Užitek oleje z pšeničných klíčků pro vaši pleť a vlasy

15.11.2016 00:01
Kosmetika

Přidejte na živiny bohatý olej z pšeničných klíčků do svého režimu péče o pleť a vlasy. Ať už budete tento olej používat jako doplněk stravy, přidávat do svých receptů nebo ho používat lokálně, tento typ oleje nabízí řadu výhod, od zvláčnění a zvlhčení kůže až k posílení regenerační schopnosti pleti. Máte-li zájem o přírodní způsoby, jak podpořit zdravou, zářící pleť a vlasy, olej z pšeničných klíčků stojí za vyzkoušení.

Informace z pšeničných klíčků

Olej z pšeničných klíčků se vyrábí  z pšeničných klíčků, které jsou považovány za “srdce“ pšenice, protože se nacházejí ve středu pšeničného zrna. Klíček vyživuje pšenici, aby se mohla klíčit a růst. Pšeničné klíčky jsou nejvíce výživnou složkou pšeničné obilky a obsahují 23 různých živin, včetně bílkovin, vitamínů skupiny B, omega-3 mastných kyselin, železa, zinku, a vápníku. Pšeničné klíčky jsou zdravým obohacením jídelníčku. Olej je též nabitý živinami, což je zvláště vhodné pro hydrataci a zklidnění pokožky.

Výhody lokálního použití

Olej z pšeničných klíčků se snadno vstřebává do pokožky, což z něj činí efektivní hydratační a zklidňující prostředek. Při aplikaci na kůži se z oleje z pšeničných klíčků dostává do kůže zdravá infuze vitaminu A, vitamin D, B vitamínů,skvalenu, zinku, selenu, antioxidantů a mastných kyselin. Tyto živiny nejen hydratují a léčit suchou nebo popraskanou pokožku, ale také zabráňují zjizvení. Olej z pšeničných klíčků je bohatým zdrojem vitaminu E, který pomáhá snižovat poškození kůže, působí proti volným radikálům, podporují tvorbu kolagenu a pomáhá udržovat i tón pleti. Olej z pšeničných klíčků se přidává díky obsahu výživných látek prospěšných pro zdravé vlasy i do šamponů a kondicionerů.

Jak používat olej z pšeničných klíčků

Kromě použití oleje lokálně, můžete jím také pokapat zeleninu či saláty nebo začlenit do svých pokrmů. Pšeničné klíčky lze přidat do mnoha vašich oblíbených jídel. Posypeme jimi ovoce, cereálie a dezerty. Také je můžete přidávat do palačinek a chleba. Pšeničnými klíčky můžete také nahradit strouhanku při výrobě hamburgerů nebo sekané. Olej z pšeničných klíčků lze i užívat jako potravinový doplněk.

Upozornění
Osoby s alergií nebo citlivostí na pšenici či lepek, by se měli vyhnout použití pšeničných klíčků. Navíc, vzhledem k citlivosti oleje z pšeničných klíčků na světlo, kolísání teplot a oxidaci, je nejlepší jej skladovat v lednici, kde může zůstat čerstvý po dobu až jednoho roku. Dále je olej z obilných klíčků k dispozici ve formě potravinového dopňku (kapsličky lze propíchnout pro lokální použití).

Zdroj: www.livingstrong.com

Související produkty

Přidat komentář

 
* *