Reklama

kvasinky, candidoza,mykoza

Návštěvník (Út, 22. 5. 2001 - 12:05)

Odpoved je jednoducha- zkuste to. Mesicni uzivani Vam muze jen prospet. Oficialni medicina se bohuzel bylinami nezabyva, protoze jsou neucinne a nemuzou fungovat(mam v pribuzenstvu 4 doktory a jednu MUC). Ucinnost bylin jsem si sam na sobe overil. V nekterych pripadech jsou stejne silna jako antibiotika bez jejich vedlejsich ucinku. Lekarnik (vlastni zkusenost) rekne dubovou kuru uzivat vnitrne? To jsem nikdy neslysel. Ano tu jeho kůru opravdu nelze uzivat. Ja vsak nejsem lekar ani lecitel, jsem docel uspesny v jinem oboru, ale musel jsem hledat sve byliny sam a jednu ze svojich nemoci jsem u sebe a sve dceru vylecil. A je to jiz potreti. A teprve az po vyleceni jsem se dozvedel udajny duvod, proc na kandidu ucinkuje dubova kura. Ted hledam bylinu na neuropatii. Nevite snad o necem? Urcite neco existuje a ja to najdu. Standardni prasky jsou neucinne.

Návštěvník (Út, 22. 5. 2001 - 09:05)

Tak to mě opravdu zajímá, jak je účinná léčba vnitřně dubovou kůrou. O vnějším použití už jsem slyšela a také vím, že se svařená dubová kůra dává zvířátkům, když mají průjem. Právě kvůli tříslovinám? Takže mě tedy zajímá i názor doktorky, jestli je možná tak jednoduchá léčba. Už je tu toho tolik a najednou by se objevilo něco tak jednoduchého?

Návštěvník (Út, 22. 5. 2001 - 03:05)

Děkuji, za informace o víkendu půjdu na dubovou kůru a vyzkouším to, pak Vám všem brzo napíšu výsledky.

Návštěvník (Po, 21. 5. 2001 - 18:05)

Ano, bylo to Pomezí u Poličky, čaj byl na plíseň, podstatné byloi, že jsem ho dostal na zevní použití,ale já ho užíval VNITŘNĚ!!!Dub má vykrajované listy, pokud nevíte jak vypadázajděte si do knihkupectví a podívejte se na knihu léčivé byliny. Je jednou ze základních léčivek. Kupovaná kůra je nechutná a neúčinná. Podstatou je že musí být z větví max. silných jako prst. Nejlepší je čerstvě sloupnutá nebo pár týdnů stará. Jsou dva druhydubu, letní a zimní, asi se trochu v účincích liší, ale já je neumím rozeznat. Nemá význam pít denně jeden šálek, musí to být nejlépe litr nebo lépe dva litry čaje uvařených z hrsti nebo dvou sloupnuté dubové kůry.Nesladíme. Třísloviny obsažené v této kůře se dostanou až do tlustého střeva kde účinně zlikvidují kandidu. První slabé účinky nastávají již po týdnu,ale hmatatelné výsledky po čtrnácti dnech. Dubová kůra není toxická a můžeme ji mimo vnitřního použití používat i zevně. Pokud nezabere čaj do tří týdnů, zřejmě se nejedná o kandidu. Pijeme alespoň měsíc. Na vnější rány je ale účinný také řepík, ten je běžně v lékárně.Kandidy se zřejmě nikdy nezbavíte úplně, jen ji omezíme do přijatelných mezí. Velmi účinný je také pobyt u moře. Než jsem našel dubovou kůru velmi bylo účinnéChorvatsko, méně již Itálie a Španělsko. Doporučují alespoň 14 dní, dojde ke změně životního stylu a zvýšení imunity.

Návštěvník (Po, 21. 5. 2001 - 13:05)

Pro Janu: e-mail pana Pete je petepetan"yahoo.com.

