech. Mé nejoblíbenější jsou a budou Světáci a Noc na Karlštejně. Mnoho krásných rolí, nezapomenutelných rolí vytvořil.
Škoda že někteří odcházejí dříve.....

sam (Čt, 20. 4. 2017 - 16:04)

O tom jsi nic nepsal co bylo..:-))) ale můžeš.

Břéťa (Čt, 20. 4. 2017 - 13:04)

"Lidé, kteří se v životě nepotkají..." - A když se potkali, to bylo teprv tóčo, co? :-))

? (Čt, 20. 4. 2017 - 10:04)

Tady je útulnu,jak u zlaté...Tak pohádkové bytosti tu taky chodily, dokonce i Fantomas :-). Neřešily se tady nemoci, spíše se tu peklo a to vše možné. Tak tu bylo teplo...
Lidé, kteří se v životě nepotkají, tady vytvořili pohodovou atmosféru, chodili se sem odreagovat od všedních starostí. A bylo taky veselo. Někdy až moc :-D.
Pekárna hořela, ale ustála to a já věřím tomu, že nikdy nevyhasne.
I Tobě hezký den

Hýl (Čt, 20. 4. 2017 - 10:04)

Tady je útulnu,jak u zlaté mámy,jako ten co se dotkl vlasu dědy vševědy vidím,že tu jsou pohodově naladěné dámy,přeju hezký den.

sam (Čt, 20. 4. 2017 - 10:04)

Ona ta retro síťovka měla tu výhodu, že se vlezla do kapsy nebo do dlaně, což ty reklamní igelitky nemají. A byla taky pevná.

RETRO (Čt, 20. 4. 2017 - 06:04)

Duchodky jsme nosili na...Bylo v nich teplo, ale nesměly promoknout. :-)

Igelitky.
Igelitky zdarma se ruší. Tak jak jsme nosily nákupy domů my?
Měla jsem oblíbenou síťovku ale taky se tašky šily. Teď si vybavuji takovou ryflovou, měla dřevěné "uši". A ryflovina byla kytičková. Ale tu síťovku si možná uháčkuji, i když tu RETRO nenahradí.

Jitka (Čt, 20. 4. 2017 - 06:04)

Sněhule nosila celá naše...Duchodky jsme nosili na gymplu v zime misto backor. Castecne to byla takova recese a castecne nutnost. V zime nekdy byly ve skole takove teploty, ze zamrzly zachody. No pak nam vzdy dali par dni prazdniny.

sam (St, 19. 4. 2017 - 22:04)

Syn mi přinesl z retro akce...Teď se šidí vše a všude Břeťo :-). Díky za polínka.

RETRO (St, 19. 4. 2017 - 18:04)

Godhaj byl výborný.
Ono i kdysi některé potraviny byly šizené, ale dnes je to šílenost. Hlavně ty potraviny z Polska. Salámy kupuji jen co mají více jak 80% masa. Ceny jsou však vysoké. Přidám si i peníze při koupi vajec. Ty z Litvy nebo Polska neberu.
Při nákupu je třeba dávat pozor. A nejen u potravin. A řídit se tím známým sloganem :Nejsem tak bohatý, abych si kupoval levné věci.

Břéťa (St, 19. 4. 2017 - 12:04)

Sněhule nosila celá naše...Syn mi přinesl z retro akce gothajský salám a zároveň i současný. Rozdíl obrovský, paráda. Teď je to hodně ošizené.

RETRO (St, 19. 4. 2017 - 11:04)

Sněhule nosila celá naše rodina. A důchodky, ty jsem nosila i když jsem měla ještě daleko do důchodu. Tento týden probíhá Retro týden v jednom marketu. Vůbec mě tyto akce ale nelákají, protože vím, že tuto chuť retro potravin připomíná jen obal. Lancheon, vepřové maso ve vlastní šťávě, s tím se dal udělat chutný oběd nebo večeře. Pochybuji, že tyto dnes nabízené retro potraviny jsou podle starých norem. A Ruská zmrzlina či Ledňáček by mi dnes asi nechutnal, tak jako kdysi.

Reklama

Přidat komentář