Návštěvník (Po, 21. 5. 2001 - 08:05)

Chtěla jsem vyzvat pana Pete Peten, který psal ohledně dubové kůry, ráda bych to vyzkoušela. Jak poznám jak je ten dub, ale dlouho starý, a kde rostou? Ještě by mě zajímalo, jestli jste nebyl u léčitele v Pomezí u Poličky? Nestačilo by, kdybych si to koupila v čajovně, kde mají namíchaný už čaje hotový, nebo tu kůru? Nejde mi z počítače odesílat pošta, ráda bych, kdyby někdo zjistil e-mail toho pána, aby mi to sem napsal, děkuji Jana

Návštěvník (Po, 21. 5. 2001 - 07:05)

Chtěla jsem se zeptat, jestli se jedná o kvasinky, když provozuji s přítelem pohl.styk, teče ze mě bílý výtok, až tvarohovitý, nepálí, nesvědí, nezapáchá. Před 2měsíci jsem vysadila HA, během užívání jsem tímto výtokem nikdy netrpěla. Může to souviset?

Návštěvník (Ne, 20. 5. 2001 - 21:05)

Užívání pangaminu, který obsahuje pivní kvasinky se nedoporučuje.

Návštěvník (Ne, 20. 5. 2001 - 21:05)

Biostimulační laser zlepšuje prokrvení a výživu tkání, působí protizánětlivě a regeneračně. Myslím, že může být dopl?kovou metodou, i když s jeho využitím v gynekologické praxi nemám žádné zkušenosti. Zkušenosti mám s léčbou zánětů na kůži - tam podporuje a urychluje hojení, avšak příčinu nikdy neléčí!! Myslím, že k vyléčení z kvasinek bude vždy nutná určitá dieta, přípravky pro obnovu střevní a poševní mikroflóry, přípravky na celkové posilnění imunity a jater a přípravky s protikvasinkovým účinkem.

Návštěvník (Ne, 20. 5. 2001 - 19:05)

Moj problem zacas priblizne pred 4 rokmi. Doktorka mi povedala, ze mam kvasinky. Jedine, co som sa od nej dozvedela bolo to, ze je to pravdepodobne z antibiotik. Nic viac, ziadne rady. Predpisala mi masticku a cipky.Moj stav sa podstatne zlepsil, ale nebola som stale vyliecena. Niekolko krat sa mi znova zhorsil a znova ta ista liecba. Pred dvoma mesiacmi som bola chora a musela som uzivat antibiotika, co sposobilo opatovne zhorsenie. Zacala som o tejto chorobe viac citat a hlavne mi dost pomahaju radyod vas . Mam niake otazky. Chcela by som vediet, ci je uzivanie pangaminu ziaduce pri liecbe kvasiniek. Pred par dnami som si robila vyplach criev. Skusila som aj vyplach vaginy. Chcela by som vediet, ci ma niekto taketo skusenosti. So spolocnymi silami ide vsetko jednoduchsie. Dakujem

Návštěvník (So, 19. 5. 2001 - 18:05)

Celkem náhodou jsem zabrousil na Vaše stránky. Moje dcera onemocněla v 10 letech dyshidrotickým exémem. Exém je tvořen hluboko posazenými vodovými kuličkami, které splývají a tvoří patně se hojící rány. Nejdříve na několika prstech, posléze na obou rukách v nejhor ích dobách a do půli dlaně. Byla pacientkou na alergologickém oddělení, byla mnohokrát testována, brala Zaditen, bezúspěšně. Po dvou letech lékařské péče jsem navštívil čtyři známé léčitele. V té době jsem stejné onemocnění získal i já. V podstatě bezúspěšně, jen jsem dostal radu,že nesmí nic kyselé- citrony, pomeranče, kivi, ananasy sirupy, limonády, ovoce, dropsové bombony atd. Dieta sice byla účinná, ale nedala se vydržet. Po jisté době mě léčitel v Pomezí sice nenašel příčinu, ale doporučil mě protiplísňový čaj, který vykazoval dobré výsledky. Jeho součásti byla i dubová kůra, ale kupovaná byla neúčinná. V knize Rejdáka: Vzpomínka na pátera Ferdu jsem našel příčinu, musí být jen ze stromů do 10 let stáří a z větví max. silných jako palec. Tenké větvičky, které nejdou oloupat, můžeme jen polámat, hrst kůry do 1 l vařící vody, po 10 min. varu ihned slít do termosky, neslazené popíjet přes den. Do 14 dnů byla bez exému. Vedlejší efekt- dcera po bramborové brigádě nachladla a trpěla častými záněty moč. měchýře a ledvinových pánviček a následným častým léčením antibiotiky. Tyto nemoci zcela ustaly. V literatuře jsem se před několika roky dočetl, že výše uvedené stavy jsou často způsobeny plísní Candida, která se vyskytuje v tlustém střevě, někdy dokonce prorůstá jeho stěnou, dále v moč. měchýři i v ledvinách, kde působí záněty a je likvidována tříslovinami v dubové kůře a zřejmě i Vaše potíže. Občas, zejména po ananasu se jí pupínky znovu na několika prstech objeví, necháváme je být, ale když přerostou únosnou míru opět jdeme do lesa na košík dubových větviček. I když se říká, že může být dubová kůra stará max 18 měsíců, není účinná a nejlepší je čerstvá nebo tak do max. půl roku stáří. Může být trhána v každém ročním období. Kůru ihned sloupneme a jak výše uvedeno připravíme. Čaj je velmi lahodný.Zkuste i možné jiné vnější použití. Kůra není toxická a zřejmě likviduje účinně kandidu. Pozor, na kupovaná.

Návštěvník (Pá, 18. 5. 2001 - 13:05)

Jarko tak teď si mě trochu zarazila. Myslím, že to je dotaz pro paní doktorku. Jak tedy funguje lejzr? Jediné, co vím, že přiměje tkáň se zánětem, aby se začala hojit. Jestli to vyhubí bakterie, nebo co to dělá, to vážně nevím. Ještě jsem se nestačila na všechno zeptat. Jestli se platí, nad tím jsem také přemýšlela. Také jsem se nezeptala. Ale myslím, že by mi to lékařka řekla, kdyby ano. Ostatně já jsem ochotná platit. Už jsem do sebe stejně nastrkala dost peněz. K lékařce chodím do Nepomuku, takže to není žádná známá hvězda a asi ti to moc nepomůže, i když nevím, odkud jsi. Lejzr ale neberu jako léčbu, která mě jediná zbaví problému. Snažím se sama. Tohle beru jako způsob, jak zahojit organismus po léčbě, aby tkáň nebyla bez imunity a dokázala se pak bránit běžným vlivům a malému množství bakterií. Až budu mít po léčbě lejzrem, samozřejmě nekončím a budu se snažit vybudovat si odolnou a zdravou mikrofóru.Takže paní doktorko, já už jsem se tu jednou na lejzr ptala, ale mohla byste se znovu vyjádřit a říci, co ten lejzr vlastně dělá? Jestli hubí bakterie, jestli stačí na uzdravení jen toto atd. Jestli je tedy třeba před zákrokem být "čistá" nebo je nutné právě mít v sobě ty škodlivé bakterie, jak říkala Jarka?Díky.

Návštěvník (Pá, 18. 5. 2001 - 09:05)

Natálie, prosím Tě, ještě jeden dotaz. Budeš na léčbu laserem platit?

Návštěvník (Pá, 18. 5. 2001 - 09:05)

Poděšena zjišťuju, jak rozdílné jsou lékařské postupy gynekologů. Moje gynekoložka také uvažovala o léčbě laserem, ale když jsem měla výtěr negativní, řekla, že se to teď nedá dělat, že se laser používá, když je právě zánět pozitivní a tím se aktivují buňky, aby samy imunologicky zničily kvasinky. Tak mi to vysvětlila.Jak je to vůbec možné, používat laser za přesně opačných podmínek? Natálie, můžeš mi prozradit, ke komu chodíš nebo alespoň město?

Návštěvník (Pá, 18. 5. 2001 - 08:05)

Je čas napsat vám o dalším mém kroku v boji proti mykóze. Jelikož podle lékařů ve střevech nic není, je to záležitost lokální (co je lokální záležitost?!). Nicméně zdá se, že mám docela rozumnou gynekoložku, které mohu důvěřovat, že neni spiklencem nějaké farmaceutické firmy, ale jde jí o zdraví pacienta. Třebaže se zdá, že dnes už mám víc informací než ona. Takže jsme dali naše vědomosti dohromady. Já už nějaký čas zcela měním životosprávu, stravování, piju lapacho, jablečný ocet, občas výplach střev, posiluju imunitu, cvičím, přesvědčuju svoji nemoc, aby odešla, lokálně používám tea tree i jablečný ocet i bílý jogurt. Lékařka mě za můj přístup pochválila a zase mi dala naději, že takhle se to dá změnit. A poslední rozhodnutí zní. Půjdu pod lejzr. Když mi tohle lékařka poprvé nabídla, vyděsila jsem se a byla jsem dost proti. Ale zjistila jsem, že lejzr není žádná invazivní metoda a vlastně jen nenásilně podpoří samoléčící schopnost tkáně. Ale před zákrokem musí být sliznice "vyčištěna" od co nejvíce špatných bakterií. Lékařka mi nabídla dvě možnosti pro přípravu na zákroky (podotýkám, že to není léčba a na uzdravení to nestačí). Buď mi na čas před lejzrem dá lokální tablety na vyhubení bakterií (bohužel dobrých i špatných) nebo si zhruba ty tři týdny, které sliznice potřebuje budu dávat sedací koupele, jak často to půjde. Samozřejmě jsem se rozhodla pro koupele a lékařka byla ráda. Takže následující tři týdny budu žít maximálně zdravě, abych omezila bakterie. Potom mi lékařka pošle vzorek na mikrobiologii, aby se dozvěděla, jestli zákrok je možný a pak bude následovat patrně několik sezení s lazerem. Ale to už přesně nevím a o tom vám povím, jak to dopadlo tak za dva měsíce.Musím říct, že jsem opravdu šťastná, že mám zase nějaký jasný cíl, jak a k čemu postupovat. Rozhodně vám včas dám vědět, jak jsem dopadla po dvou letech neúspěchů.

Návštěvník (Čt, 17. 5. 2001 - 15:05)

Ahoj holky,tak jsem docetla az sem a s hruzou (a zaroven ulevou) zjistuju, ze v tom zdaleka nejsem sama. Jsem porodni asistentka, takze urcit diagnozu nebylo vubec tezke, priznaky vsech gynekologickych zanetu znam ze skoly. Jsem zatim v zacatku lecby a hlavne me vydesilo, ze se to muze tahnout tak dlouho. Uz jsem vyzkousela jablecny ocet v tbl, doktorka mi predepsala Jenamzol (clotrimazol), Femigel a Fermalac vaginal. Vzdycky v dobe menstruace to prejde (ze zacatku jsem se predcasne radovala, ze naporad),a le 8.-10. den cyklu je to zpatky. Ale podarilo se mi alespon castecne zbavit toho uporneho svedeni - asi kombinaci vsech uvedenych pripravku. Taky s pritelem uvazujeme o miminku a je mi jasne, ze s takovymi potizemi by tehotenstvi byla silenost. Vsem vam moc diky za informace a drzim palce.

Návštěvník (St, 16. 5. 2001 - 07:05)

Četla jsem ,že kyselina boritá či borax.globule se v nyní literatuře o candidóze nedoporučují pro vedl.účinky ?, proti svědění však dobře zabírá výše uvedený jabl.ocet ,oplachy a výplachy zředěným octem s vodou a body olejíček. Nevyléčí to celk.stav ,ale potlačí -možná ne u všech nepříjemné příznaky lépe než veškeré tablety odgynekologů.Léky na celostní antimykot.léčbu jsouasi všechny na recept ,rovněž se mi nepodařilo najít lékaře,který by se tímto zabýval.Nevím ,zda korolen může plně nahradit celostní antimykotika.Dle předchozíchch příspěvků a prakt.zkušeností je nutno soustředit se na ozdravění střev.

Návštěvník (Út, 15. 5. 2001 - 09:05)

Paní doktorko, všude na zahraničních stránkách o léčbě kandidózy nacházím zmínku o "boric acid" - kyselině borité. Bohužel na českých stránkách jsem nic neobjevila. Můžete mi k tomu něco říci? Co je ta kyselina, jak se používá, na co přesně se používá, co má mít za účinky, dá se u nás sehnat? Dá se použít jen na Candidu nebo i na jiné mykózy?

Návštěvník (Út, 15. 5. 2001 - 09:05)

Paní doktorko a ostatní, moc vás prosím o radu, kde a jak lze sehnat léky nystatin, natamycin, amphotericin B,(alespoň jeden z nich), které jsou uvedeny v protikvasinkové léčbě.Děkuji.Vše ostatní mám, dietu už držím, ale výše uvedené přípravky jsem nesehnala.

Návštěvník (Po, 14. 5. 2001 - 06:05)

Připojuji se k předchozím o stručný popiszkušeností s léčbou , dle předešlých příspěvků právě některé léky jako Nystatin uvedené v knihách jsou pouze v SK a v Polsku i bez repceptu?Všichni určitě jakékoliv podmětné zkušenostiuvítáme .

Reklama

Přidat komentář